en nog iemand bezig om iets voor pasen te maken? ik ben aan het kijken om paastakken te maken van de wires for sugar flowers. Als die af is laat ik hem wel zien
nee, tenminste niet taartgerelateerd. Wel een leuk opdrachtje voor woensdag. Denk dat ik een brood ga bakken voor de pasen
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 20-04-14 23:01
The Devil and me.... Mijn tweede double barrel.
Waarom "The Devil"? Omdat ie gemaakt is van de Duivelse Foodcake, naar een recept van Suuz. Ik heb twee taarten gebakken, 1 van 10 hoog en 1 van bijna 9. De bedoeling was om weer een poging te doen om een double barrel te maken. Niet wetende dat ie zó hoog zou worden ) Al stapelend en vullend werd ie hoger en hoger. En toen zag ik daar de uitdaging; how high can I go... Mocht het niet lukken dan zou ik ze weer van elkaar afhalen en verder gaan met twee taarten. Uiteindelijk had ie na het vullen een hoogte van 25 cm en een doorsnede van iets minder dan 15 centimeter. Beetje onstabiel was is dus wel. Nachtje koelen deed 'm echter goed, ik haalde 'm een stuk stabieler uit de koelkast dan dat ik 'm erin had gezet
De onderste taart is voor de kids, deze is namelijk gevuld met oreo crème en wat M&M crunch.
Het bovenste deel is gevuld met een likeur crème(lekker sterk....), onder de crème zit een laagje gesmolten cappucino chocolade. De bloemen zijn van ouwel, gekleurd door de printer. De blaadjes zijn ook van ouwel(wat een takkeklus!! Zo breekbaar!!)
Voor hoeveel personen de taart is? Voor weinig, hahahahaha Wij zijn niet van dit soort taarten namelijk. Maar mams wilde een chocoladetaart voor paps dus hij krijgt zijn chocoladetaart! Vreten zal ie!!! hahahahahaaha (hij zal 'm overigens heerlijk vinden hoor, hij heeft namelijk al geproefd zonder dat ie wist van welke taart die kruimels afkomstig waren)
Ondanks dat de blaadjes een takkeklus waren zien ze er erg mooi en zeer goed gelukt uit, geen Double Barrel maar een Triple Barrel! Ik vind hem super!!
Sorry dat ik als stille meelezer binnenkom vallen met een wanhoopskreet...
Komende zaterdag vieren wij de 4e verjaardag van mijn dochter, helaas heb ik zojuist gehoord dat de persoon die de taart zou maken dit niet kan door omstandigheden... Is er hier nog iemand (omgeving Tilburg den Bosch) die tijd en vooral zin heeft om op de valreep een mooie taart voor ongeveer 30 personen te maken? Liefst met een prinsessenthema...
Ik ga vanmiddag een taart bakken ik gebruik hiervoor cake beslag en wil hem vullen met aardbeienjam. Nu wil ik hem dus bekleden met marsepein waarvoor mij het handigst botercreme lijkt.. Of kan het ook met slagroom en anders botercreme met bijv. een smaakje? En als de taart af is hoe kan ik hem dan het makkelijkst bewaren, want in de koelkast wordt het er denk ik niet lekkkerder van?
Niet afsmeren met slagroom! Als je pech hebt gaat je marsepein smelten door het vocht.
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 24-04-14 11:58
Ohh, je wilt 'm ook afsmeren met slagroom?? Dat had ik niet begrepen. Zoals Marina al zei; NIET DOEN!!
Mijn projectje van de afgelopen dagen is ook klaar! Lala...(gemaakt van cake)
dancertje
Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder
Geplaatst: 24-04-14 12:25
had hem al gezien op facebook maar hij/zij is geweldig. kinke hij is super leuk geworden
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 24-04-14 12:30
Das een beste Lala , goed gelukt.
