Millionaires shortbread

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Ni_en_ke

Berichten: 174
Geregistreerd: 15-02-07
Woonplaats: Vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 10:52

Ik heb em gister avond ook gemaakt :D
Met milka chocolade haha en hij is heeeeeerlijk!
De caramel is bij mij niet heel hard, makkelijk kauwbaar en het loopt er niet
meer tussenuit. Ik had de caramel gemaakt ik een smal hoog pannetje dus
dacht dat ik de bodem toch niet te zien zou krijgen. Misschien heb ik em
dan korter gekookt ofzo waardoor de caramel zachter is gebleven.

Debbie

Berichten: 4297
Geregistreerd: 20-01-09
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 13:25

Caramel laag staat nu af te koelen ;)

Volgens mij krijg ik echt extreem dunne laagjes.. Heb een vrij grote ronde springvorm.
Heb ook lang niet al het caramel gebruikt. De rest ligt op een bord af te koelen... ook lekker om 'zo' te eten! :Y)

_Tara_

Berichten: 13203
Geregistreerd: 22-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 13:27

Caramel kun je het beste in een breder pannetje maken, heb ik gemerkt :j

Ik wil 'm nu ook weer maken :=

tisje
Berichten: 943
Geregistreerd: 06-11-05

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 14:12

ik heb gisteravond de koek weer uit de koelkast gehaald en vanochtend geproefd, nu was de karamel super! dat ie zo hard was kwam dus doordat ik m in de koelkast had gezet..

ben benieuwd naar jullie baksels!

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 14:41

Ik begrijp niet waar al die "mijn kaken doen er pijn van" opmerkingen vandaan komen, want eerlijk gezegd is mijn caramel altijd heerlijk zacht :j

Ik ga 'm zo weer maken O:)

Marrke

Berichten: 3679
Geregistreerd: 06-06-05

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 15:00

Yasmine, bewaar jij hem dan gewoon buiten de koelkast? Ik had er namelijk ook last van dat de caramel lastig te kauwen was. Maar misschien scheelt het wanneer hij uit de koelkast blijft?

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 15:01

Ik zet hem altijd wel in de koelkast om op te stijven, maar ook af en toe om te bewaren. Zal er straks nog eens op letten als ik hem maak :)

Urbanus

Berichten: 45411
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 15:02

Ik bewaar mijn shortbread in de koelkast nadat de chocolade erop zit, en de dag erna haal ik hem eruit, laat m een uurtje staan en de caramel is lekker zacht!

Debbie

Berichten: 4297
Geregistreerd: 20-01-09
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-10 17:35

Pff.. een punt is toch echt te veel! Zit bomvol en ben beetje misselijk..

Maaaar hij was lekker :Y) Zal zo even foto's plaatsen.

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-11-10 21:59

Idd, voordat je 'm aansnijd wel even uit de koelkast halen!
Minimaal een uur van tevoren, langer kan natuurlijk ook, dan bijt je zo door de laagjes heen :)

Debbie, ben benieuwd naar je foto's!
Hihi, ja het vult wel lekker hé :))

williejanne

Berichten: 1250
Geregistreerd: 14-06-09
Woonplaats: Urk

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-10 16:36

Dit ziet er onwijs lekker uit :9 dit ga ik ook eens proberen :D

Zidore

Berichten: 5822
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Onder de regenboog

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-10 12:59

ok ik ga er nu ook aan geloven

kan het ook met witte suiker ipv bruine?? of maakt dat niks uit

ik zie iedereen met van die grote stukken verkreukelde/uitstekende bakpapier. maar bakpapier kun je ook heel makkelijk op maat knippen. Je knipt een stuk uit ter grootte van de bodem van je blik of pan of schaal of vorm en die leg je onderin (beetje vastplakken met boter) en voor de rand knip je een strook uit die je op de rand plakt http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:vxpT ... art_01.jpg en zo
http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewra ... 054511.jpg

PureSylk
Berichten: 2429
Geregistreerd: 01-05-09

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-10 13:05

Ik heb em tot noch toe steeds met gewone (witte suiker gemaakt, en dat ging prima. Door de stroop krijgt de caramel toch nog een mooi kleurtje :)

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-11-10 15:02

Idd, het gaat ook prima met gewone suiker! :D
De 2e keer was ik de stroop helemaal vergeten.. en heb er eigenlijk niks van geproefd :o
Zidore: Inderdaad, dat viel me ookal op! :P Handig dat je het nu even met foto's hebt laten zien :)

Zidore

Berichten: 5822
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Onder de regenboog

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-10 15:43

dank je!! ik ga het dan gewoon met gewone suiker maken.

en dat van dat bakpapier met je gewoon maar net weten. ik vind het als ik het knip fijner want dan krijg je mooie vierkante stukken met een mooie rand.

