Valina schreef:Ik heb dit weekend worteltaart (carrotcake) op.
Soweeee, dát was lekker!
Heeft iemand daar ervaring mee?
Moet je gestudeert hebben om zoiets te kunnen maken of valt dat wel mee?
Het valt mee hoor. Je hoeft zeker niet gestudeerd te hebben. Ik heb dit recept gebruikt en dat is echt super!
Worteltjestaart met noten
Bereidingstijd:Langer dan 1 uur
Ingrediënten
-250 gram zelfrijzend bakmeel
-150 gram (riet)suiker
-2 theelepels bakpoeder
-1 theelepel kaneel
-125 gram geraspte worteltjes
-2 geraspte appels
-60 gram fijngehakte walnoot-of pecannoten
-2 eieren
-150 ml (zonnebloem)olie
voor glazuur:
-90 gram zachte roomkaas
-90 gram zachte boter(of margarine)
-175 gram poedersuiker
-geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
-hele wal- of pecannoten
-geconfiteerde sinaasappelschijfjes
Bereidingswijze
Mix het zelfrijzend bakmeel met de suiker,de bakpoeder en de kaneel. Voeg hieraan de geraspte worteltjes, de appels en de gehakte noten toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg hieraan de eieren en de olie toe en mix totdat alles goed vermengd is. Giet het deeg nu in een taartvorm en bak in een voorverwarmde oven(180)totdat de cake goudbruin en gaar is(ongeveer 1 uur). Neem de cake uit de vorm en laat hem ondersteboven afkoelen op een rek.
Ondertussen:
Mix nu de roomkaas, de boter, de poedersuiker en de geraspte schil van de sinaasappel samen tot een glad mengsel, en smeer dit uit over de omgekeerde cake.
gebruik hele wal- of pecannoten en geconfiteerde sinaasappelschijfjes ter dekoratie.