[FOTO] Show je...misbaksel!

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
barrymuis

Berichten: 916
Geregistreerd: 29-01-12
Woonplaats: oirsbeek (limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-14 20:45

Helaas geen foto van een misbaksel.
De engelse kerstcake is een uurtje gelden perfect uit de oven gekomen.
Ben benieuwd hoe hij gaat smaken.

Wens iedereen fijne kerstdagen {:)

Chouchou

Berichten: 2010
Geregistreerd: 02-12-11
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-14 20:47

Ben momenteel bezig aan het kersttoetje van morgen: een merengue rol met slagroom en bosvruchten. Ik heb dus een grote plak merengue gebakken en die moet ik zo met vulling en al oprollen. Ben wel erg bang, de merengue is hartstikke breekbaar :(

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-14 00:27

Chouchou schreef:
Ben momenteel bezig aan het kersttoetje van morgen: een merengue rol met slagroom en bosvruchten. Ik heb dus een grote plak merengue gebakken en die moet ik zo met vulling en al oprollen. Ben wel erg bang, de merengue is hartstikke breekbaar :(

Waarom is de merengue niet opgerold de oven of magnetron in gegaan? Zou eiwit met poedersuiker mengen, deeg van draaien, oprollen met of zonder bosvruchten en 3-5 min in de magnetron :D
Op youtube staat een handleiding voor merengues in 3 min :P
https://www.youtube.com/watch?v=TT46MQK7fpY

Hoe is het uiteindelijk geworden?

Bambolina

Berichten: 2145
Geregistreerd: 16-11-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-14 04:36

Die skihelling taart is echt prachtig :')

Mijn eclairs van laatst waren goed gelukt, helaas! Heb nu voor kerst ook weer soesjes gebakken.. ga ze morgen vullen met zwitserse room. Heb vandaag de banketbakkersroom al gemaakt (met een lepel nutella en gemalen hazelnootjes er doorheen :9 ) Hij is alleen iets te dik geworden.. Om zwitserse room te krijgen moet ik het mengen met slagroom, maar als het te zwaar is krijg je vla.. kan ik er denken jullie gewoon een scheut melk doorheen roeren om te verdunnen? Ben bang dat het klonterig wordt en dat ik dan weer opnieuw moet beginnen... :\

marijkiiii

Berichten: 1026
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-14 16:04

_sharonnn schreef:
Cake in a mug gemaakt, de eerste is mislukt, qua smaak, maar is niet te zien, de tweede heb ik op gevoel het recept een beetje aangepast. Het is echt super easy! Als iemand het recept wil, zeg t maar! :)

Poging 1

[ [url=m/FYnVbL.jpg]Afbeelding[/url] ]

Poging 2

[ [url=m/j2qkBD.jpg]Afbeelding[/url] ]



Ik wil het recept wel! :)

Die ik vorig jaar had geprobeerd was niet te eten, smaakte naar slappe chocolademelk :')

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-14 16:07

Kan je niet beter extra slagroom toevoegen ipv melk? Heb ergens het vermoeden dat koude melk en een slagroom mengsel niet makkelijk wil mengen tot 1 smurrie :=

Mijn tiramisu trifle is gelukt, al waren de verhoudingen volgend het orginele recept niet helemaal je-van-het := Ik heb nog mascarpone mix over en mijn koffiemengsel om de lange vingers in te dippen, was eigenlijk al op, maar moest nog 6 koekjes dippen :P

Quidou
Berichten: 6514
Geregistreerd: 20-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 01:12

Bambolina schreef:
Die skihelling taart is echt prachtig :')

Mijn eclairs van laatst waren goed gelukt, helaas! Heb nu voor kerst ook weer soesjes gebakken.. ga ze morgen vullen met zwitserse room. Heb vandaag de banketbakkersroom al gemaakt (met een lepel nutella en gemalen hazelnootjes er doorheen :9 ) Hij is alleen iets te dik geworden.. Om zwitserse room te krijgen moet ik het mengen met slagroom, maar als het te zwaar is krijg je vla.. kan ik er denken jullie gewoon een scheut melk doorheen roeren om te verdunnen? Ben bang dat het klonterig wordt en dat ik dan weer opnieuw moet beginnen... :\

Slagroom beetje bij beetje erdoor mengen dan roer je niet alle lucht eruit.. Melk zou ik niet doen denk ik!

Set_Elkol
Berichten: 14934
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 01:16

de gele room kan je morgen gewoon even heel goed losroeren en als ie te dik blijft een klein beetje water of melk toevoegen en meteen heel goed roeren, moet goed gaan :) klontjes krijg je, als je ze al krijgt, meteen als je het poeder aan het water toevoegt. Als je die eerste mengfase hebt gehad gaat het niet gauw weer mis. Vocht echt hele kleine beetjes toevoegen en goed roeren.

