Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jodi93

Berichten: 1672
Geregistreerd: 10-10-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-16 19:42

Dit is mijn valentijnstaart :) ik ben een echte amateur bakker en dit is mijn 3e eigen gebakken taart :)

Afbeelding

Michelleex

Berichten: 2765
Geregistreerd: 09-05-10
Woonplaats: Leiden

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 00:15

Leuk !

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 10:12

da's prima gedaan voor een 3de taart!

Travellust
Berichten: 5440
Geregistreerd: 13-11-05

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 15:31

Gave taarten komen er hier voorbij zeg!

Ik doe het nu hobbymatig, erg leuk en heb al een aantal aanvragen gehad :)
Heb al een bestelling voor in maart staan.

Gisteravond mij gewaagt aan een Kitkat taart, man wat een hel :+
Hij is best aardig gelukt maar ben nog niet tevreden...

Ik ga jullie volgen en meelezen, praten als dat mag :)

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 16:11

Duhelo, je bedoeld de buttercream icing die hard wordt?
Hoe maak jij hem dan?

Ik geloof dat ik die ooit eens met een cursus heb gemaakt met 1 deel plantaardig vet (geen roomboter) en 1 deel suikerbakkerspoeder en een klein beetje heet water.
Dit werd heel hard na drogen en kon er toen ook mooie bloemetjes mee spuiten.

Duhelo

Berichten: 29435
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 22:06

Idd claudia. Eentje waarmee je bloemetjes kan spuiten en die nadien niet wegloopt :D
Ik maakte hem met een deel poedersuiker op een deel boter. Ook al de botercreme van dr oetker geprobeerd. Ook deze blijft te smeuiig.
Heb recepten gevonden dat je de creme een soort van moet koken, maar daar ben ik nog niet mee begonnen. Is me teveel werk :D
Wat is suikerbakkerspoeder?

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 22:49

Prima taart voor een derde keer hoor, niets mis mee, ook leuk het kleurenverloop aan de binnezijde! +:)+
Zag ook nog andere leuke taarten voorbij komen, mamamiesje: ik vind het creatief bedacht zo die letters, moet zeker goed gesmaakt hebben. :9

Hier ook een combi magnetron, werkt prima, althans tot op heden :P , afkloppen!!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-16 23:56

Duhelo schreef:
Idd claudia. Eentje waarmee je bloemetjes kan spuiten en die nadien niet wegloopt :D
Ik maakte hem met een deel poedersuiker op een deel boter. Ook al de botercreme van dr oetker geprobeerd. Ook deze blijft te smeuiig.
Heb recepten gevonden dat je de creme een soort van moet koken, maar daar ben ik nog niet mee begonnen. Is me teveel werk :D
Wat is suikerbakkerspoeder?

Suikerbakkerspoeder is poedersuiker. Zit alleen een antiklonter ingrediënt in.

Kijk een bij de kant en klare icing van Renshaw.
Icing in een potje die je met paar druppeltjes water, per deel/portie, aanmaakt.
Echt druppeltje voor druppeltje, goed doorroeren.
Als je de juiste, stevige, consistentie hebt blijft prima zitten.

Zollieee
Berichten: 68
Geregistreerd: 19-04-15
Woonplaats: Amsterdam

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 00:54

Ik weet niet of ik het hier kan vragen, maar:
Weet iemand een recept voor zo'n typisch Parijs/Frams aardbeientaartje (dus een koekbodem, room denk ik en aardbeien)?

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 01:07

Duhelo schreef:
Idd claudia. Eentje waarmee je bloemetjes kan spuiten en die nadien niet wegloopt :D
Ik maakte hem met een deel poedersuiker op een deel boter. Ook al de botercreme van dr oetker geprobeerd. Ook deze blijft te smeuiig.
Heb recepten gevonden dat je de creme een soort van moet koken, maar daar ben ik nog niet mee begonnen. Is me teveel werk :D
Wat is suikerbakkerspoeder?


Ik heb het destijds met puur plantaardig vet gemaakt. Zo'n hard blok dus.
En anders maak je royal icing. Misschien iets makkelijker.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 09:13

Die potjes Renshaw is Royal Icing. Ideaal spul!

Duhelo

Berichten: 29435
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 12:58

Super, dankje voor de tips. Ik raakte niet verder dan zoeken op botercreme of creme au beurre :D

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 14:43

Botercreme is sws te zacht om figuren mee te spuiten.
Dan inderdaad Royal icing
Dar wordt zo hard als schuimpjes.

Kinke

Berichten: 21162
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 14:52

Maar wat wil je precies duhelo? Royal icing wordt namelijk keihard.
Ik heb nog wel een recept van een soort botercreme die heel goed in vorm blijft.

Duhelo

Berichten: 29435
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 16:51

In eerste instantie een botercreme dat als ik roosjes of toefjes spuit, ook zo blijven, en niet na 10minuten een platte brei geworden zijn.
Die royal icing is wel leuk om eens uit te proberen als ik een taart maak met fondant :D
Momenteel ben ik merengue aan het kloppen om mijn spuitskills te oefenen, daar is ook nog werk aan :D

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 20:18

Merengue lijkt er wel op. Alleen dat wordt hard Door bakken toch?

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 22:57

Of je moet italiaanse merengue maken (met gloeiendhete gesmolten suiker)

Duhelo

Berichten: 29435
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-16 23:50

Merengue wordt inderdaad hard door bakken. Superlekker! Als ik niet oplet vreet ik de merengue al op voor het bakken XD
Of ik verwerk het zo:

Afbeelding

Afbeelding

Duhelo

Berichten: 29435
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 00:26

trouwens. smeren jullie de taart af met bv botercreme voor je de fondant erop doet? sommige sites zeggen dat het niet mag, omdat je fondant dan "wegsmelt"?

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 08:40

Als je dat niet doet, zit het toch los?
Als je de bc laag goed koel en stevig laat worden in de koelkast, kan het daarna prima hoor.

Duhelo

Berichten: 29435
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 09:03

ja, dan zit hij inderdaad los, vandaar dat ik het niet zo snapte dat er zogezegd niks mocht gebruikt worden ivm smelten :D

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 09:52

Het is wel zo dat fondant veel sneller reageert op vocht :j Dus als je bc te nat is, als het warm is, condens... Maar je kan bijv ook jam of chocopasa gebruiken als 'plaksel'. Het mooie van bc is alleen dat je je taart er strak mee kan plamuren.

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 09:56

Ik zou geen jam doen om af te smeren. Dan smelt de fondant sowieso is mijn ervaring.
Afsmeren met botercreme of ganache.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 10:11

Oh jam ook te nat?
Ik gebruikte meestal marsepein,vind fondant minder lekker :D

ClaudiaHS

Berichten: 8144
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 10:51

Ik juist andersom.
Marsepein :r