Breghje schreef:Tortilla ála Bokt, of moet ik zeggen ála Ibbel,en hij was lekker!!
Nog wel even vogelen met de stand van het gas, duurde bijna 3 kwartier voor ie gestold was...
Excuus!!! Het is tortilla ála ANTHEMAN!!
Hier is de post waar ik het recept vandaan haalde:
Dat is hartstikke makkelijk!
Je doet wat aardappelschijfjes in de pan, mooi verdelen. Je kopt wat eieren los, evt met heel klein beetje melk. Als je kruiden of zout/peper lekker vind, doe je die er ook in.
Dan giet je het eimengsel over de aardappels heen. Deksel op de pan en circa 25 minuten zachtjes gaar laten worden. Je ziet vanzelf wanneer het klaar is, dan is het gestold nl.
Als dit gelukt is, kun je de volgende keer champignonnen, ham , tomaten of nt wat je in huis hebt, erdoor gooien.
Ik heb 8 eieren gebruikt, scheutje melk, en dat over de bodem van aardappelschijfjes gegoten. Dan over de hele tortilla tomaatschijfjes, en over 3/4 champignons omdat blaag die niet lust. Eerst het gas helemaal laag gezet, maar dat werkte niet echt, daarna iets hoger (nog niet middel) en dat ging beter. Was zeer zeker voor herhaling vatbaar, volgende keer meer kruiden erin, wat vleesjes oid, heerlijk!