Quidou
Berichten: 6514
Geregistreerd: 20-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 01:25

set_elkol schreef:
de gele room kan je morgen gewoon even heel goed losroeren en als ie te dik blijft een klein beetje water of melk toevoegen en meteen heel goed roeren, moet goed gaan :) klontjes krijg je, als je ze al krijgt, meteen als je het poeder aan het water toevoegt. Als je die eerste mengfase hebt gehad gaat het niet gauw weer mis. Vocht echt hele kleine beetjes toevoegen en goed roeren.

Denk dat ze zelf banketbakkersroom gemaakt heeft.. Niet met poeder..

Chouchou

Berichten: 2010
Geregistreerd: 02-12-11
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 10:52

LhinnOlijf schreef:
Chouchou schreef:
Ben momenteel bezig aan het kersttoetje van morgen: een merengue rol met slagroom en bosvruchten. Ik heb dus een grote plak merengue gebakken en die moet ik zo met vulling en al oprollen. Ben wel erg bang, de merengue is hartstikke breekbaar :(

Waarom is de merengue niet opgerold de oven of magnetron in gegaan? Zou eiwit met poedersuiker mengen, deeg van draaien, oprollen met of zonder bosvruchten en 3-5 min in de magnetron :D
Op youtube staat een handleiding voor merengues in 3 min :P
https://www.youtube.com/watch?v=TT46MQK7fpY

Hoe is het uiteindelijk geworden?

Dat klinkt ook wel makkelijk ja! Maar ik volgde een recept en wilde die wel graag aanhouden, maak vaker cakerollen maar nog nooit eerder gedaan met merengue. Maar het is gelukt, gelukkig! Het bovenste laagje van de merengue is natuurlijk schuim en dus breekbaar, maar de binnenkant is mooi zacht. Het oprollen was wel heel spannend, maar is eigenlijk zonder problemen gelukt! Omdat het niet echt een misbaksel is, doe ik de foto maar in een linkje :o http://nl.tinypic.com/r/23m7kuf/8 Hier dan nog een bolletje ijs bijgedaan voor de liefhebbers, het was een heerlijk nagerecht gister!

LhinnOlijf
Berichten: 1357
Geregistreerd: 10-01-13

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 12:50

Ziet er super uit die cakerol van merengue :D Wil je het recept hier plaatsen :) ?

Sodera

Berichten: 5436
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:15

Wij hadden een fijne Kerstmisser...

Dit was het idee....
Afbeelding

De uitvoering ging wat minder... Zo'n winterwortel is echt heel hard Hihi.

Afbeelding

Dat was het resultaat :').

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 113872
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:20

Moest je die wortel niet eerst koken? :')

MarlindeRooz

Berichten: 35568
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Onder de rook van Zwolle

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:25

:') so close!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:25

Nee toch? Lijkt me dat die zo zacht is dat je hem gewoon kapot prikt :)

MarlindeRooz

Berichten: 35568
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Onder de rook van Zwolle

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:27

Voor volgend jaar:
Afbeelding

djuulsie

Berichten: 12789
Geregistreerd: 13-07-08

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:28

:')

Sodera

Berichten: 5436
Geregistreerd: 25-09-04
Woonplaats: Ireland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:35

Cayenne schreef:
Moest je die wortel niet eerst koken? :')

Achteraf gezien hadden we hem heeeel even moeten koken of een "gewone" wortel, die zijn ook iets minder hard...
We hebben echt staan vloeken en tieren op die stomme #%\|£_¥{*} wortel hihi

Jorinda

Berichten: 13523
Geregistreerd: 01-05-10
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 18:37

DeMolenhoek schreef:
Nee toch? Lijkt me dat die zo zacht is dat je hem gewoon kapot prikt :)

Niet gelijk tot een papje koken :') Even de kook er overheen, dan is hij niet meer keihard en ook niet zo zacht dat alle stokjes eruit vallen.

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 113872
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 19:02

Niet gelijk tot pap koken idd :') Maar een beetje zodat het harde er vanaf is :j

_l_amanda_l_

Berichten: 6066
Geregistreerd: 31-01-08
Woonplaats: op de grens van Friesland en Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 19:23

MarlindeRooz schreef:
Voor volgend jaar:
[ Afbeelding ]


:') Gatver, wat ziet dát eruit haha "Mag ik nu een hapje Jezus?" :Y)

Eydis

Berichten: 4921
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Purmerend

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 19:25

Haha voor het kerstdiner het dessert toegewezen krijgen dit jaar zorgde ook voor leuke missers! :p

Juliette

Berichten: 1167
Geregistreerd: 29-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 20:02

_l_amanda_l_ schreef:
MarlindeRooz schreef:
Voor volgend jaar:
[ Afbeelding ]


:') Gatver, wat ziet dát eruit haha "Mag ik nu een hapje Jezus?" :Y)

_O-
''En een hapje Maria alsjeblieft'' :')

MarlindeRooz

Berichten: 35568
Geregistreerd: 27-02-10
Woonplaats: Onder de rook van Zwolle

Re: Show je...misbaksel!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 20:03

"kribbebijter" :')

Froukje
Forever young

Berichten: 11066
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-14 20:11

MarlindeRooz schreef:
"kribbebijter" :')

_/-\o_ _O-