Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kinke

Berichten: 21163
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-12 19:27


DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-12 19:53

Dat vermoeden had ik al :)
Zal eens kijken of het nog mee kan met de bestelling van vrijdag.

Ik verwachtte een soort cremeachtig spul bij boter ;)

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-12-12 21:41

Oh... blonde actie... Natuurlijk bedoel je zulke cacaoboter drops en niet de chocoladeboter voor op brood die ze soms in de supermarkt hebben... Het was een druk weekend... Dat geef ik even de schuld ;)

Krijg even geen plaatje gepakt om te laten zien wat ik bedoelde...

Alwiene

Berichten: 16110
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Waar mijn Westie is

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-12 23:12

Hey meiden, ik kom even binnenvallen om iets te vragen. Heb zelf al gezocht, maar kan het niet heel duidelijk vinden. Aangezien Bokt voor mij iets laagdrempeliger is dan het forum van de Leukste Taarten waar ik nog nooit geschreven heb probeer ik het eerst bij jullie :)

Ik ben sinds kort mini cupcakes aan het bakken en decoreren. Ik bak in zo'n cupcake maker en dat bevalt me super goed. :j Maar nu probeer ik wat te variëren met de decoratie.

Laatst heb ik daarom een toef van ganache geprobeerd, maar mijn opgeklopte ganache was niet glad maar ruw van structuur. Smaakte nog wel goed.

Vandaag toefjes gemaakt met Saroma/Kloppudding met slagroom. Omdat ik dacht dat ik bij de ganache wel te lang geklopt zou hebben heb ik héél goed opgelet. Maar het ene moment was mijn mix nog vloeibaar en zag er niet uit alsof je het kon spuiten en in 2 seconden werd het ineens dik, maar ook weer zo ruw van structuur. Het smaakte overigens prima, en viel ook in de smaak bij mijn proefpersonen, maar ziet er zo niet mooi uit.

Nu heb ik ergens gelezen dat de structuur anders hoort te zijn dan die van slagroom, maar ik weet niet hoe die dan wél hoort? Weet iemand dus of hij zo hoort, of dat ik toch te lang klop of iets anders fout doe? Ik klopt overigens met een handmixer op de laagste stand (van 3 standen).

Ben benieuwd of iemand van jullie me kan helpen, alvast bedankt! :D

Ingrid_92

Berichten: 2878
Geregistreerd: 20-05-12
Woonplaats: Stellendam

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-12 23:13

Ik kan je niet helpen Alwiene, ben zelf ook nog een amateur haha.
Vrijdag ben ik tante geworden en we hebben thuis een kraamtaart gemaakt! :)
Afbeelding

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 09:08

Wat een leuke geboortetaart Ingrid.
En Alwiene ik kan je helaas ook niet helpen, maar zal vast iemand zijn hier die het wel weet.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 11:47

Alwiene sorry kan ik je ook niet mee helpen.
leuke kraamtaart probeer je wolken alleen wat dunner uit te rollen.
mijn laatste cupcakes die nu ineens nog veel besteld gaan worden voor kerst ben der een beetje pissig om dat mensen zo laat bestellen.
Afbeelding
Afbeelding

lalachico

Berichten: 427
Geregistreerd: 27-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 12:09

dancertje schreef:
Alwiene sorry kan ik je ook niet mee helpen.
leuke kraamtaart probeer je wolken alleen wat dunner uit te rollen.
mijn laatste cupcakes die nu ineens nog veel besteld gaan worden voor kerst ben der een beetje pissig om dat mensen zo laat bestellen.
[ Afbeelding ]
[ Afbeelding ]





mooi zeg

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 12:50

Ik kan je ook niet helpen Alwiene. Mij lijkt dat het is gaan schiften als het in ene van structuur gaat veranderen. Mijn ganache is altijd glad.
Van saroma vullingen weet ik al helemaal niets, die gebruik ik nooit. En de puddinkjes eet ik ook niet.
Ben niet van de toetjes :)

Leuke cc!!
Maar als je geen tijd hebt dan maak je ze toch niet?
Ik ben daar makkelijk in hoor. Vol = vol.
Moeten ze maar eerder bestellen.
Je wilt wat moois maken en dat kost nou eenmaal veel tijd.

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 12:56

Heb me moeder bereid gevonden een aantal opdrachten over te nemen dus dat scheelt zo krijgt iedereen toch wat ze willen

CarinaR

Berichten: 12104
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 12:57

CarinaR schreef:
Hoe lang kan je fondant eigenlijk bewaren

meggiemeg

Berichten: 12613
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 13:00

CarinaR schreef:
CarinaR schreef:
Hoe lang kan je fondant eigenlijk bewaren


Op de verpakking staat een t.h.t. datum, deze zou ik zeker aanhouden.

