Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-14 18:33

en nog iemand bezig om iets voor pasen te maken?
ik ben aan het kijken om paastakken te maken van de wires for sugar flowers.
Als die af is laat ik hem wel zien

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-14 19:09

nee, tenminste niet taartgerelateerd. Wel een leuk opdrachtje voor woensdag. Denk dat ik een brood ga bakken voor de pasen :)

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-14 23:01

The Devil and me....
Mijn tweede double barrel.

Waarom "The Devil"?
Omdat ie gemaakt is van de Duivelse Foodcake, naar een recept van Suuz.
Ik heb twee taarten gebakken, 1 van 10 hoog en 1 van bijna 9.
De bedoeling was om weer een poging te doen om een double barrel te maken. Niet wetende dat ie zó hoog zou worden :=)
Al stapelend en vullend werd ie hoger en hoger. En toen zag ik daar de uitdaging; how high can I go...
Mocht het niet lukken dan zou ik ze weer van elkaar afhalen en verder gaan met twee taarten.
Uiteindelijk had ie na het vullen een hoogte van 25 cm en een doorsnede van iets minder dan 15 centimeter.
Beetje onstabiel was is dus wel.
Nachtje koelen deed 'm echter goed, ik haalde 'm een stuk stabieler uit de koelkast dan dat ik 'm erin had gezet

De onderste taart is voor de kids, deze is namelijk gevuld met oreo crème en wat M&M crunch.

Het bovenste deel is gevuld met een likeur crème(lekker sterk....), onder de crème zit een laagje gesmolten cappucino chocolade.
De bloemen zijn van ouwel, gekleurd door de printer.
De blaadjes zijn ook van ouwel(wat een takkeklus!! Zo breekbaar!!)

Voor hoeveel personen de taart is? Voor weinig, hahahahaha
Wij zijn niet van dit soort taarten namelijk. Maar mams wilde een chocoladetaart voor paps dus hij krijgt zijn chocoladetaart!
Vreten zal ie!!! hahahahahaaha
(hij zal 'm overigens heerlijk vinden hoor, hij heeft namelijk al geproefd zonder dat ie wist van welke taart die kruimels afkomstig waren)

(even mijn fb gekopïeerd hoor :o )

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-14 11:16

Ondanks dat de blaadjes een takkeklus waren zien ze er erg mooi en zeer goed gelukt uit, geen Double Barrel maar een Triple Barrel!
Ik vind hem super!!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-14 11:32

Triple Barrel!!
Nieuw 'model' taart ;)

spottedponie
Berichten: 3030
Geregistreerd: 07-09-09
Woonplaats: Berkel Enschot

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-14 18:25

Sorry dat ik als stille meelezer binnenkom vallen met een wanhoopskreet...

Komende zaterdag vieren wij de 4e verjaardag van mijn dochter, helaas heb ik zojuist gehoord dat de persoon die de taart zou maken dit niet kan door omstandigheden... Is er hier nog iemand (omgeving Tilburg den Bosch) die tijd en vooral zin heeft om op de valreep een mooie taart voor ongeveer 30 personen te maken? Liefst met een prinsessenthema...

Nogmaals excuses voor mijn binnenkomst

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-14 21:37

Helaas, ik zit niet in de buurt spottedponie.
Ik heb deze vandaag gemaakt, jongetje werd 1 en kreeg een stoeltje voor z'n verjaardag :)
Afbeelding
Afbeelding

elles9

Berichten: 333
Geregistreerd: 29-09-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 07:32

misschien kan iemand hier mij advies geven.. :o

Ik ga vanmiddag een taart bakken
ik gebruik hiervoor cake beslag en wil hem vullen met aardbeienjam.
Nu wil ik hem dus bekleden met marsepein waarvoor mij het handigst botercreme lijkt..
Of kan het ook met slagroom en anders botercreme met bijv. een smaakje?
En als de taart af is hoe kan ik hem dan het makkelijkst bewaren,
want in de koelkast wordt het er denk ik niet lekkkerder van?

Bedankt alvast!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 08:57

Slagroom MOET in de koelkast!!
Bc niet.

Marina, hij is lief!!

