Vandaag had ik knolselderij, aardappel, zoete aardappel stamppot met bleekselderij, druiven en een hamburger.
Was best lekker

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
xPabloBokt schreef:deksel schreef:Ik heb net spinazie pesto lasagne gemaakt en het is zo lekker! Ben er echt trots op![]()
[ [url=m/Jb8jcT.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/DLxKDf.jpg]Afbeelding[/url] ]
Oeeeeeeeeh mag ik daar een recept van
deksel schreef:Dit is hoe ik het heb gemaakt (beetje uit m’n hoofd), voor 2 a 3 personen
- 250 gram spinazie (ik heb diepvries spinazie gebruikt)
- 1 kleine ui
- 1 knoflookteen
- 60 gram lasagnebladen
- halve pot pasta saus
- 1 pakje roomkaas (light)
- 0.5 a 1 potje groene pesto
- 100 gram vega gehakt
- 50 gram wortel (hoeft niet maar vind zelf wortel lekker dus vandaar)
- italiaanse kruiden
- olijfolie
- +- 1 bolletje mozzarella (light)
- +- 50/100 gram kaas
- Oven voorverwarmen op 180 graden en de ovenschaal invetten
- Ik heb zelf de lasagnebladen voorgekookt omdat ik anders vaak van die harde stukken erin heb en dat is verschrikkelijk. Als je dat niet doet, moet de lasagne veel langer in de oven. 40 min op 180 graden.
- Uitje fruiten, daarna knoflook en vega gehakt erbij. Daarna de spinazie erbij. Als je verse gebruikt, totdat het geslonken is. Als je diepvries gebruikt tot het warm is.
Als je er wat wortel (of andere groentes) bij doet, dit ook in de pan doen en even aanfruiten.
- Ondertussen de pesto, roomkaas en Italiaanse kruiden mengen. Dit doe je in de pan. Door elkaar husselen.
- De lasagne opbouwen door:
Laagje spinazie prut, lasagneblad, tomatensaus etc.
- Gescheurde mozzarella bovenop en dan de kaas.
Ik heb het +- 20 min in de oven gehad.
Ik ben er wel een uur of zo mee bezig geweest (maar ik ben ook wel langzaam).