
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Engeltje schreef:Wat banketstaaf voor je.
Ik zou als toetje chocolademousse maken. En dan opdienen in de vorm van een drol
PinkyBubble schreef:Hoi! zoals hier boven vermeld, een serieuze nood oproep aan alle kokbokkers!!
Mijn schoonmoeder komt dit jaar bij ons in ons nieuwe huis eten, en Kákmadam verwacht natuurlijk dat ze créme dé la créme voedsel voorgeschoteld krijgt, gezien zij et soort persoon is wat over de 100 euro uitgeeft aan een stuk rosbief, kan ik niet aankomen met een afbakpizza!
Wat ik zoek is een 3 gangen menu met een amuse vooraf. dus
1. Amuse
2. voorgerecht
3. hoofdgerecht
4. desert
De bijgerechten zijn een bijzaak, ie kan ik zelf wel bedenken maar oh my god...stres stres.
Zit nu toch nog 3 weken met me poot in het gips, dus lijkt et me een mooi moment om een menu te gaan samen stellen.
Als jullie de ideen opnoemen, kunnen jullie dan zoveel mogelijk het recept meeschrijven, is natuurlijk niet verplicht want als je een menu opnoemt kan ik het ook opzoeken, het gaat ook puur om de ideen!!
Edit: Mádame eet GEEN kaas, Fondueen en gourmetten doet ze ook niet aandat vind ze alleen voor boeren
(like i said tis een kakmadam) ze kwam namelijk neet eens op mijn verjaardag omdat we gingen gourmetten..... Of ze vis eet weet ik niet, volgens mij wel maar mijn vriend is allergish voor vis
Bedankt mede kokbokkers!
SETEFURII_ schreef:Mijn vader is ook zo'n kook freak, hij heeft hier nog enkele bestandjes staan met menu's.
zal 'k ze eventjes op bokt zetten?
ellepel schreef:mag ik ook bij jou komen eten met kerst?![]()
PinkyBubble schreef:AHA! Eureka!! Sorry moest ff hahahaha![]()
ik heb het !
Voorgerecht:
Meloen en mango in parma en/of seranoham met honing mosterd dressing!!!
Hoofdgerecht:
Beef wellington (mijn favoriet en geknipt voor kakmadam omdat het duur klinkt) Weet alleen nog niet zo goed wat voor saus erbij/over? Peper roomsaus, of champignonsaus? En bijgerechten? Ik zat te denken aan een gepofte aardappel met knoflookroom en boontjes, met spekjes en een klontje kruidenboter erover laten smelten (zooo heerlijk) suggesties zijn welkom.
Nagerecht:
Warm winterfruit in kaneelroom en vanilleijs
![]()
joepiejee schreef:Dat lijkt mij een heel goed menu wat je nu bij elkaar gesprokkeld hebt, dan zou ik wel voor die gebakken ananas gaan als warm fruit hoor. Recept stond ergens op de vorige pagina geloof ik. De koffie, likeur en bonbonnetjes niet vergeten op 't eind he! Waarom doe je trouwens niet die rollade die je eerst nog noemde? was ook wel een goed idee.
PinkyBubble schreef:ellepel schreef:mag ik ook bij jou komen eten met kerst?![]()
hihihihi dus het is een mooi samen gesteld menu?
En de saus? Welke zie jij het liefst erbij? Ikzelf DENK peper room saus, en dan champignons erbij servereren, ik vind champignonsaus meer iets voor kip...
en de groenten? de boontjes met spekkies en kruidenboter??