Oeiiiii ik ben vergeten het verslagje te maken en te cijferen, hopelijk nog niet te laat want het was een lekker testrecept. Goede winterkost, lekker stevig, simpel te maken, maar smakelijk. Echt lekker 'bordje op schoot en bijbep-voer voor met vriendinnen op de bank' Aardappels die in zo'n stoofpotje moeten gaar ik meestal even voor in de magnetron en te lezen aan het commentaar van de anderen was dat een handige zet. Bij mij waren ze precies lekker. Nog stevig genoeg om niet aan gort geprutteld te zijn, en gaar genoeg om smaak opgenomen te hebben en lekker in de mond uit elkaar te vallen zonder dat je hoeft te knagen
ALS ik al wat op het recept aan zou moeten merken, dan is het dat het wat mij betreft wat heter had gemogen. Qua smaak dan he, niet qua temperatuur.
Broodjes waren lekker, maarrrrrr ik had ze naturel er lekkerder bij gevonden. Het stoofpotje heeft al zoveel smaak, daar kun je gerust een neutraler brood bij eten.
Eindcijfer van mijn proefkonijntjes en mij een dikverdiende 8,5.
Toetje heb ik niet gemaakt, ik hou echt niet van cocos, en het zou verspilde moeite zijn geweest ook want wij hadden de buikjes goed rond na de stoofpot en hebben het afgerond met een lekker bakkie koffie.
Annick75
Berichten: 1858
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 28-02-10 21:16
Nou Sonja, aan het toetje heb je ook niet veel gemist .
Gwen
Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven
Geplaatst: 28-02-10 21:44
Oei, Sonja, ik bedenk net dat ik vergeten ben om je terug te PB-en . Komt nog! Als ik het niet vergeet .
Wij zouden een beetje meer pit ook niet verkeerd gevonden hebben, een volgende keer strooi ik er gewoon wat cayennepeper in ofzo .
Oooh, ik vergeet helemaal mijn bevindingen op bokt te zetten Heb de stoofschotel zaterdag gemaakt. Wel met een paar persoonlijke aanpassingen, ik maak het gerecht zo nu en dan en elke keer veranderd er wel weer wat. Ik heb de witte bonen en kool eruit gelaten, dat is mijn te heftig (bovendien vind ik witte kool vies). Ik heb runderlappen gebruikt en heb de aardappelen zeker 3 kwartier mee laten pruttelen. Het kookt niet zo hard, dus een kwartiertje is echt te kort. Naast de liter kippenbouillon heb ik nog 400 ml rode wijn toegevoegd. Voor extra smaak en je vlees wordt er altijd zo smeuiig van.
Vind het wel altijd erg lekker, zeker de chorizo geeft veel smaak
Het knoflookbrood heb ik achterwege gelaten bij de stoofschotel, met de aardappel zit er al genoeg zetmeel in, naar mijn mening. Maar ik heb het wel voor 's avonds bij een glaasje witte wijn gemaakt
Zo te lezen moet ik blij zijn dat ik geen tijd had voor het kokosijs
@ Kaka: dankjewel voor je bijdrage ik heb je cijfer verwerkt in de openingspost. Het nieuwe testrecept staat online: [VT] Testrecept maart: hartige taart met crea toetje. ik ben benieuwd of het in de 'smaak' valt. Een verslag van dit testrecept komt in het BNB te staan. Veel kookplezier Hier een slotje.