ik ga me vrijdag toch wagen aan de ganache cursus bij de little cakeshop even uit de buurt maar ik ben benieuwd smeer nu met botercreme af maar ben benieuwd hoe het met ganache gaat.
ik heb er iets over gelezen, zoek het ff voor je op. Als je met de trein wilt eventueel, de winkel is maar 3 minuutjes lopen vanaf het station.
Jolien87
Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 09-02-15 22:04
Kiimm_ schreef:
Hij is toch gelukt. Paniek voor niets dus
Fijn zo. Het mooiste resultaat krijg je als je de taart ook 'op de kop' vult, afsmeert en bekleedt. Wat in de oven dus de bovenkant van de biscuit is, wordt in werkelijkheid de onderkant. Zo krijgt je taart een mooie strakke bovenrand en -kant.
Ziet er weer goed uit dames! Grrrr…ff m'n frustratie hier uiten hoor, gisteren op FB iemand in een topic waar een taart werd aangevraagd, die schoot even onder ieders duiven door te melden dat zij voor 'budgetprijzen' taart maakt. Kan daar zo pissig om worden. Waarom zou je dat nou doen? Je maakt de markt kapot en blijkbaar vind je zelf dat je eigen product niets waard is oid?
tja en hoe ziet zo'n budgettaart er dan uit vraag ik me af? kijk ik vraag ook niet veel. ben maar een hobby bakker. zou ik meer vragen dan hou ik geen klant meer over. mensen vinden mij nog regelmatig te duur. ligt aan de regio denk ik
Maar dat is precies het probleem. Klanten gaan ook denken dat het normaal is om voor 1,50 pp een taart te leveren. Heb die budgettaarten even gegoogled….zien er niet uit. Helaas zien veel klanten dat niet.
Als mensen voor 1,50 p.p. gebak willen, moeten ze tompoucen bij de hema halen of naar de multivlaai gaan...
ClaudiaHS
Berichten: 8153
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch
Geplaatst: 16-02-15 14:07
ik vraag 'maar' 1.75 dus dan zijn mijn taarten dus ruk.
en idd. vergeleken met die van Irene of Marina zijn ze ook euhm minder. maar daar is de prijs ook naar
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 16-02-15 14:11
ClaudiaHS schreef:
dus dan zijn mijn taarten dus ruk.
Dat maak jij er nu zelf van Maar misschien onderwaardeer je jezelf alleen maar! Al die materialen en vooral de arbeid die er in gaat zitten, dat mag best op waarde gewaardeerd worden hoor!
Het creëert ook een probleem voor de toekomst, want als je meer wilt gaan vragen dan haken jouw oude klanten ook af, die vinden dan wel weer iemand die het dan goedkoper doet. En inderdaad, dat maak je er zelf van, dat je taarten dan blijkbaar 'ruk' zijn. Maar waarom vraag je niet de prijs die ze echt waard zijn?
Jolien87
Berichten: 17777
Geregistreerd: 27-08-06
Geplaatst: 16-02-15 14:51
Toen ik net begon vroeg ik evenals Claudia, €1,75 per persoon. Nu zit ik op €2, volgens mij is dit niet belachelijk laag. Ik ben slechts een hobbybakker dus ik hoef mijn brood er niet mee te verdienen.
Kinke, je wekt nu wel aardig de indruk dat alle budgettaarten er niet uitzien, ik zou er dan ook haast onzeker van worden omdat ik er voorheen €1,75 voor vroeg. Ten tijde was ik me er ook niet bewust van dat ik op die manier de prof. bakkers voor de voeten liep en daarnaast kreeg ik regelmatig te horen dat mijn taart wel erg goedkoop waren. Daarna ben ik iets omhoog gegaan in prijs. Ik bak overigens alleen voor familie, vrienden en kennissen dus ik ga geen reclame maken omdat ik het niet nodig vind om klanten bij een ander weg te kapen.