Taarten Decoreren II

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:30

:wow: :wow:
Kom ik aan met mijn Sint en Piet CC's :')

Die vullen klinken ook allemaal heel lekker :j

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:35

Ik kwam wel de Facebook pagina tegen van Mikes Amazing Cakes; OOOOOO MYYYYY GOOOOODD! :wow:
Die taarten zijn zó strak!! Sommige van die vierkante taarten zijn volgens mij gewoon dozen; kan niet anders ^)
:=

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:36

Nou ik moest ook echt goed kijken, ik geloofde er geen zak van dat het taarten waren :+ Al wist ik het wel, maar toch, damn die lui zijn goed!

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:42

Kan je marspein ook op een CC leggen :-) ?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:43

Tuurlijk. ;)

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:45

Waar plak je dit dan mee op.

Eigenlijk wil ik zo mooie echte Amerikaanse CC maken, met
zo'n hele grote toef erop, maar ja wat wordt hard na het opspuiten ?

Dit lijkt me wel lekker, maar zakt volgens mij in....
Frambozenmousse
Ingrediënten
500 ml. slagroom
75 gr. basterdsuiker
300 gr. frambozen
3 eetlepels frambozenjam
5 blaadjes gelatine
Werkwijze
week de gelatineblaadjes in een kopje met koud water.
Pureer de helft van de frambozen.
Verwarm de frambozenpuree met de jam en los hierin de gelatine op.
Kneus de frambozen voorzichtig met een vork.
Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf.
Meng de puree door de slagroom.
Spatel nu voorzichtig de frambozen erdoor.
Je krijgt dan een prachtig marmereffect van roze en proeft ook nog de stukjes framboos!

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:46

Gewoon met iets dat plakt, beetje botercreme, glazuur, chocopasta.

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:50

Ok, dan zou je dus voor de goedkoopste
oplossing kunnen kiezen en poedersuiker met
water mengen :-)

Heb jij een idee NW, wat je mooi op kan spuiten met
een spuitzak en wat hard wordt ?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:52

Wat bedoel je met hard? Lijkt me niet zo lekker namelijk. Of bedoel je alleen iets dat niet inzakt zoals slagroom?

Als je ze niet te lang van te voren opspuit zal die frambozenmousse met genoeg gelatine wel kunnen denk ik. Als het echt helemaal stijf is. En ik weet dat ik Amerika vaak frosting wordt gebruikt, dat is een soort bc, maar iets anders. Daar kun je wel veel recepten voor vinden op internet.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:54

Die mousse is meer als vulling. Wel érg lekker, hoewel ik een keer de aardbeienvariant heb gemaakt :9
Die grote toefen die je op die CC ziet, zijn van botercreme al dan niet met een smaakje of kleurtje.

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 10:56

En dan dikke botercreme of zo ?
Ik ga eens googlen :D

Heb de smaak te pakken zooo leuk die taartjes maken :o

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:00

Zo'n grote toef botercreme op een cc lijkt me zo vies. :') Dan zou ik eerder nog gaan voor slagroom met versteviging en een kleurtje, en dan maar kans op inzakking. :Y)

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:02


Katja

Berichten: 42288
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:03

In America gebruiken ze volgens mij frosting voor erop.

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:04

NieneWiep schreef:
Zo'n grote toef botercreme op een cc lijkt me zo vies. :') Dan zou ik eerder nog gaan voor slagroom met versteviging en een kleurtje, en dan maar kans op inzakking. :Y)


Hoe ga ik dit dan voor elkaar krijgen, ik
ben echt een LEEK :D

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:06


MyWishMax

Berichten: 27627
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:14

Ik krijg zaterdag 2 hele leuke orginele taarten 8-)

RustyK

Berichten: 596
Geregistreerd: 21-02-06
Woonplaats: ergens in Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:15

Oh jongens die botercreme is echt niet vies als je hem half met monchou maakt, dan is ie heerlijk!!!!!!

Mrisss

Berichten: 234
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:15

wat een ontzettend lekker "gesprek" is dit zeg....... krijg er gewoon lekkere trek van. Die mooie bol cake hebben jullie daar een speciale bakvorm voor? Ik heb namelijk wel een metalen mengkom maar ja ik weet nou niet of dat zo'n goed idee is. En hoe komen jullie aan jullie marsepein?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:16

Mrisss, lees de openingspost van dit topic, en het vorige topic eens door, daar staat alles in wat je moet weten.

BloemBloem

Berichten: 17025
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:17

RustyK schreef:
Oh jongens die botercreme is echt niet vies als je hem half met monchou maakt, dan is ie heerlijk!!!!!!


O echt, dat klinkt dan wel lekker :9

Heb je een recept hahahaha

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:34

MyWishMax schreef:
Ik krijg zaterdag 2 hele leuke orginele taarten 8-)

Dat hoop je :P

RustyK

Berichten: 596
Geregistreerd: 21-02-06
Woonplaats: ergens in Noord Brabant

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:43

Ja hoor je volgt het recept voor botercreme maar ipv van de orginele hoeveelheid boter vervang je de helft door monchou. Ik doe er dan wel een beetje wilton versteviger door maar is niet nodig als je het als smeersel of laag versiersel gebruikt. Echt super lekker, onze kinderen eten dit van de cake en de rest niet op :-) Ik wilde dit ook gebruiken om cupcakes op te spuiten als een softijsje.

RustyK

Berichten: 596
Geregistreerd: 21-02-06
Woonplaats: ergens in Noord Brabant

Re: Taarten Decoreren II

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 11:43

PS Batje hoe heb je die haai gemaakt, uit de losse hand of met een vormpje?

MyWishMax

Berichten: 27627
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-09 13:22

Mayo schreef:
MyWishMax schreef:
Ik krijg zaterdag 2 hele leuke orginele taarten 8-)

Dat hoop je :P


Ik heb er alle vertrouwen in _O-