Arretjescake, wat is jouw recept?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
yarrah

Berichten: 2706
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: the city of the farting (groninger)horse!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 11:40

Ik heb de hoeveelheden aangepast.

The Ultimate
NANAIMO BAR RECIPE

And now the search is over! Hidden (probably in the back of a drawer
or high on a shelf in a Nanaimo kitchen) was the ultimate
Nanaimo Bar Recipe
Here it is for the world, and you, to munch, savour and enjoy.
Smooth, scrumptious and delectable!
Cheers & Bon Appétit!

Bottom Layer
200 gr butter
100 gr sugar
75 gr coconut (conimex)
1 egg, beaten
100 koekjes kruimels ik gebruik altijd verkade meelkoekjes
50 gr finely chopped almonds
5 tablespoons cocoa
Melt first 3 ingredients in the top of a double boiler. Add egg and stir to cook and
thicken.
Remove from heat. Stir in crumbs, coconut and nuts. Press firmly into an ungreased 8 X
8 pan.

Second Layer
100 gr cup unsalted butter
2 tablespoons and 2 teaspoons Cream
2 tablespoons vanilla custard powder
150 gr cups icing sugar
Cream butter, cream, custard powder and icing sugar together well. Beat until light.

Spread over bottom layer.
Third Layer
200 gr chocolate (1 ounce each)
2 tablespoons unsalted butter
Melt chocolate and butter over low heat. Cool. When cool, but still liquid, pour over the
second layer and chill in refrigerator.

By Joyce Hardcastle
Courtesy of Tourism Nanaimo &
The Best Western Dorchester Hotel

Succes!!

madeliefw

Berichten: 2695
Geregistreerd: 14-10-05

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 12:35

oeioeioei dat is zelfs nog dikmakender dan de echte arretjescake! Maar wel ontzettend lekker denk ik. Bedankt!

Grobegni
Berichten: 1757
Geregistreerd: 18-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 14:22

Sjee, wat onwijs lekker :o Tis dat ik pas in december jarig ben :9
Wat voor cream bedoelen ze? slagroom? Of gewone kookroom?

justmenatas

Berichten: 219
Geregistreerd: 23-09-08
Woonplaats: Tussen de dieren

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 14:28

Hey ik maak ook weleens iets wat hierop lijkt zal thuis het recept even opzoeken.. Ook erug lekker (dikmakend haha)

yarrah

Berichten: 2706
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: the city of the farting (groninger)horse!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 15:12

Grobegni schreef:
Sjee, wat onwijs lekker :o Tis dat ik pas in december jarig ben :9
Wat voor cream bedoelen ze? slagroom? Of gewone kookroom?


Voor cream gebruik ik slagroom (ongeklopt)

madeliefw

Berichten: 2695
Geregistreerd: 14-10-05

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 17:29

de arretjescake staat in de koelkast! Nu eerst even sporten en hopelijk is hij daarna klaar. Heb ik dus eigenlijk voor niks gesport haha
heb hem trouwens al voorgeproefd, heerlijk!

Alvast 2 tips: Doe de eieren niet bij de warme boter, bij mij stolden ze.. En tip 2: Leg bakpapier in de schaal waar je het in doet. Maar misschien is die tip al gegeven.

Grobegni
Berichten: 1757
Geregistreerd: 18-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 19:45

Thanks Yarrah, ik ga t proberen binnenkort!
Madelief, de truc is om de boter wel te laten smelten, maar niet warm te laten worden ;) Anders stolt het altijd!

Letizia

Berichten: 12193
Geregistreerd: 24-04-02

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 19:56

Dit klinkt echt smerig lekker :P
Jammer dat ik net van het weekend m'n eieren heb opgemaakt, anders was ik er ws wel aan begonnen nu :')

Aranel
Berichten: 20325
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-08-09 19:59

*onthoud topic* *D

Aranel
Berichten: 20325
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:37

Ok ik heb m gemaakt :))

Maar moet ie nou opstijven in de vriezer of koelkast? :o?

