Michelleex schreef:Maar ook vlees is behoorlijk prijzig, wij wilden kip kopen, maar werden behoorlijk afgeschrokken door de prijs, nu komt dat wellicht ook omdat het ook vaak allemaal megaverpakkingen zijn net 2/3 stukjes.
Dat is ook nog zoiets ja. Ze verkopen megaverpakkingen en Amerika is een autoland. Het is in het gros van het land verboden om een winkel (of een café, of een sportschool, eigenlijk alles anders dan een huis) te bouwen in een woonwijk. Je hebt daar dus vrijwel geen wijken zoals we hier wel hebben, waar je beneden een supermarkt, drogisterij of coffee bar hebt en boven woningen, of waar op de hoek van de straat een cafeetje zit. Als een wijk in de VS gemarkeerd wordt als 'residential', mag daar niets anders gebouwd worden dan huizen.
Daardoor krijg je de beroemde suburbs met vrijstaande huizen, maar zonder voorzieningen. Omdat die wijken enorm groot zijn, worden alle winkels langs de doorgaande wegen gebouwd en zijn ze zonder auto enorm lastig te bereiken. Die doorgaande wegen zijn daarnaast enorm druk omdat iedereen daar overheen moet (en omdat Amerikanen vaak geen 'slimme' stoplichten hebben zoals wij hier wel hebben waardoor je soms minutenlang voor hetzelfde stoplicht moet wachten, leuk als er vijf stoplichten over een afstand van 2km zitten), waardoor niemand daar voor z'n lol heen gaat.
Daardoor doen Amerikanen vaak boodschappen per week of per twee weken, wat het met verse producten weer lastiger maakt. Met een week gaat dat over het algemeen nog wel (dat doe ik zelf ook), maar als je voor twee weken boodschappen doet zal je de tweede week weinig verse groenten meer hebben bijvoorbeeld. De gemiddelde Nederlander gaat gemiddeld drie keer per week naar de supermarkt en heeft dat probleem dus niet.