
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
4EverHobbes schreef:Ik kijk en lees al tijden mee, ben gek op eten, en haal regelmatig inspiratie uit dit topic. Zelf ook maar eens een poging doen om jullie te inspireren:
[ [url=m/C2s6b1.jpg]Afbeelding[/url] ]
Ja, ik hou van kaas. Veel kaas![]()
Dit is een ovenschotel met gevulde courgetterolletjes. Echt heel erg lekker
Citaat:Ingrediënten
500 ml tomatensaus met basilicum kruiden (passata)
2 niet al te grote courgettes
250 gr ricotta
2 eetlepels pesto
snuf peper en zout
70 gr parmaham
1 ei
2 eetlepels pijnboompitten
300 gr spinazie
75 gr geraspte kaas (mozzarella)
Materialen
Ovenschotel
Mandoline of kaasschaaf
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgettes in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf, ca 20 tot 24 stuks. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken of gebruik spinazie uit de vriezer die goed uitgelekt is. Meng de ricotta met de spinazie, pesto, peper, zout, ei en 50 gr geraspte kaas.
Snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en leg op ongeveer de helft van de courgetteplakken een stuk (wil je meer vlees in het gerecht gebruiken dan kun je ook een dubbele portie parmaham nemen en alle plakken beleggen. Of laat achterwege voor een vega variant). Schep een beetje van het ricottamengsel op een courgetteplak en besmeer deze hiermee.
Rol ze dan voorzichtig op. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en steek hier de courgetterolletjes in. Bestrooi met wat kaas en de pijnboompitten. Zet de schotel ca 25 min in de oven en doe indien mogelijk de laatste paar min de grill aan.
Leffroi schreef:Dandy200 schreef:Wij hadden gevulde champignon vanavond![]()
[ [url=m/SfwqtA.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dat ziet er lekker uit zeg! Heb je daar een receptje van?