Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
soesita

Berichten: 5321
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-08 21:19

Ik wilde de Tete de Moine vernoemen maar die ken je dus al. Verder eten wij hier graag goede Roquefort. En een Saint Albray is ook een lekker pittig kaasje.

8nnemiek

Berichten: 44968
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-08 21:20

Ik ben zelf niet zo'n kaas-eter, ik lust eigenlijk alleen de Nederlandse oude kazen, hoe pittiger hoe lekkerder Tong uitsteken Maar de laatste tijd koop ik erg vaak de Drielse kaas. Smaakt lekker pittig, vergelijkbaar met overjarige, maar dan zachter en romiger. Heel lekker.

Verder wordt hier in de omgeving bij feestjes vaak de limburger kaas geserveerd, heb je die al eens gehad? Wordt ook wel hervekaas genoemd. Pittig kaasje.. Schijnt lekker te zijn, maar ik heb me er zelf nooit aan gewaagd Tong uitsteken

soesita

Berichten: 5321
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-08 21:26

Ik zie hier net dat de Appenzeller nog niet vernoemd is. Pittige, stinkende, harde zwitserse kaas. Vork

ponymeid1
Berichten: 11472
Geregistreerd: 16-06-02

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-08 21:30

Ik ken ze bijna allemaal, maar hoe ze smaken Nagelbijten / Gniffelen

Werk zelf bij de versafdeling (kaas en vlees) bij de AH, dus ik kan je wél vertellen of ze ze daar hebben of niet Tong uitsteken De meeste die hier genoemd worden iig wel!

Berdien

Berichten: 65514
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-08 00:29

*AH- kaasmeisje steekt ook hand op*
Reblochon is ook te verkrijgen bij de Appie Haha!
Hoewel ik niet zo heel erg van de buitenlandse kaas ben, zijn er wel dingetjes die ik lekker vind.
Magor is trouwens ook vaak te vinden als Gormas, het is maar net wie het etiketje erop plakt.
Cambozola is een romige blauwader, niet te pittig maar wel smakelijk.

Wij verkopen nog een kaas, een best prijzige maar ik hoor er veel goede dingen over. Alleen ben ik alle namen kwijt Huilen van het lachen Moet morgen werken, dus dan zoek ik hem wel even voor je na.

En inderdaad de Hollandse kazen. Ben zelf gek op geitenkaas, en dan vooral geitenkaas Contadino, van de AH. Geitenkaas met kruiden en héél veel knoflook Kwijl

Nagelkaas van de AH vind ik ook lekker, als je van komijn houdt dan is de Kanterleids Oud ook een goeie. Verder een góede overjarige, waarbij de zoutkristallen tussen je kiezen knerpen Vingers aflikken

En roomkaasjes? De wat zachtere, fruitigere kaasjes? Ik vind zelf ananasroomkaas altijd wel fijn tussendoor, wat zachts tussen al dat kaas geweld *LOL*

Riss

Berichten: 3266
Geregistreerd: 12-08-06
Woonplaats: Drenthe

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-08 00:32

haha de kaas die ik echt enooooorm lekker vind,
is de brandnetel kaas *LOL*
echt heel lekker vind ik die.
normaal vind ik dat soort kaasen allemaal niet lekker, geef mij maar normale kaas,
maar deze vind ik erg lekker

manonxxlove

Berichten: 766
Geregistreerd: 20-06-08
Woonplaats: meppel

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-08 00:32

gewoon jong belegen Bloos

Berdien

Berichten: 65514
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-08 12:49

Chaource! Pling
Kaasje uit de Champagne streek.

Brandnetelkaas is inderdaad lekker, helaas verkopen wij dat niet meer. Boerenbieslook is ook erg Vingers aflikken maar dan wel vers van het mes *LOL*

ponymeid1
Berichten: 11472
Geregistreerd: 16-06-02

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-08 12:51

Idd is de contadino erg lekker, maar je moet er niet teveel van eten vind ik Bloos

Ananas roomkaas tussendoor is ook een goeie haha *LOL*

Monchou

Berichten: 7037
Geregistreerd: 16-08-05
Woonplaats: Nederland

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-08 22:46

Een vriendin van mij had laatst Brandnetelkaas op haar brood Clown

Zooo dat rook lekker Vork

Anoniem

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 18:20

Hmmm kaasjes! Vork

De foenegriek kaas van euh, demeter? ( biologisch iig ) is ook érg lekker. Zachte volle nootachtige smaak.

