Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
[***] schreef:Ik denk dat het goed zou zijn voor mijn lichaam om te minderen met suiker, het voelt als een verslaving.
Ik heb fybromyalgie(vermoeidheids en gewrichtsklachten), ben ondanks veel werken en sporten vrij zwaar, voel me af en toe niet lekker als ik teveel of iets zoets gegeten heb, altijd een enorme behoefte om te eten etc
Vorig jaar had ik nog 4 x per dag 2 klontjes suiker in mijn koffie, ik ben eerst naar 1 per keer gegaan en drink mijn koffie nu alleen nog met melk. Thee drink ik inmiddels zonder suiker en het is niet te geloven, maar ik vind het nog lekkerder ook.
Maar als ik dan kijk hoeveel suiker er in andere produkten zit, verstopt in brood, cake, sauzen, toetjes, kruidenmixen en noem maar op: dat is volgens mij nog veel meer dan die paar klontjes![]()
Mijn vraag dus: wie let er hier op suiker, wat kun je wel eten en wat niet? Dingen als cola drink ik niet, taart/chips/ijs eet ik niet tot nauwelijks en als broodbeleg heb ik meestal hartig, dus op zich moet het toch te doen zijn? Als ik snoep dan is het incidenteel een zak drop of een paar pepermuntjes. Chocola vind ik heerlijk dus koop ik het nooit. Als ik flauw wordt neem ik graag fruit, een krentenbol of een plak ontbijtkoek. Bij de koffie wel graag een paar keer per week een koekje.
Enneh, alcoholbier en wijn vind ik lekker, kan dat kwaad vanuit minder suiker oogpunt gezien?
Maar in de dagelijkse dingen zit zoveel suiker, ik zou niet weten hoe ik -lekker- koken moet zonder!
Is suiker in fruit bijvoorbeeld wel goed? En hoe kook je zonder suiker stoofpeertjes, worteltjes, knolraap enzo? Wat kan je wel bij de koffie nemen als tussendoortje, en als toetje na het warme eten?
SusanH schreef:maismoutstroop.
SusanH schreef:Wendy: het zou echter ook kunnen dat je maismoutstroop hebt verward met maisstroop. Maisstroop heeft ongeveer eenzelfde glycemsiche index als suiker, omdat hier bijna alleen maar korte glucoseketens (dus pure glucose) in zitten. Daarmee heeft maisstroop eenzelfde effect op je bloedsuikerspiegel als suiker. Pure maisstroop is echter zover ik weet niet los in de winkel verkrijgbaar. Maismoutstroop daarentegen wel, is in potten te koop bij de natuurvoedingswinkel.
Rinske schreef:En vergeet de gisten niet die in gewoon brood zitten, daarom eet ik zuurdesembrood.
Vloeibare bakboter en gewone boter op je brood mag inderdaad echt niet, maar echte boter mag daarintegen wel. Nu zul je denken, dat is toch hardstikke ongezond? Dat is het dus niet, omdat er níets aan is toegevoegd. Bij margarine/halvarine/vloeibare bakboter zijn allerlei stoffen toegevoegd die slecht zijn voor je lichaam, echte boter is gewoon puur.
Ik merk na anderhalve week dat ik al veel minder zin heb in suiker, voel me veel fitter.
[***] schreef:We hebben hier geen AH helaas
_Tara_ schreef:Rinske schreef:En vergeet de gisten niet die in gewoon brood zitten, daarom eet ik zuurdesembrood.
Vloeibare bakboter en gewone boter op je brood mag inderdaad echt niet, maar echte boter mag daarintegen wel. Nu zul je denken, dat is toch hardstikke ongezond? Dat is het dus niet, omdat er níets aan is toegevoegd. Bij margarine/halvarine/vloeibare bakboter zijn allerlei stoffen toegevoegd die slecht zijn voor je lichaam, echte boter is gewoon puur.
Ik merk na anderhalve week dat ik al veel minder zin heb in suiker, voel me veel fitter.
Wat is nou precies die echte boter? Heb vandaag eens in de winkel staan kijken en er staat vanalles, halvarine, margarine, roomboter, boter waar je slim van wordt, boter waar je cholesterol van naar beneden gaat en nog veel meer wonderboters () maar echte boter vond ik niet.