helemaal met je eens, natuurlijk weten de meeste mensen niet hoeveel tijd erin gaat zitten, echter…als je niet kunt bedenken dat zo'n taart duurder is dan een slagroomtaart bij de bakker of een fabriekstaart van bijvoorbeeld de Hema, dan vind ik dat persoonlijk erg bijzonder.
Het ergste vond ik nog een keer dat ik een bruid ter bespreking had en toen zei ze tegen mij ow zijn alle bloemen hand werk ik dacht dat jullie gewoon kochten Die bruid heeft uiteindelijk ook geen taart afgenomen was veel te duur uiteindelijk zag ik slagroom taarten op de bruiloft want die paste wel binnen het budget
Oh Rinske.een bruidstaart voor 40 pers en dan 20 euro is wel heel erg. Ik ben best bereid om voor hele goede vrienden een lagere prijs te vragen. Maar 50ct p.p Het zijn niet de ingrediënten die de hele wereld kosten.maar het werk dat je er mee hebt... Denk toch dat de meeste denken. Ach een pakje fondant van de Xenos à 1.99. Pakje slagroom à 50 ct. Dan kom je al een heel eind toch
heej dames..long time no 'see' had even al mn spullen in de kast gegooid omdat ik helemaal niet lekker in mn vel zat nu gaat het weer wat beter en ga ik ook weer een beetje aan de bak. nog niet zoveel maar vind het wel leuk om af en toe weer iets te maken. ik herken echt wel wat jullie zeggen mensen willen voor een dubbeltje op de eerste rang maar dat ben ik echt wel afgeleerd, voor zeer goede bekenden echt wel wat goedkoper maar ook niet meer alleen kostprijs. hoop binnenkort weer wat creaties te kunnen laten zien
ClaudiaHS
Berichten: 8199
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch
Geplaatst: 23-07-15 21:40
Hello
Af en toe heb ik ook bak-dip.blij Dat ik het nu vrij rustig heb met dit plakweer. 15 augustus mag ik een Mignion taart maken die had ook nog niet eerder gemaakt dus helemaal leuk.
Oktober verhuizen dus ben al af en toe wat zooi aan het uitzoeken, weggooien en inpakken. Dus vanaf begin oktober tot eind van het jaar even een bak - stop
Ik ben het niet altijd eens met de prijzen hier moet ik zeggen. Bij ons hier in de bakkerij betaal je nooit meer dan 200 euro (volgens mij 100 euro voor 75 pers.) voor een klassieke bruidstaart. En als ik bij de duurdere in deze buurt kijk kom je ook nooit over de 2 euro per persoon uit.
100 euro/75 personen. Die 100 ben je(minimaal) alleen al kwijt aan je ingrediënten van je cake, cakeboards, vullingen, fondant, stroom, benzine/verzendkosten. En werk je dus voor nop. Doe jij dat? Werken voor nop?
spotterick
Berichten: 757
Geregistreerd: 27-10-13
Geplaatst: 24-07-15 05:35
Nou in de bakkerij zelf koop je het voor een andere prijs in. Wij zijn er max 2,5 uur mee bezig. Vulling ligt aan de klant, bavarois is dan net wat duurder als room. Maar dat scheelt denk net 10 cent per persoon. En ik krijg zoiezo betaalt per uur van mijn baas. Maar mijn baas wil ook een bruidstaart hebben voor mensen met een laag budget. Je kan ze hier ook krijgen voor 600 euro maarja, sommige mensen zijn hier al blij met een simpele bruidstaart met een slagroom vulling.
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 24-07-15 08:10
Alleen met de onderste laag al vanaf 15 uur tot 0.00 uur bezig geweest. Met twee man, bijna non stop. Dus ik denk dat je appels met peren aan het vergelijken bent.
is ook totaal geen gelijkwaardige vergelijking. Heb zelf een keer een wedstrijd gewonnen en mijn taart werd toen geproduceerd door de bakker. Ik heb zelf geholpen met het maken van de taarten. Ondertussen was de bakker bezig met een bruidstaart. Niks wordt zelfgemaakt, alles ingekocht, t/m de standaard marsepein roosjes. Vullingen komen ook gewoon uit de fabriek. Smaakte prima hoor, maar het lijkt in de verste verte niet op wat wij doen. Vergelijk Diva haar taart maar eens met dit:
Nee ik snap dat z'n luxe taart duurder is, maar een standaard (marsepein met wat roosjes met misschien een hanglijntje max) verschild gewoon inmens . Maar ze zijn wel heel mooi.
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 25-07-15 17:59
Diva, wat weer een super taart, je overtreft je zelf!!
Ik heb het idd ook niet gedaan om de bovenstaande reden mocht iemand het specifiek willen dan zou ik het wel overwegen
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 26-07-15 08:13
Ik heb het ook nog nooit gebruikt. Niet omdat ik het niet mooi vind hoor, sommige taarten kunnen het echt hebben. Maar ook niet omdat ik vind dat alles eetbaar moet zijn, dat vind ik namelijk niet.... De stokjes in de geboetseerde figuurtjes zijn immers ook niet eetbaar en de dowels in de taart ook niet. De bloemen op de bruidstaart van mijn broer waren ook niet eetbaar Ik heb gewoon nog nooit een taart gehad die voor een strassband in aanmerking kwam. Krijg ik die vraag dan gaat er zonder meer een strassband omheen. Mits het mooi is natuurlijk. Als het de taart geen goed zal doen dan ga ik in overleg.