Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
ClaudiaHS

Berichten: 8153
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-14 18:31

Wie van de dames weet een simpel recept voor lactose vrije biscuit?
1 die niet instort en gewoon gegarandeerd lukt :P

masja

Berichten: 4026
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-14 23:36

nientje78 schreef:
He Masja, ik kan je geen tips geven.
Maar zou je mij het recept kunnen geven voor het lactose vrije taartje? evt met foto :)


Sorry voor min trage reactie:

INGREDIËNTEN VOOR GROTE IKEA SCHAAL (BLANDA 20 cm)

• 214 gram ei (op kamertemperatuur)
• 129 gram suiker
• 106 gram bloem
• 21 gram maizena
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 snufje zout

INGREDIËNTEN VOOR KLEINE IKEA SCHAAL (BLANDA 12 cm)

• 44 gram ei
• 26 gram suiker
• 22 gram bloem
• 4 gram maizena
• 1 gram vanillesuiker
• 1 snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

1. Beboter de bakvorm en plak er kruisgewijs twee stroken bakpapier in.
2. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom.
3. Zet de kom in een bak met heet (niet kokend) water (hoeft niet op het vuur, heet water uit de kraan in een grote pan werkt prima) en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet roeren/mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm.
4. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C tijdens het bakken geleidelijk oplopen naar de 185° C.
5. De biscuit is gaar als een satéprikker die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken).
6. Als de biscuit te donker dreigt te worden afdekken met aluminiumfolie
7. Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
8. Als de biscuit geheel is afgekoeld kun je gaan vullen/afsmeren/bekleden



Afsmeren met boter crème (gemaakt van plantaardige boter met poedersuiker) en jam.

Bekleden met fondant van de Boerenbond (enig die ik kon vinden zonder melk en melkzuur (E270/E472B))

Was erg lekker! Ik heb wel een foto op mijn telefoon.

Zie nu andere reactie boven mijn post.
Als je deze stappen doorloopt lukt het zeker!
Ik kan nog geen biefstukje bakken en bij mij mislukt een simpele cake (ook L-vrij) zelfs. Dus zou haast wel moeten lukken.
Belangrijkste is dat je echt die 10 min klopt. Timer erbij..... want voelt als half uur.

ClaudiaHS

Berichten: 8153
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-14 11:47

Hmm. Nou zat ik net de verpakking van Funcakes te bekijken maar ik kan hier geen lactose op ontdekken. Heb nu test biscuit in de oven staan. (Zelf gemaakt). Als deze mislukt ga ik maar even langs de Makro en dan een pak funcakes halen :D

Edit: vaag, op de site van funcakes staat dat er wel koemelk inzit.
Snap er niks meer van

Heb fondant van de Sligro.die is wel veilig.

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-14 12:47

Voor lactose vrij kon ik die van de funcakes niet gebruiken :n

voor fondant ga ik dan maar even naar de boerenbond,

Mijn tante en neefje zullen blij zijn als ze zó'n taart voor hun ogen zien staan :D

Firefly4

Berichten: 1164
Geregistreerd: 28-12-09

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-14 19:43

Gisteren weer een taart de deur uit gedaan;
ik weet dat er nog wat foutjes op zitten... en is niet helemaal strak geworden, maar de personen voor wie de taart is, vond 'm prachtig en kreeg net berichtje dat de taart heeerlijk is.
Ach, daar gaat het om he :)
En oefenen moet je blijven doen, ik merk alleen dat ik het toch nog iets te weinig doe voor hele strakke taarten. En dan ook nog een onmogelijk logo erbij hihi :)
Gelukkig was de klant tevreden!

Afbeelding
Afbeelding

Imke1998

Berichten: 1643
Geregistreerd: 23-11-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-14 21:03

tijdje terug taart gemaakt voor mijn achterneefje. Geen idee of ik hem al geplaatst heb... :=

Afbeelding

edit. tips welkom, ik heb voor het eerst dus echt zo 'n 3d figuur gemaakt, ging nog niet helemaal volgens plan. :')

Tieneke

Berichten: 22621
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-14 21:13

Imke, ik vind die koe echt heel leuk hoor, je ziet niet dat ie niet volgens plan is :) Een paar tips misschien: je vlindertjes lijken een beetje te dik, de lichtste toch. Verder zou ik proberen om, als je zo'n mooie koe hebt, de rest van de taart ook even mooi af te werken. Hij mag ietsje minder kaal.

Maar de koe vind ik echt absoluut geslaagd hoor!

Ik mag vrijdag weer eentje maken, ben eens benieuwd... "Gelukkig" ben ik in ziekteverlof vanwege een verstuikte enkel (vandaag onder de scan geweest met contrastvloeistof, waarschijnlijk meer aan de hand), dus heb ik een hele dag de tijd.

HarriesHorse

Berichten: 1218
Geregistreerd: 08-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-14 21:19

ladyflame schreef:
even een vraagje tussendoor, ik ben opzoek naar een kleine verpakking van cacaopoeder nu kwam ik bij de AH 2 verschillende tegen: droste en blooker. welke van de 2 is nou beter of wat is eigenlijk het verschil??


