100 g bloem 100 g boter 100 g eieren (2stks) 100 g suiker
Als de verhoudingen 1:1 is, kun je zoveel beslag maken als je wilt. Dus neem je overal 30 gram van heb je een leuke bodem. zal dat werken voor degene met de monchou-taart?
Dit weekend 2 dunne cakes gemaakt voor tussen de kwarktaart (en idd, daarvoor gewoon de verhoudingen van een normale cake verkleind tot je 1ei hebt. Dan een dunne cake maken die je nodig hebt en het overige beslag lekkere cupcakes van gemaakt!)
Zag vrolijke cupcakes voorbij komen en iemand die croissantjes gaat maken. Ook lekker om er zelf ham/kaas of chocolade in te doen.
Phylos
Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06
Geplaatst: 17-03-16 23:48
Wie weet/heeft een lekker recept voor tiramisu? Liefst zonder (zo min mogelijk ) drank.
Hier bezig met (een eerste poging tot) tartelettes met lemoncurd en italiaans schuim. Kijken of ze willen lukken
Anoniem
Geplaatst: 18-03-16 21:50
wie hebben er allemaal pannekoeken gebakken? nationale pannekoekendag it is!
melody7
Berichten: 13865
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst: 18-03-16 21:58
Ik niet, wel scones en caviakoekjes & cupcakes. Ik vond dat ik deze week wel genoeg voor mezelf heb gemaakt
Saskiaa_
Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08
Geplaatst: 18-03-16 22:17
Ik had je tekst niet zo goed gelezen, maar toen ik de foto van je koekjes zag heb ik toch maar even teruggescrolled... Zijn de cavia's blij met de koekjes?
pimaude schreef:
wie hebben er allemaal pannekoeken gebakken? nationale pannekoekendag it is!
Wij hebben die dag naar morgen verplaatst. Moest vanavond nog zwemmen en dan wil je echt geen pannenkoeken hebben gegeten.... Dus dat staat voor morgen op het menu.
Ik mocht vanavond thuis smullen, en zondag bij mijn vriend nog maar een keer, yammie!!
Cabelona
Berichten: 1792
Geregistreerd: 29-10-08
Geplaatst: 18-03-16 23:49
Het resultaat van vanavond: Ik heb geen tartelettes vormpjes dus gewoon de cupcake pan van wilton gebruikt
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 19-03-16 11:33
Oeh die zien er lekker uit! Hier even geen nieuwe zoete baksels dit weekend, moeten eerst maar eens wat opeten, haha! Ga wel voor het eerst een quiche met asperge en ham maken, ben benieuwd wat dat wordt.
Gaan jullie trouwens nog iets maken voor de paasdagen?
Hahaha Saskia, als je mensen koekjes verwacht ziet het er wel heel smerig uit Ze vinden het lekker ja!
Dat ziet er goed uit zeg Cabelona!
Hier staan al weer mini appeltaartjes in de oven Tussen de middag ga ik heel makkelijk uit zo'n blik croissantjes met worstjes maken. Mijn deeg deze week was helemaal mislukt dus dan maar zo
Misschien zoek ik voor pasen wel een leuke taart, heb jij al wat bedacht FuGeLiCu?
Valerie93
Berichten: 3342
Geregistreerd: 10-12-13
Geplaatst: 19-03-16 19:23
Niet echt bakken maar mijn kwarktaart aardbei staat in de koelkast
Iemand een idee of ik mijn metalen bakvormen in de combi magnetron kan gebruiken? Uiteraard zet ik hem dan alleen op hete lucht. Maar mag het in die stand dan wel?
Ik ben verhuisd en heb mijn trouwe oven moeten achterlaten en merk dat ik nu niet meer bak Ik heb nog een pak Nusskuchen staan wat me aanlacht
Ik merk dat ook estja! De oven hier is ook niet zo best.. Dan gaat de lol er ook wel een beetje af. Als je taart niet gaar wordt aan de binnenkant bijv. Een pizza duurt al ruim een half uur voor ie warm is, dus heb nog geen taart durven proberen. Soms bak ik bij mijn ouders nog wel eens wat.
Inmiddels getest en gelukt Nusskuchen met kaneelglazuur, nomnomnom. Ik ga nu ook weer vaker bakken, nu ik weet dat het goed gaat. Ik heb trouwens alleen hetelucht gebruikt.
Saskiaaa, die pizza is wel heel lang. De combi magnetron hier heeft een crisp plaat erbij en die bakt echt een pizza heel snel. De combi magnetron zit hier in de keuken (tijdelijke woning) en tot nu toe valt hij me mee.
Ik heb vandaag mini appeltaartjes en appelflappen gemaakt, appeltaartjes zijn van dit recept: http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/201 ... rtjes.html Maar ik heb er geen paneermeel en zout in gedaan. Ik heb nog geen idee of ze lekker zijn, maar het ruikt prima
Ik had slagroomtruffels gemaakt gister en brownies. De brownies zijn goddelijk. Maar de slagroomtruffels hadden wat meer chocolade mogen hebben aan de buitenkant alleen, het liep eraf met dippen. Bleek dat de chocolade dus nog te heet was en de volgende keer gebruik ik satéprikkertjes. De smaak was wel goed!
Saskiaa_
Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08
Geplaatst: 29-03-16 14:13
DaraBariton, voor de truffels is het onwijs handig om je chocolade te temperen! Daardoor smelt de chocolade ook niet (/minder snel) als je de truffels beetpakt. http://foodness.nl/hoe-je-chocolade-kunt-tempereren/ Lijkt ingewikkelder dan het is! En de chocolade moet dus helemaal niet zo warm worden. Het smelt al als het nog lauw/koud aanvoelt.
Je appeltaartjes zien er lekker uit Melody! Beetje bleek idd, maar als de smaak maar goed is.
Ik heb gister echt verrukkelijke brownies met twix en witte chocola gemakken. Ze zijn heerlijk smeuïg.