Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Set_Elkol
Berichten: 14940
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-15 14:54

dat schijnt heel goed te kunnen :j heb het zelf nog niet geprobeerd met de huisvariant van kwarktaart maar bij de banketbakker wordt bavarois taart wel gewoon ingevroren. Op internet staat dat je het gewoon luchtdicht in bijvoorbeeld een plastic zak goed kan bevriezen.

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-15 11:26

Hmm, misschien dat ik het dan vanavond ook maar met 2 stukjes ga proberen. Had al bijna geen visite uitgenodigd, maar nu komen er 2 minder doordat 1 ziek is, dus houd ik nog meer taart over.
Dit is de 1e keer dat ik er een laag cake tussen heb gedaan, zelf al een klein stukje geproefd net en moet zeggen dat me dat erg goed bevalt, vind het wel lekker! Je hebt nu niet zo'n grote hap kwark.

Set_Elkol
Berichten: 14940
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-15 14:19

heb je gewoon echt letterlijk roombotercake ertussen of meer een soort kapsel?

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-15 14:55

Hmmm, ik wilde voor mijn man zijn verjaardag een brownietaart maken gevuld met laagjes chocolate chip cookie dough en nu heeft meneer besloten geen suiker meer te willen eten :+

Iemand ideëen voor suikervrije baksels? Suiker is toch nodig voor de structuur?

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-15 15:39

Er zit echt eigengemaakte cake tussen. Mijn cake vries ik wel vaker in, dus daar ben ik niet zo bang voor. Meer voor de kwark.

Suikervrije baksels kan ik je niet aan helpen. Misschien google? Of zoeken op een recept met weinig suiker? En zelf heb ik de indruk (of het waar is weet ik niet) dat in eigengemaakt altijd minder suiker en ander spul zit als wanneer je het in de winkel koopt.

Kimmie25501

Berichten: 7786
Geregistreerd: 19-01-14

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-15 18:58


marrianne
Berichten: 1923
Geregistreerd: 28-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-15 09:14

Kimmie25501 schreef:
http://chickslovefood.com/healthy-banana-bread/

Misschien is dit een idee?
Ik heb het een keer gemaakt, en het is heel lekker!



bananen brood :9 zoveel lekkerder en smeuiger dan gewone cake.
Ik doe er graag kleine stukjes heel pure chocola of stukjes walnoten doorheen :j

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-15 13:10

Hier geen ervaring met geen/weinig suiker..

Ik heb gister Toblerone koekjes gemaakt. :) Ze zijn wel lekker, maar niet bijzonder. Het beslag smaakt echt heel erg naar Toblerone, maar de koekjes niet echt. Maar misschien komt dat ook wel omdat ze eigenlijk te lang in de oven hebben gezeten... Het klokje deed het niet en toen ben ik ze vergeten toen ik buiten zat. := :Y)

Connie

Berichten: 1828
Geregistreerd: 02-05-10
Woonplaats: Zuid-oost Brabant

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-15 16:44

Heeft er iemand wel eens red velvet cake gemaakt? Ik ben op zoek naar het perfecte recept!

Connie

Berichten: 1828
Geregistreerd: 02-05-10
Woonplaats: Zuid-oost Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-15 21:35

Ik dacht altijd dat baking soda onmogelijk was om te vinden in Nederland, maar ik vond het vandaag gewoon bij de Jumbo, van het merk Arm & Hammer. :wow:

Set_Elkol
Berichten: 14940
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-15 21:37

ja hoor, ze verkopen het ook wel bij toko's

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-15 11:11

Gisteren appelcake (recept met creme fraiche in) gebakken in quichevorm en met appels belegd. Prachtig mooi geworden en ook nog eens erg lekker!

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-15 12:47

Heb je een receptje NoName126 klinkt nl wel goed! :)

elenaMM77

Berichten: 9548
Geregistreerd: 20-05-14
Woonplaats: Helmond

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-15 13:08

schuift gezellig aan..
37 jaar oud en mij nooit aan het bakken gewaagd, behalve dan een cake uit een pakje.

van de week miste ik echter mijn moeders rozijnen cake ineens.
zeer simpel recept kon eigenlijk niet falen.. zelfs niet toen ik mij halverwege het maken van het beslag achterkwam dat volgorde toch belangrijk was? kreeg uiteindelijk het beslag gewoon goed..

recept super simpel eigenlijk, non-faal methode..
alles gelijke hoeveelheden waarbij je uitgaat van het gewicht van de eieren..