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:44

Koelkast, is wat ik altijd doe :)

Keet

Berichten: 31095
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:45

24 uur in de koelkast :)

mars_loves
Berichten: 389
Geregistreerd: 06-06-08
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:48

Nooit van gehoord, zal het eens aan mn oma maken, mischien kunnen wij het ook wel maken, of weet zij nog een recept :D

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:51

Voor ons recept is 2 tot 3 uur in de koelkast genoeg :)

Keet

Berichten: 31095
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:52

bij degene die ik heb niet, anders kan de boter nooit lekker stollen :D

Maak altijd een botercreme, neem 3 pakken koekjes, de koekjes doop ik een voor een in de koude koffie, die stapel ik, tussen elke laag een laagje botercreme
zijn alle koekjes opgestapeld, dan gaat daar een laag botercreme oevrheen en pure hagelsagjes :)

de creme kan je maken van boter en poedersuiker
ik maak hem van kookpudding, suiker en boter :)

zonder ei dus :D
Laatst bijgewerkt door Keet op 11-08-09 16:57, in het totaal 2 keer bewerkt

Anoniem

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:54

Ieuwwwwwww ik zit dit met verbazing te lezen. Dan zit je dus gewoon boter met rauw ei en koekkruimels te eten? Brrrrrr...

Aranel
Berichten: 20325
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:56

Ik heb de koekjes trouwens verkruimeld tot gruis :+ Ik zag op i.net allemaal foto's voorbij komen van cake's met dikke stukkes ertussen, nou bij mij is dat niet zo :))

Anoniem

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:57

Boter met rauw ei en koekgruis klinkt ook niet tof :))

Keet

Berichten: 31095
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:58

ik maak hem niet met rauw ei, zie bericht boven je, alleen die van mij heet pletskeskoek :)

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 16:59

Ja, Sonja, en het is LÉKKER! :D

Aranel: Wij doen alle koekjes tussen een theedoek, en stampen er dan met handen een paar keer op. Ik vind het wel het lekkerst als je echt stukjes koek van ong 1x1 cm hebt..

oh_oh

Berichten: 1425
Geregistreerd: 09-05-06
Woonplaats: In het groene hart van Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 17:03

Sonja schreef:
Ieuwwwwwww ik zit dit met verbazing te lezen. Dan zit je dus gewoon boter met rauw ei en koekkruimels te eten? Brrrrrr...


Dat rauwe ei wordt verhit door de hete boter die er doorkomt dus dat is niet schadelijk meer. En ja veeeeeeeeel koekkruimels!!! En veeeeeeel suiker! Ik pak de maria bisquit en die breek ik.

Ik heb zojuist weer een gemaakt, de vorige 2 weekjes geleden was al heel snel op. Ik maak wel een dubbele portie van het recept dat ik gegeven heb.

Anoniem

Re: Arretjescake, wat is jouw recept?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 17:04

Als rauw ei verhit wordt dan stolt het... En als het niet stolt dan is het nog "link"...

oh_oh

Berichten: 1425
Geregistreerd: 09-05-06
Woonplaats: In het groene hart van Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 17:05

madeliefw schreef:
Alvast 2 tips: Doe de eieren niet bij de warme boter, bij mij stolden ze.. En tip 2: Leg bakpapier in de schaal waar je het in doet. Maar misschien is die tip al gegeven.


Ik meng de eieren met de cacao en de suiker tot een dikke brei en dan de hete boter er door roeren en zo stolt het niet.

Ik doe het in een ronde springvorm. Waar je de rand er vanaf kunt halen. Of gewoon modeleren op een snijplank.

oh_oh

Berichten: 1425
Geregistreerd: 09-05-06
Woonplaats: In het groene hart van Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 17:07

Sonja schreef:
Als rauw ei verhit wordt dan stolt het... En als het niet stolt dan is het nog "link"...


Dan ben ik bereid om dat risico te nemen. Dit is een van de lekkerste zoete zelfmaak dingen.

Aranel
Berichten: 20325
Geregistreerd: 09-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-08-09 17:32

Ik heb gewoon vloeibare boter gebruikt :+ Dus mijn ei is nog vol salmonella/ziektes/mexicaanse griep en weet ik veel wat :Y)

Heb net stiekem een hapje genomen, jum!!!!!!!!!!!!! :9 Hij was ook al behoorlijk koud aan het worden