Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-11 23:28

Spitskool met gehakt uit de oven

- 1 spitskool
- 250 gr. gehakt
- blikje mais
- 500 gr. aardappelschijfjes
- paar plakjes kaas
- 250 ml. creme fraiche
- 1 ei
- knoflook (1 of 2 teentjes)
- italiaanse kruiden
- peper/zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappelschijfjes en de kool tot ze gaar zijn. Rul het gehakt in een pan, gooi de mais erbij. Gooi de gekookte kool in een ovenschaal, gehaktmengsel erbovenop en daarop de aardappelschijfjes. Mix de creme fraiche met het ei in een schaaltje, voeg peper en zout en italiaanse kruiden toe naar smaak. Leg een paar plakjes kaas op de aardappelschijfjes en gooi daar het creme fraiche mengsel overheen. 25 minuten in de oven op 220 graden. :)

Voor variatie:
Vervang het gehakt voor spekjes en champignons, ook erg lekker!

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-11 21:07

Hele tijd nog geen tijd gehad om recept te posten, beloof dat ik het deze week ECHT ga doen :o

Brittol

Berichten: 5499
Geregistreerd: 05-01-05
Woonplaats: Groningen

Re: Testrecepten thema Sudderen, stoven of in de oven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-11 18:22

Oke, nou moet het dan meer. Weet niet precies of het helemaal klopt, maar heb het even uit het blote hoofd gedaan. Stoba recept:

2 grote uien
3 teentjes knoflook
1.3 kilo riblappen (of meer, het slinkt heel erg)
2/3 bouillon blokjes
1 gele paprika
tomaten puree
knolselderij
wortel (optioneel)
2 tomaten
1 tl kerrie
2 tl paprikapoeder
2 tl ketoembar
Beetje ketchup
Sap van lemoen

Vlees in dobbelsteentjes snijden en in een pan met water doen dat het vlees net onder staat. Dit laten koken.
Als het kookt het vlees afschuimen.
Daarna alle ingredienten erbij doen (na alles fijngesneden te hebben natuurlijk) en dit aan de kook brengen.
Vervolgens op een zacht vuurtje laten sudderen.
Vlees wel in de gaten houden, als het droog komt te staan gewoon wat water of bouillon erbij doen.
Erg simpel, makkelijk en lekker sudderrecept! :D
Je kan ipv knolselderij ook aardappel + bleekselderij erbij doen.
Ook kan je het vlees eerst aanbakken, daarna alle ingredienten erbij doen en daarna pas het water als je dat mischien lekkerder vind, maar dit is de makkelijke manier!

wuswa
Berichten: 2172
Geregistreerd: 04-03-05
Woonplaats: arnhem-noord

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-11 18:38

Izie schreef:
Ik heb vanavond Rode kool taart gemaakt!
groot succes hier!~

2 potjes rode kool
1 appel en 1 peer in dunne schijfjes
1 ui
1 pakje bladerdeed
300 gram gehakt
Plakjes ontbijtspek
Gemalen laurierblad en gemalen kruidnagel
Kaneel
150 ml kookroom

En volgens mij was dat m...

-gehakt rullen, uitje er bij doen en dan de rode kool er even doorroeren
- De room mengen met de kruiden ( mespuntje laurier en kruidnagel poeder en 1 theelepel kaneel)
-springvorm invetten met boter, bladerdeed in vouwen,
-schijfjes peer/appel op de bodem
-daar bovenop laagje gehakt/kool
- plakjes ontbijtspek
- laagje appeltjes/peertjes
- laatste gehakt/rode kool er boven op
- room verdelen over de taart
- overgebleven bladerdeed verdelen over de bovenkant
- in de over 220 graden, ongeveer 30-40 minuutjes.

Hier vonden ze het heerlijk!


Deze ga ik zeker proberen! Ik ben gek op rode kool. Welk merk 'potje' gebruik je (ze zijn niet allemaal even lekker is mijn ervaring). En je recept is denk ik voor 4 p, toch?