De merknaam. Allebei goed en weinig verschil.
Ik gebruik de blooker..,

masja

Berichten: 4026
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 10:29

ClaudiaHS schreef:
Hmm. Nou zat ik net de verpakking van Funcakes te bekijken maar ik kan hier geen lactose op ontdekken. Heb nu test biscuit in de oven staan. (Zelf gemaakt). Als deze mislukt ga ik maar even langs de Makro en dan een pak funcakes halen :D

Edit: vaag, op de site van funcakes staat dat er wel koemelk inzit.
Snap er niks meer van

Heb fondant van de Sligro.die is wel veilig.


Lactose is de zoetstof in melk, maar wordt helaas niet altijd als lactose op de ingredientenlijst genoemd.

Ik heb een APP op mijn mobiel die van de E nummers aangeeft waar het van gemaakt is.

Best lastig boodschappen doen in het begin, maar uiteindelijk ga je de E nummers herkennen.

Ik heb nog geen mix gevonden waar geen lactose in zit helaas.

Tieneke

Berichten: 22621
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 10:34

Oh jee... Ik heb een betrouwbare webshop gevonden die de KitchenAid verkoopt voor 499 euro... Al die kleurtjes... Zo verleidelijk...!! Ik mix tot nu toe met de handmixer, maar dat is zooooo vermoeiend :+

ClaudiaHS

Berichten: 8153
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 11:00

Maar op het pakje wat ik heb van funcakes staat helemaal geen melk (of melkpoeder) das t rare ervan.
Maar ik maak de biscuit wel zelf. Dan neem ik ook geen risico.

Ik gebruik ook Blooker cacoapoede.

Tieneke. Ik heb een Kenwood Patissier.
Doet t prima en stuk goedkoper dan de Kitchenaid.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-02-14 15:25

Maar een KitchenAid is inderdaad zo mooi! Heb de mijne alweer bijna 2 jaar. Super fijn apparaat en mooi op je aanrecht :D

Imke: leuke koe hoor!

Tieneke

Berichten: 22621
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 15:31

Ja echt... Ik denk dat ik voor de candy apple zal gaan... Ik moet nog ongeveer 800 euro belastingsgeld terugkrijgen begin maart, dus dat komt wel goed uit :P

masja

Berichten: 4026
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 16:41

ClaudiaHS schreef:
Maar op het pakje wat ik heb van funcakes staat helemaal geen melk (of melkpoeder) das t rare ervan.
Maar ik maak de biscuit wel zelf. Dan neem ik ook geen risico.

Ik gebruik ook Blooker cacoapoede.

Tieneke. Ik heb een Kenwood Patissier.
Doet t prima en stuk goedkoper dan de Kitchenaid.


Op de site van Funcakes (http://www.funcakes.nl/biscuit/) staan deze ingredienten:

Ingrediënten:
suiker, tarwebloem, tarwezetmeel, rijsmiddel E500ii/E575/E336/E541, plantaardige emulgator E472b/E477 (palm), gedroogde glucosestroop, magere melkpoeder, zout, aroma, stabilisator E415.

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 20:56

Daar ben ik ook weer eens, taart gemaakt voor een verjaardag, lijkt alsof er een hobbelrand in zit, die zit er niet, is echter iets donkerder van kleur geworden, daardoor lijkt het zo. In het echt is de taart mooier dan op de foto.
Voor het eerst geverfd (met een spons), geinspireerd door de Mjam.
Afbeelding

MarloesNatje

Berichten: 1880
Geregistreerd: 04-03-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-14 21:44

Ook ik kom weer even binnenvallen :o
Heb ook weer een taart gemaakt, nog lang niet zo mooi als die van jullie, maar wel steeds beter al zeg ik het zelf :+Afbeelding

Sorry voor de slechte kwaliteit foto!

Tienn
Berichten: 3557
Geregistreerd: 04-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 03:39

Hallo allemaal!!
Ik weet niet of dit mag in dit topic maar probeer het maar!!

Is er iemand die tijd en zin heeft om voor mij een klein taartje of bol taartje te maken? Voor een verjaardag van volgende week vrijdag. Tegen betaling uiteraard!!

Als ik het bij een bedrijfje wil laten doen moet ik meteen een grote taart nemen.

Als iemand dit wil en in omgeving Alkmaar woont, wil diegene mij dan aub een pbtje sturen? :)

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 13:58

Tienn, ik kan je helaas niet helpen hiermee.

Marloes, mooie taart hoor en goed gelukt!!

Tieneke

Berichten: 22621
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 19:00

Besteld, kon het niet laten :+

Afbeelding

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 19:16

ohh, daar ga je zo blij van worden. I looooove my keukenbeest :)

Tieneke

Berichten: 22621
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 19:17

Ik ben zo zwak eigenlijk :+ Ben dat handmixen ook zo beu eigenlijk, heb al slappe gewrichten...

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 19:17

hahah is niet zwak tieneke is denken aan je gezondheid :P

ik ben er ook heel blij mee met mijn hypermobiliteit

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 19:59

Ohhh Tieneke, daar ga je blij mee zijn!!!
Heb ook een KA, pistachekleurtje.

Gisteren een workshop gevolgd. Zo, dat was hard werken zeg!
Foto's kan ik met Ipad niet plaatsten maar taart(PRACHTIG, al zeg ik het zelf, hhahaha) staan op mijn fbpag.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-02-14 20:05

Heb je ook de rode besteld? Dacht dat je een roze wilde?

\maar inderdaad daar ga je echt geen spijt van krijgen!

Diva: super mooi geworden je taartje van je ws!

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-02-14 20:08

Ja, ik heb hem gezien, de taart is echt prachtig geworden. Was zeker giga veel werk, al dat frillen :)