Taarten Decoreren IV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Diana_Mabel

Berichten: 7045
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 10:36

Heeft iemand hier ervaring met stapeltaarten?
Ik zou graag tips willen of een how- to kan ook zelf gaan zoeken maar ik dacht eerst aan dit topic.

Ik wil zoiets gaan maken:
Afbeelding

Elicious

Berichten: 742
Geregistreerd: 05-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 10:52

Wat onwijs gaaf dit ..

Ben zelf al jaren een fanatiek bakker. Ook vooral taarten, maar dan meer de appeltaarten, monchou, perenvlaai etc.
Dacht altijd dat dit erg moeilijk was, maar ga het binnenkort absoluut ook eens proberen!

NanceMiss
Berichten: 890
Geregistreerd: 08-02-09

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 11:14

Mooie bruidstaart Monique
Diana_Mabel: dat is een mooi voorbeeld.

luuntje

Berichten: 15207
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 11:48

Ik blijf mij verbazen over jullie creativiteit.
Prachtig al die taarten.

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 11:56

Ethelate schreef:
Monique erg chique taart!
Is de topper ook in stijl?
Anders doet het afbreuk aan je taart!

Ben erg benieuwd hoe de rhino taart wordt!
Die Mario figuurtjes zien er ook erg leuk uit.
Die sterretjes zijn ook leuk :D

Heb 2 keer een pig in de mud gemaakt waar veel vrienden van gegeten hebben die nu telkens vragen of ik weer wat gebakken heb. Vorige keer had ik geen tijd om te bakken en snel wat negerzoenen versierd. Eentje staat er nog steeds op de kast als versiersel :+

En zondag ga ik voor mijn oma een verrassingmenu koken (als kerstcadeautje, ze wil niet meer uit eten, dat is te druk) en bedacht dat ik cc wilde gaan bakken (mijn moeder blijkt zo'n houder te hebben om tapas hapjes te maken) alleen gezien haar gebit moet het zacht zijn.. Denk dat ik maar voor tiramisu ga :+


Nee de topper is dus echt niks aan!
Die had ze zelf al gekocht!
Vandaar ook dat ik de bloemen ook bovenop heb gedaan.
Misschien zegt ze wel laat die topper maar zitten :Y)

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 11:58

Diana heb niet echt een how to, maar de onderste taart moet je stutten met kitkat, twix of wat dan ook. En dan leg je er een karton tussen die kleiner is dan de boven taart en stapelen maar!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:09

Ollie1 schreef:
@Mayo, super bedankt voor je duidelijke uitleg :D . Ik had al lopen zoeken op de leukstetaarten bij de tabellen echter kon ik het niet zo snel vinden :o

Dat probleem had ik ook al, is niet zo handig. Ik heb het via het forum van een ander forumlid :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:12

Ashleey_ schreef:
Mayo schreef:
Is die smoother haaks of is het zo'n afgeronde?

Zo'n afgeronde.....

Ah, de randen van je biscuit zijn daarvoor te scherp/haaks..

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:13

odenxia schreef:
Mogge..

Heb gister avond mijn eerste taartje gemaakt..
Vind het wel moeilijk om hem strak te bekleden met marsepein. Als ik het marsepein optil een beetje uitrek en glad strijk krijg ik allemaal kleine scheurtjes.. Iemand tips?

Foto`s heb ik op mijn telefoon staan.. Zal ze het weekend even showen..

Hoe rek je het uit? Met je vingertoppen erin of hoe?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:15

Monique1985 schreef:
Diana heb niet echt een how to, maar de onderste taart moet je stutten met kitkat, twix of wat dan ook. En dan leg je er een karton tussen die kleiner is dan de boven taart en stapelen maar!

Als je nou 3 lagen heb, stut je dan ook de tweede laag etc?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:16

Ik zag gave puzzelplaatjes en een hele mooie bruidstaartdummie +:)+ En verder weet ik het niet meer :+

LetsgoKelly

Berichten: 2133
Geregistreerd: 11-08-08
Woonplaats: Asten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:26

Mooie taarten en boetseersels weer! :j

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:29

Mayo schreef:
odenxia schreef:
Mogge..

