misschien de papiertjes eerst heel lichtjes bestuiven met bloem?
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 01-06-15 07:42
Of het beslag zelf iets minder plakkerig maken door iets meer bloem toe te voegen? Kan zijn dat het beslag wat vochtig wordt door het vocht van de blauwe bessen.
225 gr bloem 120 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 3 el cacao 1 zakje bakpoeder snufje zout
80 gr boter 150 ml yoghurt 2 eieren
Kersenjam
En dan de droge ingredienten door elkaar roeren met een houten lepel. Eieren los kloppen in een andere kom, daar de yoghurt en gesmolten boter door doen. Natte mix door de droge mix spatelen, niet te lang, als je nog wat bloem ziet is niet heel erg. Een laagje beslag in de vorm, laag kersenjam er over en dan weer een laag beslag over de jam. (is even kliederwerk, maar het resultaat is jammie!) Dan 35 min op 200 graden in de oven.
O nee: al mijn siliconenspatels zijn overleden dit weekend. Van één schoot de spatel van de steel (irri als je roux aan het maken bent) en ééntje brak doormidden.
Wie o wie weet waar je betaalbare, een beetje stuggere en compleet plastic/siliconen spatels kan krijgen?
Ik heb een vraag en misschien dat jullie het weten (heb niet het hele topic door gelezen dus weet niet of de vraag er al staat)
Ik wil graag een cake maken waarvan de binnenkant blauw of roze moet zijn. Kan ik dan Wilton Icing Color door het beslag heen mengen? En hoeveel moet ik er dan doordoen? Zoiets bedoelde ik maar dan blauw of roze. https://www.google.nl/search?q=sponscak ... CAYQ_AUoAQ
Whoo, dat klinkt echt heerlijk Yunomi! Wil je het recept delen?
Haffiefreak. Dat kan wel, heb ik ook wel eens gedaan. Ik heb dat een beetje op de gok gedaan toen. Heb het toen wel onder het mom 'beter te veel dan te weinig' gedaan en had ze toen mooi gekleurd.
AS zondag is er de lokale braderie met dit jaar voor het eerst een appeltaart-bakwedstrijd. Dit om te kijken of het een leuke nieuwe traditie kan worden voor onze plaats. In Engeland schijnt dat heel veel gedaan te worden op jaarmarkten. Ik heb me opgegeven met het 70 jaar oude recept van mijn oma, omdat eigenlijk iedereen in mijn omgeving mijn appeltaarten looft. Dus we zullen zien, zondagmorgen taart inleveren, die wordt blind beoordeeld en de rest van de punten wordt verkocht op de braderie voor het goede doel.
Hoeveel deelnemers er zijn weet ik niet, maar ik vind het super leuk om mee te doen.
Ik ga dit weekend truffels maken. Wil eigenlijk drie verschillende soorten. Met bastogne/speculoos, oreo en cookie dough. Ben heel benieuwd, heb het nog nooit eerder gedaan..
Gisteren iets heel simpels gemaakt: perzik kruimeltaart. Kruimeldeeg (ei vergeten) en 500gr perziken uit blik in blokjes gesneden. Slagroom erbij en klaar. Het was een enorme hit, beste taart die ik ooit heb gemaakt Vond vooral de korst zonder ei echt heel lekker!
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 21-06-15 11:42
Klinkt wel lekker phormicola. Was het dan echt een taart of meer crumble?
Saskia, hoe zijn je truffels geworden?
Saskiaa_
Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08
Geplaatst: 23-06-15 11:25
Die waren echt heerlijk FuGeLiCu! Echt een aanrader!
Vlnr: Bastogne met witte chocola, oreo met melkchocola, cookie dough met melkchocola en oreo met witte chocola. Ik had de chocola getemperd. Dat had ik nog nooit eerder gedaan, maar is wel super fijn! Normaal smelt de chocola zo uit je vingers als je het gesmolten hebt, maar dat was nu niet zo. Dacht ook dat het super moeilijk zou zijn, maar ook dat viel mee.