Ik was op zoek naar een bakrecept zonder suiker (én zonder zoetstof) en kwam dit tegen. Dit ga ik donderdag maken:
Citaat:
Ingrediënten voor 10 personen
- 1 pakje bladerdeeg
- 3 appels
- 100 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 1 kopje diksap (appel)
- Een beetje koffiemelk
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven)
Bereidingswijze
Wel de rozijnen in een warm water een half dagje van te voren.
Leg de blaadjes bladerdag uit, zodat ze kunnen ontdooien.
Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Voeg de rozijnen, kaneel en de diksap toe. Meng dit door elkaar.
Vul de appelflappen met de appel-rozijnen mix en vouw ze dicht.
Bestrijk de appelflappen met nog wat diksap en vervolgens nog met koffiemelk.
Bak de appelflappen mooi bruin (Ongeveer een kwartier).
Ik vraag me alleen af of diksap nou zo'n goed alternatief is... het is nog steeds suiker toch?