Want die van Wilton zit ook niet in de basis set, volgens mij was dat die licht roze.
prakkie
Berichten: 3386
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Alblasserdam
Geplaatst: 28-02-11 15:03
Ja klopt, die van wilton in de basisset is idd lichtroze. Met fondant behoudt je wel de kleur, maar om hem echt fel te krijgen moet je wel aardig wat gebruiken. Fondant kleurt gewoon minder snel en minder fel dan marsepein.
Zonnetje81
Berichten: 20451
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst: 28-02-11 15:04
Oke dus is wel aan te raden dat ik er eentje bij koop? Want ik hou van felle kleuren. Die van gister was ook nog wat te licht maar ik had na 1 kg kleuren er wel genoeg van
als je felle kleuren wilt, zou ik er idd 1 bijkopen. Volgens mij kleurt americolor en dan m.n. de electric serie het beste qua felheid. Maar die wordt met fondant wel echt pink. Die van wilton is iets "warmer" van kleur, maar iets minder fel.
die kleur is zowiezo moeilijk, omdat dat met marsepein is. Dus verkleurt de originele kleur wat.
Als je hem wilt zoals het glimmende licht stukje voorop op de taart, dan zou ik voor electric pink gaan van americolor. Als je hem echt wta minder fel wilt, dan voor wilton. Maar wilton is echt minder fel.
Werkt zij alleen met marsepein of kan je dat zien vanaf het plaatje? Dan ga ik voor die americolor. Het gaat erom dat hij mooi helder en fel is zeg maar.
Kinke
Berichten: 21398
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 28-02-11 15:19
Zonnetje81 schreef:
En hoe draai je ze zonder dat ze scheuren/breken?
Dat lukt bijna niet Niet te lange slierten gebruiken (met de sugargun maken) en dan aan de ene kant vasthouden en met je andere hand draaien.
Ja maar het mislukt niet zeg maar dat je je taart molt?? Ik heb een taartzaag van ik denk 30 cm en een taart van 27 cm dus het zou mooi passen, maar vroeg me af of ie wel van boven naar beneden kan zagen
Ik denk niet dat dat gaat omdat je het zaagje kan verstellen in hoogte. Dus als je er kracht op gaat zetten door van boven naar beneden te 'zagen' , dan verplaatst het zaagje zich steeds en ik denk dat de spanning erop dan ook te groot wordt en dat het dan knapt
Ik ben ook weer even aan het knutselen geweest voor de 1e verjaardag van mijn dochter. Was een heel drama, wilde een stapeltaart maken, had eerst de bovenste taart gemaakt van de biscuitmix die ik nog had staan en toen wilde ik de grote gaan maken. Had nieuw biscuitmix gehaald (2 zakken) nou uit beide zakken geprobeerd te pakken maar in de oven gebeurde er helemaal niets, ze werden wel goed van binnen maar de rand werd te hard en het kwam totaal niet omhoog. Dus toen werden het maar 2 gewone taartjes iets hoger dan normaal. (Zag later pas dat er bij het taartje met de schaap een luchtbel tussen de taart en de marsepein was gekomen)
Werkt zij alleen met marsepein of kan je dat zien vanaf het plaatje? Dan ga ik voor die americolor. Het gaat erom dat hij mooi helder en fel is zeg maar.
Aan de kleur zie je dat (mits de kleur niet verkleurt is door gebruik vd flits of door de omgeving). En aan de felheid vd kleur.