Zarah_L schreef:Prachtige taarten en cupcakes weer voorbij zien komen!!![]()
Heb zelf nog maar 3 taarten gemaakt, maar ben veel aan het lezen op internet over alle verschillende technieken.
Ben me nu aan het verdiepen in stapeltaarten en heb al veel filmpjes op youtube gezien.
Ik zal wel ontzettend blond zijn hoor, maar heb nog een paar vragen.![]()
Ik lees hier en op DLT dat mensen kartonnetjes gebruiken tussen lagen in? Hoe doen jullie dat dan met het aansnijden van de taart?
En op youtube gebruiken veel mensen kartonnen dowels (zo heten die dingen toch?), hoe werkt dat dan met het opeten van de taart? Dan komen de gasten steeds kartonnen staafjes tegen? Of mis ik een belangrijk detail?
De kartonnetjes zitten tussen 2 taarten in bij stapeltaarten, dat is om inzakken tegen te gaan. Met aansnijden begin je gewoon bovenaan, en wanneer de bovenste taart op is, haal je de kartonnetjes eraf en begin je aan de laag daaronder

Die douwels/staafjes zitten er ook in om inzakken tegen te gaan, deze staafjes houden de taart op hoogte. Deze kun je van allerlei materialen maken, ik zelf gebruik altijd rietjes (de brede), werkt perfect.
[edit] Ik ben even een foto van mijn strik aan het uploaden
