Antheman schreef:Antheman schrijft vanavond het recept van pesto even op!
Eerst paardjes doen.
Pesto:
Neem 80 gr pijnboompitten of een nootsoort zoals walnoot.
Ik vind walnoot erg lekker erdoor. Die rooster je even bruin op hoog vuur.
Neem je vijzel en maal de noten of pitten fijn, doe er steeds basilicum bij, flink blijven vijzelen!
Doe er 1 of 2 teentjes knoflook door. Ong. 50 gr pecorini, (maar gewoon oude kaas kan ook hoor!) erdoor malen. Wanneer alles echt fijn is en al een papje is geworden, doe je er minstens 1 dl olijfolie door.
Klaar!
De hoeveelheid basilicum kun je zelf bepalen. Ik gebruik 3/4 plant wat in een potje zit.
Als je het in de vijzel doet, kun je steeds proeven en je recept bijstellen.
En er zijn mensen die zeggen dat het not done is om het in de keukenmachine te maken ( scheelt je wel tijd), want de messen laten de basilicumsmaak achteruit gaan. 
Mooie tomaatjes Karin!