Ja die mandjes vind ik ook wel leuk hoor, zag die gisteren in de webshop van Waschbaer

Als je een vormpje er in wilt dan is het natuurlijk logisch.
Maar als je filmpjes kijkt dan zie je ook dat mensen die gewoon een bol no-knead deeg in de oven doen uiteindelijk, deze uitstorten van de mengkom naar een kommetje om te rijzen en vervolgens in hun pan...waarbij het steeds datzelfde bolletje blijft

Dan denk ik: waarom zou je dan nog een kommetje vuil gaan maken, laat het lekker in die mengkom rijzen want aan het deeg verandert niks meer

Ik heb het gewoon in de mengkom weggezet en van mengkom naar oven en het brood was prima.
En met het no-knead brood dat ik bakte was het enige verschil tussen de eerste en 2e rijs, dat ik het uit de kom haalde, aan alle kanten ingebloemd heb, de zijkanten een beetje naar onderen heb geduwd zodat het bolletje wat ronder werd... en ingesneden dan aan de bovenkant maar dat hoefde niet volgens het recept.
Dus wat voegt die 2e rijs dan toe als je het deeg toch verder nauwelijks bewerkt en eigenlijk alleen inbloemd. Snap je?
