Taarten Decoreren VI

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
NanceMiss
Berichten: 890
Geregistreerd: 08-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 20:08


zorro2004

Berichten: 140
Geregistreerd: 12-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 20:10

Nathalie1981 schreef:
Weet iemand of de RegalIce rolfondant fijn is om mee te werken?



Ik heb er nu een paar keer mee gewerkt. Is in het begin erg zacht maar met een beetje poedersuiker eronder fijn te verwerken.
Ruikt een beetje zurig maar iedereen die hier geproefd heeft vond hem lekker.
En minder machtig dan die van pettinice.

Luckymoon

Berichten: 391
Geregistreerd: 15-09-08
Woonplaats: Elst, Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:02

Omdat ik vanmiddag bij m'n vriendin op visite zou gaan om haar nieuwe paardje te bekijken, maar ik eerst op de UPC monteur moest wachten heb ik maar wat cc's gemaakt :)

Afbeelding

Op de vensterbank, met een leuk bloemetje op de achtergrond :D *kucht de fotograag*

Afbeelding

Idee vanuit de MjamTaart, met een verstopt chocolade carameleitje in de cupcake, en vervolgens besmeerd met witte chocopasta en versierd met fondant :)

Ze waren ERRUG machtig hahaha 8-)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:03

Ziet er gezellig uit, Luckymoon!

Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:05

Ik zag een hele mooie leeuw voorbij komen!

en schaapjes van mjam taart en prachtige cupcakes ook uit mjam taart!ga ook maar eens een abonnement overwegen....

Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:07

mayo heb je al foto's van je massaproductie???

seabiscuitje

Berichten: 1419
Geregistreerd: 11-10-07
Woonplaats: Beilen

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:19

Iemand nog mooie foto-voorbeelden van een bruidstaart die er fris uitziet, met veel fruit?

Maartxje

Berichten: 251
Geregistreerd: 15-11-07
Woonplaats: Oldeholtpade

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:22

Ik heb taart nummer 3 vandaag gemaakt.
Gevuld met frambozenslagroom.

Afbeelding

Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:24

Trouwens pettinice is de enige fondant die ik persoonlijk lekker vind.

Leuk taartje mooi door eenvoud.

seabiscuitje

Berichten: 1419
Geregistreerd: 11-10-07
Woonplaats: Beilen

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:34

Grappig taartje!

Ik vroeg net om foto-voorbeelden van een frisse fruit taart voor een bruiloft. Ik had zelf al even gegoogeld en vond dit. In deze sferen zoek ik voorbeelden. Denken jullie dat een beginner als ik zo'n taart kan maken?
Afbeelding
Afbeelding

Toen ik vandaag bij mijn schoonzusje op kraamvisite was en haar de taart gaf, vroeg ze of ik misschien hun bruidstaart wilde maken. (ze waren niet echt van plan om een taart te bestellen maar als ik het leuk vond zouden ze het geweldig vinden als ik 1 wou maken). Ze hebben niet echt een traditionele bruiloft..zij draagt geen trouwjurk maar gewoon een andere mooie jurk- cocktail achtig-..hij draagt wel een 'echt' pak. Ze zou het liefst na de 'ceremonie' haar slippers aantrekken (als het weer dat op hun trouwdag in juni toelaat). Sfeertje compleet?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:35

Ik denk dat dat best moet lukken, die witte met vruchten :j

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:38

Diana_Mabel schreef:
mayo heb je al foto's van je massaproductie???

:j Alleen nog niet online :+ Morgen zal ik ze braaf plaatsen, was even te druk vandaag :D

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:39

Leuk die CC's! Ook een leuk boltaartje :j

seabiscuitje

Berichten: 1419
Geregistreerd: 11-10-07
Woonplaats: Beilen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:42

MamaMiesje schreef:
Ik denk dat dat best moet lukken, die witte met vruchten :j


Wat zou jij gebruiken voor de bekleding dan? Marsepein of fondant (of nog iets anders,)? Je ziet bij die witte taart trouwens vouwtjes op de hoeken..Wat is aan te raden voor een beginner? ;)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:44

Zouden dat misschien opstaande randjes zijn? Om die vruchtjes een beetje binnenboord te houden?
Ik zou zelf marsepein gebruiken; vind ik prettiger werken.
De moeilijkheid zit 'm hier denk ik in het het superstrak krijgen van de taarten :j
Hoeveel moet je maken dan?

seabiscuitje

Berichten: 1419
Geregistreerd: 11-10-07
Woonplaats: Beilen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:50

Nouja, dat weet ik eigenlijk nog niet..we hebben het nog niet in detail doorgesproken..omdat de baby natuurlijk primair was! Ze hebben geen SUPER grote bruiloft..maar ik denk toch wel een man of 50 - 70..denk ik (maar dat is een gokje)

Edit: die opstaande randjes zag ik idd ook!

Bayja

Berichten: 4270
Geregistreerd: 07-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-10 23:56


wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:19

Gister heeft een weddingplanner contact met me opgenomen over een bruidstaart..
Het bruidspaar wil een witte taart met zwart witte bloemen..
Ik heb nu een paar keer een taart met een lichte kleur bekleed, alleen nog nooit met witte marsepein..

wel had ik dat ik bij de lichte taarten nog een beetje de lagen er door schijnde...
Hoe kan ik dat oplossen?
Dikker afsmeren?

En nog een vraag, kun je oof botercreme maken om af te smeren met margarine?
Ik bedoel de margarine aan een stuk, net als roomboter zeg maar..
Of anders een mix van margarine en roomboter?

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:22

Ik heb laatst botercréme met margarine gemaakt, maar dat vond ik wel veel minder lekker. Maar het kan wel :j

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:23

Wat leuk zeg!

Margarine smaakt naar mijn mening érg boterig om in de BC te verwerken.

Bij een lichtere kleur zou ik idd wat dikker afsmeren en ook iets dikker uitrollen dan normaal. Ik heb dat ook gedaan bij die rozentaart voor m'n moeder en dat ging heel goed met witgekleurde marsepein.

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:31

Mayo schreef:
Bij een lichtere kleur zou ik idd wat dikker afsmeren en ook iets dikker uitrollen dan normaal. Ik heb dat ook gedaan bij die rozentaart voor m'n moeder en dat ging heel goed met witgekleurde marsepein.



Oke, dikkere laag marsepein is denk ik wel een goed idee ja..

Had jij je marsepijn wit gekleurd of heb je witte gekocht?
Ik vind de witte namelijk erg duur, heb de laatste keer een blok van 5 kilo gekocht namelijk en dat is veel goedkoper dan die witte

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:34

Eefske schreef:
Ik heb laatst botercréme met margarine gemaakt, maar dat vond ik wel veel minder lekker. Maar het kan wel :j



Oke, ik probeer het de volgende keer gewoon eens half margarine, half roomboter...
Ben benieuwd, het leek mij namelijk minder zwaar en machtig...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:40

wereld schreef:
Oke, dikkere laag marsepein is denk ik wel een goed idee ja..

Had jij je marsepijn wit gekleurd of heb je witte gekocht?
Ik vind de witte namelijk erg duur, heb de laatste keer een blok van 5 kilo gekocht namelijk en dat is veel goedkoper dan die witte

gekleurd met bright white van Americolor :)

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 00:49


Yootha

Berichten: 6530
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-10 08:29