Kinke, ik vind je krokodil super, rest ook hoor
Ik zou ook niet afsmeren met slagroom, afsmeren kan bv. met botercreme (al dan niet met een smaakje), ganache (chocolade: wit, puur of melk), nutella........ Afhankelijk van de gekozen vulling kan deze buiten de koelkast of moet toch in de koelkast, vrijwel al mijn taarten gaan de koelkast in (vanwege de vullingen), geen enkel probleem, smaak wordt niet anders
Van in de koelkast staan wordt bij biscuit de smaak niet anders nee, maar bij gewone cake of cupcakes vaak wel. Omdat daar zoveel boter in zit, wordt dat in de koelkast harder. Maar inderdaad als de vulling in de koelkast hoort, dan toch gewoon de koelkast in.
Fondant en marsepein kunnen ook gaan zweten als ze uit de koelkast komen. Als je de taart dan een tijdje laat staan, dan droogt dat weer op.
Kinke: super leuk en Diva: goed gelukt weer!
Imke1998
Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11
Geplaatst: 24-04-14 14:49
Ik ga morgen een taart maken. Iemand nog ideeën voor een vulling. Ik doe eigenlijk bijna altijd hetzelfde. (oreo of chocolatefudge)
Kinke
Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 24-04-14 14:57
google is your best friend, er zijn zoveel vullingen Imke. Dacht ik net even een Red Velvet cake te gaan bakken, heeft manlief het pak karnemelk gejat Gelukkig had ik gisteren genoeg spullen voor botercreme, want ik kon geen ganache meer maken aangezien er een muis (man dus) bij de chocola had gezeten
Kinke, om je zo geliefde bakbenodigdheden te beschermen tegen vreselijke, niet afblijvende handjes van manlief (alias muis), kunnen 'drastische' maatregelen wellicht helpen................
Kinke
Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 24-04-14 16:20
Heb hier nog wel een paar muizenvallen op de deel staan….
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 24-04-14 17:09
Het is heel herkenbaar , hier mist de melk (terwijl je nog zo hebt aangegeven dat ik het nodig heb!!), de eieren lopen kennelijk vaak uit zich zelf weg, zo maar ineens spoorloos verdwenen, net als de chocolade.......... , misschien ook maar eens wat muizenvallen aanschaffen , eens kijken of het gaat helpen Ik wacht jou resultaat wel even af
bij was het resultaat om er op te schrijven afblijven is voor de taart indien die was is is er geen taart dus voor jouw ook geen restjes meer ! sindsdien geen last meer van muizen aka manlief
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 24-04-14 19:20
dancertje schreef:
bij was het resultaat om er op te schrijven afblijven is voor de taart indien die was is is er geen taart dus voor jouw ook geen restjes meer ! sindsdien geen last meer van muizen aka manlief
_MelisS
Berichten: 2981
Geregistreerd: 05-08-05
Woonplaats: Den Helder
Geplaatst: 05-05-14 17:57
Iemand van jullie een idee waar ik een 3D paarden mal vandaan kan halen? Loop me eigen rot te zoeken maar kan niets vinden of dan niet wat ik zoek...
Die heb ik wel eens gebruikt :p Maar dan met gesmolten chocolade! Werkte erg goed, wel goed zorgen dat je geen luchtbelletjes hebt.
_MelisS
Berichten: 2981
Geregistreerd: 05-08-05
Woonplaats: Den Helder
Geplaatst: 05-05-14 18:04
Oke! Ja ik zou hem dan maken van fondant en dan dat wat gras moet voorstellen weg/ bij snijden ofzo.
Ben nu op YT aan het kijken om het zelf te doen, maar ben niet zo goed in boetseren enzo haha
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 05-05-14 18:06
Denk het niet, dit zijn gietmallen, deze dien je te vullen met iets vloeibaars (bv gips), wat dan uithard............., vermoed dat het niet gaat lukken met fondant / marsepein e.d., wel bv. met chocolade / candy melts