
Heb je witte marsepein of gewoon standaard die gelige? Als ik blauw wil en ik neem bij die gelige gewone blauwe kleurstof dan wordt mn marsepein gewoon groen..
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly


* Chernique schreef:Hier dan eindelijk foto's!
Decoratie had wel wat mooier gekund..maarja, hij smaakte verschrikkelijk lekker
[img]http://i307.photobucket.com/albums/nn306/xChertjee/5etaartje7.jpg?t=1280424746[/img
En cuppies
[img]http://i307.photobucket.com/albums/nn306/xChertjee/5etaartje8.jpg?t=1280424924[/img
Ik kan ook wel wat aan mn fototechnieken doen
Jalenka_Kiya schreef:Hihi, dat was ook meer bij gebrek aan weegschaal. Ik had er namelijk helemaal geen! En 100 gram bloem op het heilig oog is bij mij gedoemd om te mislukkenIk vroeg me even af hoeveel je van plan was om te gaan bakken dat je een weegschaal ging kopen, en ik dacht ook nog 'dat is niet echt een 'kado' voor jezelf' maar ik snap nu dat je die gaat gebruiken bij het bakken


Jalenka_Kiya schreef:Esgaroth schreef:Ter compensatie heb ik mezelf een weegschaal kado gedaan
Ik vroeg me even af hoeveel je van plan was om te gaan bakken dat je een weegschaal ging kopen, en ik dacht ook nog 'dat is niet echt een 'kado' voor jezelf' maar ik snap nu dat je die gaat gebruiken bij het bakken![]()
Hij staat op dit moment in de oven. Ik heb het recept van de taartenwebshop voor basisbiscuit gevolgd. Ik kwam alleen tot de conclusie dat die gebaseerd was op een vorm van 24 cm. en die van mij was 26 cm. Ik heb de tabel geraadpleegd, maar eerlijk gezegd kon ik daar totaal geen wijs uit
Dus ik heb maar besloten om alles met 25 gram te verhogen (behalve de maizena) dus ik hoop maar dat mijn heilig oog me niet in de steek laat.
Alle suiker was gesmolten.


Esgaroth schreef:Er stond op de aanwijzing dat je net zo lang moest kloppen totdat je een dikke substantie had, met een schuimlaag erop. Ik heb de bak in heet water gezet en heb denk ik met een handklopper 6 minuten gemixed, toen had ik het resultaat dat stond dat ik moest krijgenAlle suiker was gesmolten.
En toen heb ik de rest er doorheen geschept met een pollepel, alles goed door mekaar geroerd (niet gemixed) en in de oven geschoven.
Het wordt een zielig taartje zeg. Hij moet nu nog 15 minuten in de oven, maar hij komt nog niet eens tot de helft van de hoogte van het bakblik

). Nu had de eiprut al een hele andere kleur! Echt een beetje lichtgeel, met allemaal schuim en het leek veel meer, terwijl het dezelfde hoeveelheid was als de vorige! Daarna in kleine delen de gezeefde bloem en gezeefde maizena erdoor gedaan...