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 10:28

Niet afsmeren met slagroom! Als je pech hebt gaat je marsepein smelten door het vocht.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 11:58

Ohh, je wilt 'm ook afsmeren met slagroom?? Dat had ik niet begrepen.
Zoals Marina al zei; NIET DOEN!!

Mijn projectje van de afgelopen dagen is ook klaar!
Lala...(gemaakt van cake)

Afbeelding

Afbeelding

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 12:25

had hem al gezien op facebook maar hij/zij is geweldig.
kinke hij is super leuk geworden

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 12:30

Das een beste Lala :P , goed gelukt.

Kinke, ik vind je krokodil super, rest ook hoor :D

Ik zou ook niet afsmeren met slagroom, afsmeren kan bv. met botercreme (al dan niet met een smaakje), ganache (chocolade: wit, puur of melk), nutella........
Afhankelijk van de gekozen vulling kan deze buiten de koelkast of moet toch in de koelkast, vrijwel al mijn taarten gaan de koelkast in (vanwege de vullingen), geen enkel probleem, smaak wordt niet anders :)

Spottedpony, helaas kan ook ik je niet helpen.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-04-14 12:45

Van in de koelkast staan wordt bij biscuit de smaak niet anders nee, maar bij gewone cake of cupcakes vaak wel. Omdat daar zoveel boter in zit, wordt dat in de koelkast harder.
Maar inderdaad als de vulling in de koelkast hoort, dan toch gewoon de koelkast in.

Fondant en marsepein kunnen ook gaan zweten als ze uit de koelkast komen. Als je de taart dan een tijdje laat staan, dan droogt dat weer op.

Kinke: super leuk en Diva: goed gelukt weer!

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 14:49

Ik ga morgen een taart maken. Iemand nog ideeën voor een vulling. Ik doe eigenlijk bijna altijd hetzelfde. (oreo of chocolatefudge) :=

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 14:57

google is your best friend, er zijn zoveel vullingen Imke.
Dacht ik net even een Red Velvet cake te gaan bakken, heeft manlief het pak karnemelk gejat :+
Gelukkig had ik gisteren genoeg spullen voor botercreme, want ik kon geen ganache meer maken aangezien er een muis (man dus) bij de chocola had gezeten :+
:D

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 15:48

Kinke, om je zo geliefde bakbenodigdheden te beschermen tegen vreselijke, niet afblijvende handjes van manlief (alias muis), kunnen 'drastische' maatregelen wellicht helpen................

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 16:20

:D
Heb hier nog wel een paar muizenvallen op de deel staan…. }:)

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 17:09

Het is heel herkenbaar :o , hier mist de melk (terwijl je nog zo hebt aangegeven dat ik het nodig heb!!), de eieren lopen kennelijk vaak uit zich zelf weg, zo maar ineens spoorloos verdwenen, net als de chocolade.......... _-:( , misschien ook maar eens wat muizenvallen aanschaffen :D , eens kijken of het gaat helpen :=
Ik wacht jou resultaat wel even af :D

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 17:20

bij was het resultaat om er op te schrijven afblijven is voor de taart indien die was is is er geen taart dus voor jouw ook geen restjes meer !
sindsdien geen last meer van muizen aka manlief

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-14 19:20

dancertje schreef:
bij was het resultaat om er op te schrijven afblijven is voor de taart indien die was is is er geen taart dus voor jouw ook geen restjes meer !
sindsdien geen last meer van muizen aka manlief


_O- _O-

_MelisS

Berichten: 2981
Geregistreerd: 05-08-05
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-14 17:57


MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-14 18:02

Die heb ik wel eens gebruikt :p Maar dan met gesmolten chocolade! Werkte erg goed, wel goed zorgen dat je geen luchtbelletjes hebt.

_MelisS

Berichten: 2981
Geregistreerd: 05-08-05
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-14 18:04

Oke!
Ja ik zou hem dan maken van fondant en dan dat wat gras moet voorstellen weg/ bij snijden ofzo.

Ben nu op YT aan het kijken om het zelf te doen, maar ben niet zo goed in boetseren enzo :+ haha

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-14 18:06