Ik heb hem online besteld, daarvoor hoef je dus niet in dezelfde hoek van het land te wonen Bezorgen ook aan huis, maar afhalen op locatie was goedkoper qua verzendkosten en aangezien dat bij mijn man op de zaak is kon hij dat mooi doen als hij afgewerkt was.
Ik heb mijn eieren ook altijd op kamertempratuur staan. Alles door elkaar en mixen maar.
Maar die zitten ergens wel in de buurt van eindhoven? Ik moet gewoon even rond gaan kijken en over die paar euro verzendkosten achja. Maar ik haal dat soort dingen liever op.
Hij heeft totaal bijna 50 min in de oven gestaan Bakpapier is alleen niet nodig T sowieso wel al een vrij diepe pan.
Crista
Berichten: 3144
Geregistreerd: 12-01-04
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst: 27-04-12 13:22
Succes patricia! Je biscuit is iig al gelukt! Gaat vast goed komen!
Ik ben over een maand jarig en wil ook een mixer vragen maar nu de vraag, waar moet ik op letten?
Heb er nu een aantal gezien maar kan ik beter voor 250 Watt of voor 450 Watt kiezen? Of maakt dat niet uit? En waar moet ik nog meer op letten?
Heb als enige voorwaardes voor mezelf dat ik ook zonder standaard wil kunnen mixen, dat er een grote kom bij zit en dat er meer als 3 standen op zitten (liefst 5 ofzo)
Heb je dan te weinig beslag in de vorm gedaan? Met bakpapier er in mag je er best wat meer in doen. En er komt ook nog vulling tussen, dat scheelt ook al gauw 2 a 3 cm:)
Door het papier wordt hij ook mooier egaal hoog. Dan heb je minder dan hij in het midden hoger is. Bakpapier is dus altijd handig. Hij ziet er goed uit! Ik heb mijn eerste van de dag ook gebakken. Dadelijk nummer 2 en 3.
Nu je het zegt Kozie, dat klopt! Hebben jullie eigenlijk ook altijd dat de boltaartjes niet helemaal goed omhoog komen? En dat ze heel bol worden in het midden?
Jullie zijn allemaal lekker aan het bakken en ik moet nog 3 uur stage, ben over 4 uur thuis:(
Ik vind altijd de vulling lekkerder als de fondant haha. En ik lust geen marsepein. Cup__Cake, zo met bokt red ik het wel hoor! Of ben ik nu heel erg?
Patriciavt
Berichten: 11405
Geregistreerd: 16-07-05
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 27-04-12 13:55
Ik heb me keurig gehouden aan het recept voor een 25 cm pan De 20 staat nu in de oven met choco-biscuit en daarna nog een gewone van 15 cm, moet even uitrekenen hoeveel ingredienten daarin moeten. Hoeveelheid biscuitmix komt overeen met dat van funcakes (ik heb van bakzolder) dus andere ingredienten even omrekenen naar de mindere hoeveelheid mix
Mijne zijn ook niet super hoog, maar misschien moet ik gewoon altijd bakpapier langs de rand doen, en ietsjes meer mix maken. Ik vind dat wel altijd super gaaf, van die toren hoge biscuits!
corinne1981
Berichten: 2604
Geregistreerd: 11-11-05
Geplaatst: 27-04-12 14:05
Amyyy schreef:
EN ik kan niet zien waar jij woont haha! Waar woon jij dan ergens als ik vragen mag?
Nee, ik woon in Bakel. Gemeente Gemert .
Amyyy
Berichten: 3573
Geregistreerd: 05-07-09
Woonplaats: Amersfoort
Geplaatst: 27-04-12 14:16
verwijderd
Laatst bijgewerkt door Amyyy op 27-09-23 15:43, in het totaal 1 keer bewerkt
Woooooowwww zeker weten dat die 1e biscuit overnieuw gaat Heb met met de 20 cm ook precies gehouden aan de beschrijving maar dit keer gewoon in de pan zonder bakpapier, en die komt bijna over de rand heen
Ik heb hier wel eens een poosje bijgelezen, maar ben nu dan toch ook aan het bakken geslagen . Heb gisteren deze kleine gebakjes gemaakt: Waren bedoeld om als kleine gebakjes te dienen, maar zijn veelste groot voor 1 persoon. Toch vind ik ze wel schattig Ik vraag me echter wel af hoe jullie die marsepein er zonder vouwen omheen krijgen . Ik heb hem nu maar bij de hoeken omgevouwen, maar dat moet vast anders kunnen .
Deze taart heb ik ook gemaakt: komt uit een bolbakvorm van de ikea niet de kleinste maar 1 groter . Hier krijg ik zoals je ziet ook de marsepein niet helemaal mooi omheen dit was sowieso een project apart, want ik had niet genoeg marsepein meer deze taart heeft dus ook echt een voor en achterkant, want aan de achterkant is het een lapjeskat (gelukkig kan je ze toch niet heel opeten ).
Er valt dus nog veel te oefenen voor mij
Ik heb ze trouwens gevuld met kersenbavarois, en dat is errug goed gelukt . de biscuit was ook goed gelukt, dus dat is al fijn . Ik zou ze ook graag met banketbakkersroom vullen. Ik heb gelezen dat je deze ook kan aanmaken met poeder, is dat net zo lekker als dat je het zelf maakt?
Wat een leuke gebakjes sharonalover En je boltaartje ziet er ook goed uit!!! Hier leggen ze goed uit hoe je de fondant/marsepein strak om je taartje krijgt: http://www.youtube.com/watch?v=URk8YFBeM5o
Zo, weer wat bedacht Ik bak een nieuwe 25 cm biscuit en de kleinere die ik nu heb, haal ik 2 vierkanten uit die dienen als 3e laag (wilde de kleine ronde bakvorm toch vierkant maken omdat er een cadeautje op de taart komt) Dan hoef ik em niet weg te gooien en heb ik em ook niet voor niets gebakken, hij is verder namelijk prima gelukt