Berdien

Berichten: 65514
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 18:23

Foenegriek is inderdaad heel lekker Ja Ik ben wel van de kruidenkaasjes Haha!

Vandaag een heel lekker zacht kaasje geprobeerd, President Snacking. Brie, maar dan net wat zachter. En handzamer, het is namelijk een staaf waar je plakjes van snijdt. Was prima te doen! Ja

Anoniem

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 18:33

Wat trouwens ook erg lekker is, President Crème de Camembert.
Lekker voor op brood of toastje...

( alhoewel, persoonlijk lepel ik het bakje liever zo leeg Nagelbijten / Gniffelen Clown )

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-10-08 19:50

Berdien schreef:
Foenegriek is inderdaad heel lekker Ja Ik ben wel van de kruidenkaasjes Haha!

Vandaag een heel lekker zacht kaasje geprobeerd, President Snacking. Brie, maar dan net wat zachter. En handzamer, het is namelijk een staaf waar je plakjes van snijdt. Was prima te doen! Ja


Zit er dan wel gewoon de witte bekende brie-rand omheen, berdien?
Is ie machtiger dan de gewone?
Ik heb hem nog niet gezien. Heb je hem bij de kaasboer gehaald of bij de AH?

Berdien

Berichten: 65514
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 19:52

Zit inderdaad een witte korst omheen, wel ietsje dunner (en dus lekkerder imo Clown ) dan bij een normale brie. Niet machtiger, maar ik heb ook maar drie ( Vork ) plakjes gehad. Vond hem wel erg lekker!
Geen avondvullende kaas, maar voor erbij zeker goed te doen.

Bij de AH, daar werk ik Knipoog vandaar dat ik hem ook ken, ik ging hem even proberen. Hebben allerlei Franse kaasjes in de promotie nou, dus ik mag fijn alles proeven Haha!

muppetmayo

Berichten: 3558
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: moordrecht

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 19:53

Wat ook lekker is, is een goede camembert kruislings insnijden, en dan even in de oven of onder de grill. Hij smelt dan helemaal. Vervolgens kun je m als dip gebruiken Lachen

De andere kaasjes zijn allemaal al genoemd geloof ik. Brin de Paille ook geloof ik...

4EverHobbes

Berichten: 1821
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: In the land of far, far away

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 20:14

Brin de paille was nog niet genoemd, maar wel een aanrader. Heel zacht, smaakvol, beetje pittig. Heerlijke stinkkaas!

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-10-08 20:19

Berdien schreef:
Zit inderdaad een witte korst omheen, wel ietsje dunner (en dus lekkerder imo Clown ) dan bij een normale brie. Niet machtiger, maar ik heb ook maar drie ( Vork ) plakjes gehad. Vond hem wel erg lekker!
Geen avondvullende kaas, maar voor erbij zeker goed te doen.

Bij de AH, daar werk ik Knipoog vandaar dat ik hem ook ken, ik ging hem even proberen. Hebben allerlei Franse kaasjes in de promotie nou, dus ik mag fijn alles proeven Haha!


Wil jij dan niet iedere dag een kaas presenteren hier? Vingers aflikken
Proef jij op je werk en ga je hem hier beschrijven Ja
En nog mooier: FOTO...... Lachen

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-10-08 20:25

muppetmayo schreef:
Wat ook lekker is, is een goede camembert kruislings insnijden, en dan even in de oven of onder de grill. Hij smelt dan helemaal. Vervolgens kun je m als dip gebruiken Lachen

De andere kaasjes zijn allemaal al genoemd geloof ik. Brin de Paille ook geloof ik...


Ook lekker Muppet.