CarinaR

Berichten: 12104
Geregistreerd: 15-10-04
Woonplaats: Net buiten ons dorp

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 13:12

Ja ongeopend. Vroeg me meer af wanneer t geopend was, als je over hebt.

meggiemeg

Berichten: 12613
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 13:28

Ligt er denk ik helemaal aan hoe je het opbergt. En hoe hygienisch je hebt gewerkt ermee.
Ik berg het op in kleine tupperware doosjes, blijft het goed luchtdicht in en ik merk ook dat het er niet hard in wordt

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 14:13

mooie cupcakes Dancertje... en lastig ja als ze zo laat bestellen, maar wat Irene al zei..je kan ook nee zeggen ;-)

RonavhN

Berichten: 1994
Geregistreerd: 02-08-10
Woonplaats: Breda, Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 16:02

Hoi,

Ik kom me hier ook eens melden, ik kijk wel eens in dit topic en dan zie ik hier de mooiste creaties voorbij komen!
Morgen loop ik voor de laatste keer stage bij kleuters en daarvoor heb ik samen met mijn vriendin cupcakes gemaakt, niet helemaal zoals ik wou maar vond ze toch wel erg leuk geworden :D

Afbeelding

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 16:26

Bol/bal staat in de oven.
Duimen jullie even mee?

roosje78

Berichten: 2362
Geregistreerd: 10-09-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 16:58

Mijn vingers gaan zeer doen... Hoe staat het ermee?

ecyoj

Berichten: 3422
Geregistreerd: 06-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 17:03

Goedemiddag
hier een stille meelezer oa
ik ben voor mijn collega opzoek naar iemand die een avatar taart (de tekenfilm versie) kan maken.
Liefst omgeving Heemskerk of Alkmaar. Ben ik hier aan het goed adres. Is er hier ook iemand die de kost er mee verdient??
Gr

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 17:10

Blijf vooral doorgaan met duimen!!
Er is geen duidelijkheid, ik heb 'm tenminste niet gevonden, over de baktijden van deze bal.
Ook niet over de hoeveelheid beslag trouwens.
Wat ik heb gedaan is 1.5x het beslag van Suuz gemaakt( staat ergens op DLT), die hoeveelheid is gied voor 1,9l. Ik zou dus net iets te kort kunnen komen.
Verder heb ik de temp op 160 gezet en na een half uur proberen te draaien. Zag het beslag echter al richting gaatje lopen dus snel weer terug gedraaaid en terug de oven in. Oventemp ietsiepietsie hoger gezet.
Kwartier later weer geprobeerd maar nog steeds te vloeibaar dus weer terug. Door het draaien zat er nu wel een propje in het gaatje. Twee minuten geleden heb ik de bal definitief gedraaid. Maar hoelang ie nu nog moet? Geen idee, hahahahhaha
Ik hou maar een beetje de tijd aan die Marina eens beschreef in een oud topic. Debby Brown bakt dit in 1.5 uur. Weet echter weer niet de graden.
Kans op slagen acht ik bijna nul!

@ecyoj; kijk even in openingstopic. Daar staat wie er voor anderen bakken.
Succes!!


Uiteraard hou ik jullie op de hoogte :)

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-12-12 17:12

@ecyoj: in de openingspost van dit topic staat per provincie wie er in opdracht bakt.

leuke cc's ronaa. en meteen welkom!

diva: natuurlijk duimen we mee!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 17:18

DIVA2 schreef:
Dusss;

Purkii = EVELIEN
Blarhuppeldepup = SHARON
Kinke = MARINA
Diva = IRENE

Ik zeg; vul maar aan :D

Zijn die er nog? :D

Cake ruikt in ieder geval heerlijk. Daar ligt het dus niet aan.....

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 17:31

DIVA2 schreef:
DIVA2 schreef:
Dusss;

Purkii = EVELIEN
Blarhuppeldepup = SHARON
Kinke = MARINA
Diva = IRENE
dancertje = GABY
Ik zeg; vul maar aan :D

Zijn die er nog? :D

Cake ruikt in ieder geval heerlijk. Daar ligt het dus niet aan.....

we zijn dus namen aan het invullen dan die van mij ook maar.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 17:40

HIJ IS ERUIT!!!!!!
Een paar bakbarstjes maar that's it!
Rond en heel!! Al dreigde ie te scheuren bij het lossen. Maar daar is overheen te komen,toch?

Ik heb 'm weer in de helft met het gaatje gezet en de bovenkant eraf gelaten. Staat nu op rooster zodat de warme lucht uit het ieniemienie gaatje kan.
Hij zakte te erg in als ik 'm op rooster had laten staan. Werd de onderkant als nog (te) plat.
Vraag is nu; wel of niet vullen?
Vullen niet dmv door te snijden maar door gaatjes met appelboor te maken en daar de vulling in te doen.
Afsmeren met ganache. What else......:)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-12 17:43

Nu kriebelt het toch wel heel erg om het mes erin te zetten en te kijken hoe ie er van binnen uitziet. Of ie niet te droog is bv.
Hij moet ook nog in de vriezer. Wordt vrijdag pas gehaald.
Moeten toch wel 10 man van kunnen snoepen?