Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly


. We hadden er voor de lactose-vrije variant aïoli bij en voor de rest een alfredo saus.
Dat was ook prima te doen).
)
het smaakt echt exact als een saucijzenbroodje! Nomnom Magrathea schreef:Wat gaan jullie eten met de feestdagen?
Ik heb trouwens op een FB groep gezien dat iemand de Ierse Dees-worstjes gebruikt om saucijzenbroodjes mee te maken. Als je Tante Fanny of AH huismerk bladerdeeg gebruikt zijn ze zelfs helemaal vegan.
Het is heel makkelijk: neem een worstje, druk hem plat met een broodmes oid. Leg het op een stukje bladerdeeg, nog een plakje erop, randjes dichtkneden. 20 minuten in de oven op 180 graden en smullen maarhet smaakt echt exact als een saucijzenbroodje! Nomnom
Forbiddenpie schreef:Magrathea schreef:Wat gaan jullie eten met de feestdagen?
Ik heb trouwens op een FB groep gezien dat iemand de Ierse Dees-worstjes gebruikt om saucijzenbroodjes mee te maken. Als je Tante Fanny of AH huismerk bladerdeeg gebruikt zijn ze zelfs helemaal vegan.
Het is heel makkelijk: neem een worstje, druk hem plat met een broodmes oid. Leg het op een stukje bladerdeeg, nog een plakje erop, randjes dichtkneden. 20 minuten in de oven op 180 graden en smullen maarhet smaakt echt exact als een saucijzenbroodje! Nomnom
Ik heb die worstjes toevallig gisteren voor het eerst op en zijn echt aan te raden! Veel smaak en de textuur is ook lekker. Ga jouw tip met het bladerdeeg ook eens proberen!
Ik vertel het iedereen haha en iedereen krijgt ze onder zijn neus. Voel me net een vega saucijzen jehova
Dat zie ik ze hier nog niet doen helaas.
Eerste kerstdag is bij m'n ouders, dat zal dus wel weer een vegaburgertje worden want helaas is mijn moeder niet zo creatief (maar misschien word ik verrast!
). Tweede kerstdag is het kerstdiner van het oude kraakpand van m'n schoonouders (ja vaag verhaal maar vorig jaar was het leeeeuk dus ik ben er weer bij). Iedereen neemt iets mee, zijn meer vega(n)s dus eentje extra is geen punt
En ik ben belast met het bereiden van brownies voor bij de koffie: http://www.jamieoliver.com/recipes/choc ... -brownies/ Magrathea schreef:Ik zag laatst een portobello wellington langskomen. Zag er echt heerlijk uit, niet al te moeilijk om te maken en goed voor te bereiden denk ik. Als je daar wat sla en gebakken aardappels / friet bij eet heb je een heerlijke maaltijd! En hij zag er echt zo lekker uit, ik denk dat anderen zeker gaan willen proeven
Edit: omdat ik hem zelf misschien ook wil maken heb ik hem maar even op gegraven: https://www.facebook.com/boshtv/videos/ ... 957243236/
Een ingrediëntenlijst vind je in de comments
Ik vond ze heerlijk! Die van de vegetarische slager wil ik ook nog eens proberen, maar ik vind ze zo duur
Als vriend kipfilet heeft van € 9 (biologisch) kan ik die spekjes wel halen hoor.
Ik eet nu bijna 2 weken vegetarisch en heb nog geen vlees vervangers geprobeerd dus ben erg benieuwd.
Ik at het normaal alleen in de soep en verwachtte dat het niet zo lekker zou zijn op het bord, maar iedereen vond het lekker
Is erg goed bevallen, dus benieuwd naar de andere producten.
Picassox schreef:Zijn er meer mensen die last hebben van het eten na stukje vis of vlees? Hele week vegan gegeten, en gisteren een stuk pangasiusfilet erbij genomen. Enorme buikpijn en misselijkheid tot gevolg de rest van de avond. Twee weken geleden zelfde incident met een stukje vlees.
Worden m'n maag en darmen nu steeds kieskeuriger?