Heb gister avond mijn eerste taartje gemaakt..
Vind het wel moeilijk om hem strak te bekleden met marsepein. Als ik het marsepein optil een beetje uitrek en glad strijk krijg ik allemaal kleine scheurtjes.. Iemand tips?

Foto`s heb ik op mijn telefoon staan.. Zal ze het weekend even showen..

Hoe rek je het uit? Met je vingertoppen erin of hoe?

nee ik doe niet mijn vingertoppen erin. Ik til het een btje op en dan trek ik heel zachtjes en dan probeer ik het glad tegen het biscuit aan te leggen..

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 12:33

Scheurt het al tijdens het rekken of tijdens het gladstrijken tegen de taart?

Monique1985
Berichten: 1361
Geregistreerd: 08-11-03
Woonplaats: Nunspeet

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:18

Mayo schreef:
Monique1985 schreef:
Diana heb niet echt een how to, maar de onderste taart moet je stutten met kitkat, twix of wat dan ook. En dan leg je er een karton tussen die kleiner is dan de boven taart en stapelen maar!

Als je nou 3 lagen heb, stut je dan ook de tweede laag etc?


Ja alle lagen moet je stutten! En ook goed stutten!
Liever teveel dan te weinig!

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:26

Als het er eenmaal tegenaan zit komen er hele kleine scheurtjes in..! Niet met het rekken of gladstrijken.. Dus als het er even op zit!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:33

Nou, de frosting gemaakt van receptje op internet is mislukt. Gewoon botercreme ga ik dus maar gebruiken...

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:39

Monique1985 schreef:
Mayo schreef:
Als je nou 3 lagen heb, stut je dan ook de tweede laag etc?


Ja alle lagen moet je stutten! En ook goed stutten!
Liever teveel dan te weinig!

Hoe doe je dat dan met snijden? Lagen van elkaar af en dan de om de stuts heen snijden?

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:40

odenxia schreef:
Als het er eenmaal tegenaan zit komen er hele kleine scheurtjes in..! Niet met het rekken of gladstrijken.. Dus als het er even op zit!

Dan heb je het waarschijnlijk iets te strak naar beneden gestreken, probeer het meer tegen je taart aan te strijken dan naar beneden, geen druk uitoefenen :)

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Re: Taarten Decoreren IV

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:54

Oke.. Ga ik dat van de week proberen.. Vond het ook wel moeilijk om de dikte te bepalen van mijn marsepein..

SRG

Berichten: 470
Geregistreerd: 21-07-08
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:55

Aaaaaaah ik snij net het kapsel open dat ik gisteravond gebakken had, had er paarse kleurstof doorheen gedaan, maar hij is gifgroen uitgeslagen... %)
Ik heb geen tijd meer om een nieuwe te bakken, dus nu maar hopen dat de jarige ook van groen houdt...

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 13:56

Je moet toch ook niet rekken maar juist van onder naar boven duwen? Zodat het behoorlijk losjes erom zit..

odenxia

Berichten: 1301
Geregistreerd: 12-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 14:03

imd schreef:
Je moet toch ook niet rekken maar juist van onder naar boven duwen? Zodat het behoorlijk losjes erom zit..

dan kan je toch nooit zonder bubbels bekleden?

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 14:23

SRG schreef:
Aaaaaaah ik snij net het kapsel open dat ik gisteravond gebakken had, had er paarse kleurstof doorheen gedaan, maar hij is gifgroen uitgeslagen... %)
Ik heb geen tijd meer om een nieuwe te bakken, dus nu maar hopen dat de jarige ook van groen houdt...



Hoe kan het nou groen worden?

SRG

Berichten: 470
Geregistreerd: 21-07-08
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-10 14:31

Ja dat vraag ik me ook af. Had pas een taartje roze gekleurd en dat lukte wel gewoon...
Heb gewoon de kleurstoffen van Wilton, dus snap er niets van...