Welkom bij de club ze zeggen paarden houden is duur nou taarten maken is net zo duur je kan wat halen van ali express maar is soms echt bagger kwaliteit
Ik heb flink veel vormpjes en siliconen van ali. Spuitzakken en mondjes. Maar de spullen van wilson zijn favoriet, dus bij verjaardagen vraag ik weer een nieuwe vorm
ik heb niets van Ali. Mijn redenen zijn dat ik de ondernemers in Nederland hun omzet gun, velen hebben helaas de deuren al moeten sluiten en bovendien is er heel veel siliconenzooi wat niet voedselveilig is.
immii_clarr
Berichten: 802
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Zuiderwoude
Geplaatst: 27-04-18 17:24
Is alweer een tijd geleden dat ik een taart heb gemaakt. Een vriendin van me vroeg me er weer eens 1 te maken. Is voor een meisje van 2 die gek is op olifantjes.
Sharonnn_
Berichten: 175
Geregistreerd: 24-09-07
Woonplaats: Noord-Holland
Geplaatst: 17-09-18 15:52
Een vraag voor de bakkers onder ons..
Ik wil voor mijn zoontje zn verjaardag een Woezel en Pip taart maken. Hoelang van te voren kan ik de (marsepein) decoratie maken? En hoe kan ik dit het beste bewaren tot dat ik deze ga gebruiken?
Verpakken in folie in een afgesloten bakje kan je lang bewaren hoor
Jolien87
Berichten: 17765
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 17-09-18 17:04
Ik zou fondant of modeling paste gebruiken in plaats van marsepein. Marsepein wordt namelijk niet hard waardoor je boetseersels in elkaar zullen zakken.
asjemenou
Berichten: 9074
Geregistreerd: 02-05-06
Geplaatst: 23-12-18 22:23
Heeft iemand wel een cupcakes in een muffinblik gebakken, maar dan zonder papiertjes? Zo ja, kreeg je ze eruit?
Ik gooi dit topic even omhoog. Wil binnenkort eens zo'n boltaartje proberen te maken.
Kan dat, om het makkelijk voor deze noob te houden, ook gewoon met cake uit een pakje? En bak je de bol dan in een ronde vorm (om in repen te snijden) of in een bolvorm? Lees verschillende dingen op internet. Iemand misschien een goed, maar makkelijk, recept?
Cake is wel erg zwaar op de maag. Maar neem dan 'Wolken cake' van DrOetker ; dat is een fijne, luchtige cake Bakken doe je dan in een bolle vorm, zoals bijvoorbeeld deze schaal van IKEA: https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20057255/
Dankjewel MamaMiesje. Je hebt gelijk, nooit over nagedacht dat dat zwaar op de maag ligt.
Als je in zo'n bol bakt moet je dus door gaan snijden. Ik kwam ook recepten tegen waarbij er in een "appeltaart"bakvorm cake werd gemaakt, deze in plakken en die im de bol leggen. Dan stukje vullen en dan weer plakken cake, et cetera. Wellicht ook maar net wat je voorkeur heeft..
Zon bolvorm is makkelijk hoor je draait hem om en je hebt een bolletje! Snap niet wat je moeilijk vind? Zou je dat kunnen verduidelijken
Sourire
Berichten: 861
Geregistreerd: 15-08-11
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 05-02-19 21:44
Ik ben niet zo'n keukenprinses haha, dus als ik een recept voor zo'n biscuit zie ken ik direct een deel van de ingrediënten al niet. Moet het gewoon eens gaan proberen.
Wat het vooral ook lastig maakt is dat er 100 manieren en 100 recepten en werkwijzen te vinden zijn. Soms ook echt heel uiteenlopend. Je ziet door de bomen het bos niet meer zegmaar.
Op deleukstetaarteshop.nl Kan je een zakje biscuit mix kopen daar staat precies op beschreven hoe veel hoe en wat. Dat kan zelfs een kind maken dus you can do it
Als je een bolvorm gaat gebruiken(aan te raden!), knip dan 2 stroken bakpapier uit en leg die, kruislings, in de vorm. Laat de uiteinden iets boven de rand van de vorm uitsteken. Als je cake/biscuit klaar is dan kan je ‘m makkelijk lossen. Blijft ie minder snel plakken aan de vorm.
Zelf maak ik al mijn taarten overigens van cake. Valt inderdaad zwaarder(dus plakjes serveren i.p.v. punten) maar daarentegen is cake wel veel smaakvoller dan biscuit. Blijft ook langer vers. Biscuit bakt wel veel sneller.