Ik zou gewoon aanzetten als je begint met het deeg maken enzo en dan tussendoor steeds kijken hoe warm hij al is. Dan merk je vanzelf wel hoelang je moet wachten.
Hier een Whirlpool magnetron die een speciale voorverwarmstand heeft. Dan gaat het heel snel en als hij op temperatuur is piept hij. Kwam ik toevallig achter toen ik eens in de gebruiksaanwijzing keek.
Ik heb voor het eerst mini appelflappen en mini tompoezen gemaakt, de appelflappen zijn in ieder geval gelukt. Tompoezen geen idee want die lust ik zelf niet Zaterdag komt er Engelse visite dus we hebben afgesproken dat ik Nederlandse hapjes maak, goeie smoes om te 'oefenen' Hebben jullie daar nog leuke ideeën voor? Ik zoek vooral nog wat kleine dingen voor bij de lunch, zoete dingen kan ik genoeg bedenken..
Heeft iemand van jullie wel eens zelf een kwarkvulling gemaakt voor tussen de biscuitlagen van een taart? Bijvoorbeeld citroenkwark? Gebruik je dan gewoon simpel citroenkwark met gelatine? Maar hoeveel gelatineblaadjes gebruik je dan en waar los je de gelatine eerst in op?
Yunomi
Berichten: 3112
Geregistreerd: 04-12-06
Geplaatst: 10-05-16 12:51
Ik maak wel eens zelf kwarktaart. Hoeveel gelatineblaadjes je nodig hebt hangt er vanaf hoe dik je de laagjes maakt. Op een pakje gelatine staat precies uitgelegd hoe en hoeveel je moet gebruiken. Ik zou door de kwark nog wel opgeklopte slagroom doen
Heeft iemand van jullie wel eens een poging gedaan de vulling van bijvoorbeeld de Kinderreepjes (of Milka Löffel ei en in paaseitjes zit het ook wel eens) na te maken? Ik ben op zoek naar iets dergelijks (heb iets heel fouts in gedachten ), maar weet niet of datgene wat ik op internet heb gevonden voldoet.
Welke verhouding gebruiken jullie altijd als je zelf de bodem van een kwarktaart maakt? Dacht dat ik vorige keer de verhouding 150gr koekjes, 75gr boter gedaan had (voor een vorm van 20cm), maar dat is blijkbaar niet zo, want deze keer is de bodem echt niet aan elkaar geplakt/hard geworden. Of zou dat kunnen komen doordat sommige koekjes iets slof waren?
Wat voor soort koekjes waren het FuGeLiCu? Slof moet niet uitmaken. Ik merk dat ik bij bastognekoeken veel minder boter gebruik dan bij bijv. lange vingers. Bij bastognekoeken gebruik ik 75gr boter en een heel pak koekjes (wat is dat, 250 gram?)
Ik heb het nog niet gemaakt. Iets met mega drukte voor school, laatste tentamens.... Daarna gaan we het vieren met het ei.
Ik heb afgelopen zaterdag uit het boek I love cake, taart en koekjes van Trish Deseine de Crunchy Lemon Top cake gemaakt. Goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar. Maar heb nog zoveel recepten die ik wil maken. Ik heb nogal een kookboeken verslaving en de meeste zijn bakboeken
Ik heb 75gr bastogne, 75gr maria koekjes en 75gr boter gebruikt. Maar het was echt nog 1 kruimelbende. Kwarklaag was wel goed geworden, dus het was meer een toetje dan taart.
Laurebe, klinkt heerlijk! Heb je een receptje/foto?
laurabe
Berichten: 873
Geregistreerd: 28-01-11
Geplaatst: 09-06-16 15:03
Ik heb helaas geen foto en mijn boek heb ik weer onderaan in de kast gegooid. Recept was geloof ik: 100 gram boter (kamertemperatuur), 175 gram suiker, 2 eitjes, 4 el melk, 1,5 tl bakpoeder, 175 gram bloem en de schil van 1 citroen allemaal in een kom doen en zo'n 2 minuten mixen tot een glad mengsel. Dan bakken in een springvorm van 18-20 cm op 160 graden (zo'n 35 minuten maar checken met prikker).
Dan voor de crunchy top het sap van 2 citroenen mengen met 125 gram suiker en dit over de cake doen als ie net uit de oven komt (dus nog in de vorm zit). En dit zo laten afkoelen tot de suiker laag gedroogd/crunchy is en dan pas uit de vorm lossen.
Ik twijfel een beetje over de oventemperatuur. Ik had hem geloof ik op 165 graden staan. En in mijn vorm van zo'n 18,5 cm moest ie zo'n 43 minuten bakken dacht ik. Maar dit kun je vast ergens opzoeken
Cabelona
Berichten: 1792
Geregistreerd: 29-10-08
Geplaatst: 11-06-16 23:44
Vanavond lemon/lime curd gemaakt een creatief geweest met muffins. Gemarmerde muffins gevuld met de curd: