Sojamelk bevat natuurlijk wel redelijk wat eiwitten, die vaak nodig zijn voor de binding en elasticiteit. Geen idee of water een goede vervanger is in dit recept.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
8nnemiek schreef:Of je zorgt dat er ook vegan chocolademelk op de kaart komt te staan![]()
Sojamelk bevat natuurlijk wel redelijk wat eiwitten, die vaak nodig zijn voor de binding en elasticiteit. Geen idee of water een goede vervanger is in dit recept.
(Maar water zou beter zijn, die barista is best duur
)
Mijn ouders zijn niet zo'n voorstander van mijn plannen te stoppen met het eten van vlees, dus ik zal in de toekomst vaker moeten gaan koken denk ik. Herfstwind schreef:Al langere tijd ben ik van plan te gaan stoppen / minderen met het eten van vlees, maar tot op heden ben ik gewoon te laks geweest om door te zetten. Nu er weer vreselijke details aan het licht komen omtrent (Nederlandse) slachthuizen vind ik dat het klaar moet zijn en ik moet stoppen met het eten van (veel) vlees "omdat ik het zo lekker vind". Ik ben lang genoeg hypocriet bezig geweest, dus nu wil ik doorpakken.
Mijn vraag aan jullie is of jullie misschien tips hebben waarop te letten qua voeding als je ineens stopt met het eten van vlees of misschien een goede, duidelijke website die mij daarbij kan helpen? Een oud-klasgenoot van mij had namelijk nogal last van vermoeidheidsklachten doordat zij was gestopt met het eten van vlees en dit wil ik natuurlijk graag voorkomen.
Granoek schreef:Citaat:Al langere tijd ben ik van plan te gaan stoppen / minderen met het eten van vlees, maar tot op heden ben ik gewoon te laks geweest om door te zetten. Nu er weer vreselijke details aan het licht komen omtrent (Nederlandse) slachthuizen vind ik dat het klaar moet zijn en ik moet stoppen met het eten van (veel) vlees "omdat ik het zo lekker vind". Ik ben lang genoeg hypocriet bezig geweest, dus nu wil ik doorpakken.
Mijn vraag aan jullie is of jullie misschien tips hebben waarop te letten qua voeding als je ineens stopt met het eten van vlees of misschien een goede, duidelijke website die mij daarbij kan helpen? Een oud-klasgenoot van mij had namelijk nogal last van vermoeidheidsklachten doordat zij was gestopt met het eten van vlees en dit wil ik natuurlijk graag voorkomen.
Wij kwamen hier om dezelfde reden![]()
+1 en ik volg ook!
Ik maak me vooral druk over bv eten bij de schoonfamilie, hou er niet van als mensen rekening met mij moeten houden..
Dus als je (ik noem maar wat) eerst 600 kcal aan vlees at elke dag en 1400 andere dingen, en je eet die 600 niet meer maar vult de 1400 ook niet aan, dan is het logisch dat je moe wordt. Je eet namelijk simpelweg niet genoeg.
Ik ben ook heel erg bang dat ik het niet lekker ga vinden omdat het me teveel aan vlees doet denken
Gelukkig eet mijn vriend heel graag Vivera dingetjes dus hij wil hem vast wel van me overnemen indien nodig.

F_Orumster schreef:Ik had niet deze grote schaal verwacht en voor mij lag het 'pijnpunt' meer in de levenskwaliteit- kant. Zoals ze gehuisvest worden.
Schandalen in de landbouw en fruitteelt zijn er natuurlijk ook genoeg. Meer ecologisch.
Maar ik denk er toch wel eens aan.
Oh wauw je meent het!
Waarom er niet gewoon vanuit gaan dat dieren pijn kunnen voelen tenzij je onomstotelijk vast kunt stellen dat het niet zo is? (Of dat hele gedeelte gewoon weglaten en die dieren lekker met rust laten natuurlijk
maar stel je voor... ) F_Orumster schreef:Hebben jullie het nieuws over varkens tijdens de slacht gehoord?
maar ook ik schrik er niet van, had dit wel verwacht eigenlijk.
Miesemuisje schreef:Magrathea schreef:Was lekkerIk had hem met een pepersausje van amandelmelk en kokosolie (en peper
), erg smakelijk. In mijn herinnering is vlees wel wat taaier, maar dat was dit dus niet dus dat lijkt me alleen maar positief
Hoe heb je die saus gemaakt?
). Roer na elk scheutje tot het volledig is opgenomen en schraap goed in de hoekjes van de pan.
Voeg nog een beetje melk toe want waarschijnlijk is ie nu weer te dik door de kruiden. Vergeet niet in de hoekjes te roeren. Als je klontjes hebt kan een garde helpen.
Het is erg lekker. Invriezen kan trouwens ook.