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-10 22:53

Afbeelding

Hij is klaar :) Wat een werk is die caramel zeg, ik had een pijnlijke arm :+
Morgen gaat ie mee op visite dus hopelijk smaakt ie ook goed!

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-10 22:57

Zidore schreef:
ok ik ga er nu ook aan geloven

kan het ook met witte suiker ipv bruine?? of maakt dat niks uit

ik zie iedereen met van die grote stukken verkreukelde/uitstekende bakpapier. maar bakpapier kun je ook heel makkelijk op maat knippen. Je knipt een stuk uit ter grootte van de bodem van je blik of pan of schaal of vorm en die leg je onderin (beetje vastplakken met boter) en voor de rand knip je een strook uit die je op de rand plakt http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:vxpT ... art_01.jpg en zo
http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewra ... 054511.jpg

Goede tip, veel mensen weten dat inderdaad niet.

Bij mij is het een kwestie van gemakzucht. Een stuk bakpapier in je schaal proppen is makkelijker en kost minder tijd dan het op maat snijden O:) Maar als ik biscuits maak, knip ik wel altijd op maat.

Zidore

Berichten: 5822
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Onder de regenboog

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-10 21:12

nou net dus de karamel staan roeren maar twijfel heel erg of het wel dik genoeg was!

wat moet ik doen als het niet dik genoeg wordt??

Zidore

Berichten: 5822
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Onder de regenboog

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-10 00:17

mmm niet veel shortbread liefhebbers online.. ;-)

nou de karamel is dus niet hard geworden.
verder vind ik het echt veeel te zoet
ook maak ik de volgende keer de bodem niet meer met roomboter, ik vind die smaak niet echt lekker.
ook ga ik de helft van de gecondenseerde melk nemen want zo krijg je een hele dikke karamellaag. chocoladelaag is wel goed gelukt hahaa!

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-11-10 09:11

Oh jammer Zidore :P

De caramel heeft gewoon heel veel tijd nodig, dus uiteindelijk moet ie wel hard worden, en als ie dat niet helemaal doet, stijft ie nog wel op in de ijskast :)

Zidore

Berichten: 5822
Geregistreerd: 31-01-09
Woonplaats: Onder de regenboog

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-10 11:55

tja dat deed hij dus niet chernique, ik heb hem niet lang genoeg opgewarmd. en ik dacht van wel want toen ik hem over het deeg goot leek het wel of de bodem al aan het verbranden was (en ja ik heb heeel goed geroerd :D)

Ik ben het recept al aan het aanpassen, ben best een zoetekauw maar ik vind dit wel iets te gortig als ik eerlijk ben...

Rennie89
Berichten: 37704
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-10 11:58

Chernique schreef:
Klaaaaaaaaaaaaaaaarr :~
Jammer dat ie nu nog helemaal moet afkoelen :')

Afbeelding

omg := als ik bij jou kom dan eis ik dat je zo'n cake maakt!!!!

kaatje77

Berichten: 10459
Geregistreerd: 21-01-07
Woonplaats: Almelo

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-10 11:59

:P Oh, die ziet er lekker uit :9

Chernique

Berichten: 3661
Geregistreerd: 16-10-08

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-11-10 13:17

Renee: Hahaha, is goed hoor :))
Gaat het eigenlijk nog wel door.. want hij is nu echt een pluisebol :')

Kaatje: Jaa het is ook heerlijk! :D je moet 'm ook een keertje maken, kan je het zelf proevn! :))

kaatje77

Berichten: 10459
Geregistreerd: 21-01-07
Woonplaats: Almelo

Re: Millionaires shortbread

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-10 13:19

Ja, ik heb het recept al gemaild naar mijn lover :P
Lekker saampjes knutselen ;)