Ik kwam wel de Facebook pagina tegen van Mikes Amazing Cakes; OOOOOO MYYYYY GOOOOODD! Die taarten zijn zó strak!! Sommige van die vierkante taarten zijn volgens mij gewoon dozen; kan niet anders
Eigenlijk wil ik zo mooie echte Amerikaanse CC maken, met zo'n hele grote toef erop, maar ja wat wordt hard na het opspuiten ?
Dit lijkt me wel lekker, maar zakt volgens mij in.... Frambozenmousse Ingrediënten 500 ml. slagroom 75 gr. basterdsuiker 300 gr. frambozen 3 eetlepels frambozenjam 5 blaadjes gelatine Werkwijze week de gelatineblaadjes in een kopje met koud water. Pureer de helft van de frambozen. Verwarm de frambozenpuree met de jam en los hierin de gelatine op. Kneus de frambozen voorzichtig met een vork. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Meng de puree door de slagroom. Spatel nu voorzichtig de frambozen erdoor. Je krijgt dan een prachtig marmereffect van roze en proeft ook nog de stukjes framboos!
Wat bedoel je met hard? Lijkt me niet zo lekker namelijk. Of bedoel je alleen iets dat niet inzakt zoals slagroom?
Als je ze niet te lang van te voren opspuit zal die frambozenmousse met genoeg gelatine wel kunnen denk ik. Als het echt helemaal stijf is. En ik weet dat ik Amerika vaak frosting wordt gebruikt, dat is een soort bc, maar iets anders. Daar kun je wel veel recepten voor vinden op internet.
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 17-11-09 10:54
Die mousse is meer als vulling. Wel érg lekker, hoewel ik een keer de aardbeienvariant heb gemaakt Die grote toefen die je op die CC ziet, zijn van botercreme al dan niet met een smaakje of kleurtje.
Zo'n grote toef botercreme op een cc lijkt me zo vies. Dan zou ik eerder nog gaan voor slagroom met versteviging en een kleurtje, en dan maar kans op inzakking.
In America gebruiken ze volgens mij frosting voor erop.
BloemBloem
Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 17-11-09 11:04
NieneWiep schreef:
Zo'n grote toef botercreme op een cc lijkt me zo vies. Dan zou ik eerder nog gaan voor slagroom met versteviging en een kleurtje, en dan maar kans op inzakking.
Hoe ga ik dit dan voor elkaar krijgen, ik ben echt een LEEK
Oh jongens die botercreme is echt niet vies als je hem half met monchou maakt, dan is ie heerlijk!!!!!!
Mrisss
Berichten: 234
Geregistreerd: 12-03-09
Geplaatst: 17-11-09 11:15
wat een ontzettend lekker "gesprek" is dit zeg....... krijg er gewoon lekkere trek van. Die mooie bol cake hebben jullie daar een speciale bakvorm voor? Ik heb namelijk wel een metalen mengkom maar ja ik weet nou niet of dat zo'n goed idee is. En hoe komen jullie aan jullie marsepein?
Ja hoor je volgt het recept voor botercreme maar ipv van de orginele hoeveelheid boter vervang je de helft door monchou. Ik doe er dan wel een beetje wilton versteviger door maar is niet nodig als je het als smeersel of laag versiersel gebruikt. Echt super lekker, onze kinderen eten dit van de cake en de rest niet op Ik wilde dit ook gebruiken om cupcakes op te spuiten als een softijsje.