Zou je deze lolly's nadat ze hun chocolade-laag en versiersels hebben gekregen, wéér in kunnen vriezen? (zodat ik ze alvast vooruit kan maken als traktatie?)
Of zou dat niet gaan i.v.m. de slagroom, omdat die eerst warm is gemaakt, toen weer koud in de koelkast, daarna weer een half uur in de vriezer, dan weer door de warme chocolade en dan weer in de vriezer om écht ingevroren te worden?
Thanks ladies! Jullie mogen hem gewoon opslaan ter inspiratie hoor, ik heb hem ook afgekeken van een betaande taart .
Als het goed is krijg ik nog een foto van de ontvanger met blij gezicht, daar doe je het toch voor he .
biesje
Berichten: 934
Geregistreerd: 22-09-08
Geplaatst: 31-07-11 12:17
hoi hoi,
Ik heb ook weer een taartje gemaakt. Ik had hem net afgegeven en de jarige was blij! en zag gelukkig dat het een dino was. Dit was mijn voorbeeld.
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 31-07-11 13:00
TT van harte met je dochter, super leuke taart! Ze zal vast heel blij geweest zijn met beide
Biesje, ook een geweldige taart
Samantha_
Berichten: 11751
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 31-07-11 13:15
Gefeliciteerd met je dochter TT! Leuke taart zeg, mooi! Heb je zelf een foodprinter?
biesje wat mooi!
Nou de taart van mijn kleine meid!
En zo lekker vond ze m:
meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 31-07-11 13:55
wauw, schitterende taart samantha_! Mooie kleuren heb je gebruikt! Die dinosaurussen zijn ook erg leuk geworden zeg. Mooie taart Tinkertom, en heerlijk zo'n slaapkop! Gefeliciteerd! Hier nog mn taart voor mn oma die 90 is geworden!
Dit is mijn eerste eigen gemaakte taart geworden. Hij is nog wel heel erg standaard, maar ben allang blij dat het me gelukt is. En er had wel wat meer kleur in gemogen. Wat vinden jullie ervan?
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 31-07-11 17:19
Ik vind dat je hem op zich best mooi strak bekleed hebt Alleen de vorm is wat raar, met die naar binnen toe lopende rand
Hier de Twentetaart bijna klaar. Vanavond even de laatste details en dan kan hij de doos en de vriezer in
Laatst bijgewerkt door MamaMiesje op 31-07-11 17:21, in het totaal 1 keer bewerkt
Hoi hoi , ik had even een vraagje. een kennis van mij maakt ook taarten met fondant.Ik ben binnekort jarig en ze vroeg of ik nog wensen had. Nou vind ik taarten maken ook super leuk en help haar wel is. het liefst wil ik dus ook iets leuk. Ben nogal bang dat als ik vrije keus geef dat het anders in dan ik had gehoopt. dus hebben jullie mischien een site of iets waar ik wat inspiratie vandaan kan halen ? heb al beetje in de topics gekeken. Maar veel zijn kindertaarten , niet mijn stijl dus haha! hopelijk kan iemand mij helpen
googleafbeeldingen openen en dan taart intikken, kun je er ook nog wat bij zetten als felle kleuren, bloemen, sweet sixteen en zo krijg je zoveel inspiratie, dat je het daarna helemaal niet meer weet
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 31-07-11 19:17
Ik zie weer leuke taarten voorbij komen!
@MeikeMarieke: leuk die taart voor je oma! Ik dacht even dat het een hoed was, maar zag toen ineens de 2e strik en bedacht dat het geen hoed was, hihihi
@Lisantjuh: ik vind de kleuren niet verkeerd hoor! Gezellige taart om te zien! Was hij ook lekker? Wat zat erin?
@Samantha: wat een plaatje weer! Gaaf hoor! Wat voor vulling had je gebruikt? Lief meisje heb je trouwens,..
Weet iemand nog antwoord op mijn vraag over de lollypops? Of ik die kan invriezen, terwijl het met (chocolade)slagroom is gemaakt?
Valina
Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 31-07-11 19:18
Lisette03 schreef:
googleafbeeldingen openen en dan taart intikken, kun je er ook nog wat bij zetten als felle kleuren, bloemen, sweet sixteen en zo krijg je zoveel inspiratie, dat je het daarna helemaal niet meer weet
Lidewijke
Berichten: 1533
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht
Geplaatst: 31-07-11 19:27
Ik ga komende week weer een taart bakken, wil ze graag vullen met champagnevulling, maar weet niet goed wat erbij gaat. Ik zat te denken aan iets met witte chocolade? Of mokka? Maar kan me echt niet inbeelden hoe dat smaakt bij elkaar.. En dan moet ik ook nog zien met wat ik dan ga afsmeren, of zou ik dat dan best met standaard botercreme doen met evt drupje vanillesmaakstof?
Heeft iemand van jullie er ervaring mee? Heb het topic over vulling-combinaties op DLT even doorgenomen en 1 iemand haalde daar wel de combinatie champagne-mokka aan.
Bo_Y
Berichten: 4864
Geregistreerd: 29-11-06
Woonplaats: ergens bij mijn grote liefdes
Geplaatst: 31-07-11 20:25
sam - mooie taart!!!
die dino taart is goed gelukt..
Ik heb vanmorgen cupcakes voor mijn verjaardag gemaakt..
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 31-07-11 20:27
Champagne-mocca zelf nog nooit geprobeerd. Champagne-frambozen(jam) is wel een klassieke combinatie.
Volgens mij moet dat wel kunnen hoor, die lollypops invriezen
We gaan door voor de 3e helft; Twentetaart nr3 die ik heb gemaakt de afgelopen tijd