Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird
pretletter17 schreef:@Liek: hoera ik ben niet de enige met een rauw-gehakt-snaai afwijkingSchijnt inderdaad niet zo gezond te zijn, je kunt er onder andere een lintworminfectie van krijgen. Ach nou ja, die zal bij mij een best leven hebben
Rauw lust ik ze wel, gebakken vind ik ze maar zo zo. marlies85 schreef:Mijn moeder gebruikt :
Runder gehakt
1 ei
1 kopje melk
1 zakje gehaktkruiden
en kneden maar.
Lielle schreef:500 gr half-om-half,
2 eieren
ruim paneermeel
flinke lepel mosterd
ruim knoloofkgranulaat
evt verse kruiden of provencaalse kruiden
zout, peper
marlies85 schreef:@ Downhill...er wordt gevraagt om een RECEPT
, mijn moeder kneed het door elkaar, draait er ballen van en grooit ze in een pan met croma.Hoelang ze ze er in rond laat dobberen?geen idee, ik heb dat nooit getimed toen ik nog thuis woonde

Jara schreef:Mijn moeder maakt altijd aparte gehaktballen:P
gewoon half om half gehakt, met ei en paneermeel.
En dan chorizo, feta en tomaat in stukjes snijden en erhoordeen doen, dan ballen draaien..
En dan heb je zo'n rood ding waar je ballen in kan doen, daar doe je een beetje olie in, dan de ballen erin, en dan nog een plakje tomaat erop, en dan in de oven (geloof een half uurtje),
echt heerlijk
Alhoewel wat ik me precies bij dat rode ding moet voorstellen weet ik nog niet, maar kan me wel een soort muffin vorm voorstellen.. 
sjaslique schreef:Mijn gehaktballen recept is als volgt:
Half om half gehakt
1 à 2 eieren
flinke scheut ketjap manis
Zout en peper
4 geraspte beschuiten
En soms een ui fijn snipperen en erdoorheen.
Maar Bretons gehakt is ook om te smullen.
Helaas gaat het bakken bij mij ook vaak mis, al gaat het steeds beter.