Wat ook nog steeds lekker is is gewoon een echte bak-camembert (met korstje van paneermeel)
Die dan bakken in de koekepan en daarbij een warm frambozen-sausje.
Is oud recept maar erg lekker, machtig maar ook lekker als voorgerecht. Vingers aflikken

En niet te vergeten de kaasfondeue.
Je kan zoveel toevoegen aan de kaas. Waaronder bieslook. Vingers aflikken

Berdien

Berichten: 65514
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-08 20:30

Haha als mijn baas het goed vindt.. Kom ik daar met camera en notitieblokje ROFL

Bakcamembert hebben wij sinds kort ook, kant en klaar. Moet ik nog even proberen *LOL*

Corelli

Berichten: 10024
Geregistreerd: 23-07-06
Woonplaats: Deventer

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-08 11:07

Wikipedia kan je ook nog een hoop vertellen! Haha! http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Franse_kazen

Zelf ben ik een grote fan van Roucoulon Vingers aflikken Een erg zachte koe-kaas..Ik ben niet zo goed in smaken omschrijven, dus ik zou zeggen: Proberen maar Haha!
Rochebaron mag je mij ook voor wakker maken, maar dat is weer niet zo'n speciale

Verder weet ik nog 2 heerlijke kazen, maar ik weet niet hoe ze heten Clown
De eerste is te koop bij (o.a.) de Jumbo en zit in een rechthoekig houten "kistje". De tweede is een (zeer witte) geitenkaas in cilindervorm met een korstje die te vergelijken is met een brie korstje..De binnenkant is matig zacht..Hopelijk kunnen de kenners je verder op weg helpen, want zo heb je er natuurlijk geen fluit aan Clown

tomcat701
Berichten: 794
Geregistreerd: 21-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-08 11:23

Oh er staat er eentje niet bij die zo de moeite waard is!
met stip....Epoisse!!!

Heerlijk stink super zacht pittig kaasje! (zeker als je chaume lekker vindt moet je deze nemen)
Perlardon= zachte smaakvolle geit
Mont,d Or= lepel kaasje die je even moet verwarmen.

www.fransekaas.nl

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-10-08 11:32

Tomcat701, wil je wat meer vertellen over de Mont ,d Or? Lachen
Ik heb er eens over gehoord en dat er een speciaal lepeltje wordt gebruikt en ik ben benieuwd hoe de kaas smaakt.
Het schijnt ook nogal "gezellgi" te zijn om met meerdere mensen die kaas te eten....

tomcat701
Berichten: 794
Geregistreerd: 21-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-08 11:38

Downhill schreef:
Tomcat701, wil je wat meer vertellen over de Mont ,d Or? Lachen
Ik heb er eens over gehoord en dat er een speciaal lepeltje wordt gebruikt en ik ben benieuwd hoe de kaas smaakt.
Het schijnt ook nogal "gezellgi" te zijn om met meerdere mensen die kaas te eten....


De mont d. or is een zachte redelijk pittig (maar niet zo pittig als bv epoisse of munster) zacht, wit, en koemelk. Je moet hem in de oven zetten en dan de bovenkant er van af halen.
Het is zeg maar niet zo als kaasfondue. Het vult ook best wel.

Ben wel benieuwd waar je plankje uiteindelijk mee gevuld wordt.
Weet je trouwens wat je er ook lekker bij kan doen? Appelstroop in een klein bakje en verse vijgen...mmm

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: Gezocht: KAAS-KENNERS en tips voor (vreemde) lekkere kaas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-10-08 11:44

Dankjewel Corelli.
Dat is nou een mooi lijstje die Berdien voor ons gaat proeven (en foto's van gaat maken) ROFL Huilen van het lachen

Berdien?
Wat voor kaas heb je vandaag gekozen?
Hoe smaakte hij?
Hard of zacht en de structuur?
Van welk dier?
Pittig of romig?
En wat voor cijfer geef je deze kaas van vandaag? (ondanks dat smaken kunnen verschillen maar je omschrijving zal andere liefhebbers overtuigen)
Vingers aflikken