200 gram eieren (of zoveel als 3 grote, 4 medium, 5 kleine eieren weegt).
200 gram zelfrijzend bakmeel (als eieren een ander gewicht heeft, pas je ook dit gewicht aan.. geldt voor alle onderdelen).
200 gram suiker
100 gram roomboter, 100 gram margerine (zo wordt het niet roomboter vet, maar ook niet margerine machtig).
50 ml melk
rozijnen zoveel als wenselijk..

ik braaf mijn rozijntjes geweld in de hoop dat ze niet zouden zakken in het beslag (faaaaaal, dus als iemand een tip heeft hoe ik er voor kan zorgen dat niet al mijn rozijnen in de bodem van de cake belanden).

maar goed, toen kwam het beslag maak gedeelte natuurlijk.. ik over enthousiast..
gooi de eieren in het zelfrijzend bakmeel.. snipper de boter erbij, 50 ml melk erbij gebatst en hopla de mixer erop.. De hoeveelheid klontjes die ontstonden herinnerde mij er gelijk aan dat je meel door het beslag heen deed met een zeef.. Maar goed, ik kreeg m toch netjes glad.. Ik proef m: shoot, suiker vergeten.. 200 gram suiker erin en nogmaals de mixer erop..

later bedacht ik mij, dat de suiker eerst gemengd werd met de boter, tot een zachte eenheid, aangevuld met scheutje melk en daarna pas het meel..

maar blijkbaar kwam dit recept niet zo nauw.. want mijn cake kwam er keurig bruin uit, zelfs geen breuk in de bovenkant (herinnerde mij dat de cake zo laag mogelijk in de oven moest zodat de korst bovenop niet ontstond terwijl het beslag nog rees).

Grapjasjes12

Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-15 14:57

Het is een tarte au flan geworden, daar zit bijna geen suiker in :D

Set_Elkol
Berichten: 14940
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-15 20:06

Elena de rozijnen een heel klein beetje met bloem bepoederen, dan plakken ze in je beslag beter op hun plek vast.

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-15 20:48

En goed op keukenpapier laten uitlekken na het wellen. En dan inderdaad lichtjes bestuiven met bloem.

elenaMM77

Berichten: 9548
Geregistreerd: 20-05-14
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-15 16:44

Set_Elkol schreef:
Elena de rozijnen een heel klein beetje met bloem bepoederen, dan plakken ze in je beslag beter op hun plek vast.



ahhh, dan probeer ik dat eens een keer..

wellen heb ik overnacht gedaan, dus dat was meer dan voldoende.. cake is ook nog keurig kwa structuur, geen vochtontrekking.. ook netjes uitgelekt. maar idd niet door de bloem gehaald.

xx_Irisje

Berichten: 12368
Geregistreerd: 08-12-03
Woonplaats: Amersfoort

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-15 20:51

Mag ik hier wat vragen?
Ik zoek een redelijk simpel taartje/ge bak om te maken maar wel glutenvrij...
Iemand die mij kan helpen?

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-15 21:18

Start van het nieuwe seizoen Heel Holland bakt!

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-15 07:19

xx_Irisje schreef:
Mag ik hier wat vragen?
Ik zoek een redelijk simpel taartje/ge bak om te maken maar wel glutenvrij...
Iemand die mij kan helpen?

De 3 ingrediënten cheesecake! 200 gram witte chocola smelten, 200 gram naturel roomkaas erdoor mengen, 4 eidooiers erdoor mengen, de 4 overgebleven eiwitten opkloppen en erdoor mengen en in een 20 cm springvorm afbakken op 170 graden voor 30 minuten. Daarna nog 15 minuten in de oven die uit staat af laten koelen. Hij is nog lekkerder door een bodem toe te voegen van een pakje gemalen glutenvrije digestieve koekjes (Schar) en wat gesmolten boter.

Super simpel en iedereen vind hem altijd heerlijk hier. Niemand heeft door dat het een glutenvrije taart is. :)

Jolandaa_

Berichten: 6421
Geregistreerd: 08-03-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-15 08:50

Maar een cheesecake smaakt dat dan net naar kaas? Ik durf het nooit te pakken namelijk :o

Set_Elkol
Berichten: 14940
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-15 09:02

Nee joh! :D De Engelsen noemen zachte witte dingen ook kaas die wij niet beschouwen als kaas, zoals monchou,kwark en roomkaas.super lekker en smaakt niet naar kaas.

Kristie

Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-15 09:32

Hebben jullie nog gekeken naar heel holland bakt?

Set_Elkol
Berichten: 14940
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-15 09:49

ja :j er loopt ook een topic over