@Set_Ekol: ik kan mij inderdaad herinneren dat de taart niet super veel smaak had. Wel ziet die er mooi uit, maarja, naast het oog wil de mond ook wat.
Je ananasflappen zien er goed uit Nientje!
Kristie
Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...
Geplaatst: 27-10-14 16:57
Die mango taart ziet er goed uit, ben dol op mango! Waarom was ie saai?
Appelflappen zijn altijd lekker!
Ik ga woensdag eten bij een vriendin, en ik zou het toetje maken. Denk dat ik de prosecco peertjes ga maken, om alvast te oefenen voor de kerst!
naa was ie bij jou ook wat vlak? Ziet er inderdaad tof uit maar de smaak zou ook leuk zijn.
Kristie smaakt een beetje naar ijskoude yoghurt met wat vlakke toevoeging, geen lekkere hoogtepunten klinkt leuk die peertjes!
Saskiaa_
Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08
Geplaatst: 27-10-14 17:03
Wat grappig dat jij die taart saai vind set_elkol! Ik heb die echt al een keer of 5 gemaakt voor een verjaardag hier. Vind hem erg lekker! Ik herken me dan ook niet in jouw omschrijving van de taart.
Leuk dat je je gaat opgeven voor HHB Tamara! Ben heel benieuwd.
Nee, helemaal niet. Misschien heb ik toentertijd het recept niet goed overgetypt ofzo. Het recept komt bij mij weg en het komt uit een boek dat ik heb namelijk. Ik weet het niet, maar ik vind het een soort van kwarktaart en dan met mango. Maar misschien maak ik hem ook wel iets anders klaar, ziet er namelijk wel anders uit bij mij. Ik doe ook altijd wat mango door de yoghurt heen, zodat je niet de yoghurt en mango apart hebt, maar dat het wat meer door elkaar hebt. De rest marmer ik er door.
Ik heb die mango yoghurt ook vaak genoeg gemaakt voor het cafe, was altijd een succes. Misschien omdat de mango's vers van de boerderij kwamen. Ik vind em erg lekker!
Ik heb de worteltjestaart van Rutger gemaakt. Taart is heerlijk! Het witte spul er over (roomkaas gemengd met poedersuiker), vinden we niet lekker. Gelukkig was ik zo helder om gistermiddag niet direct het hele spul over de taart te smeren. Hebben het gisteravond eerst geprobeerd met een beetje naast het puntje wat we opaten. Dus de witte smurrie gaat weg, taart eten we heerlijk op! (de taart vult wel goed, dus niet te grote puntjes van snijden)
Oe, worteltjestaart, moet ik binnenkort ook weer eens maken.
Ik heb laatst een kaneel-appelcake gemaakt. Ik had dit al vaak hier voorbij zien komen maar nog nooit echt gemaakt. Ik neem het jullie haast kwalijk dat jullie mij niet verplicht hebben gesteld deze cake te maken. Hij is heerlijk! http://levenomteeten.nl/2014/11/03/heer ... met-appel/
Morgenochtend weer wat nieuws uitproberen naar aanleiding van een plaatje op facebook.
Speculaascake met hele pepernoten erin, maar ik wil kijken of ik ook nog een laagje "koek" kan maken door verkruimelde pepernoten met boter en dat onderin het cakeblik te doen. Cakebeslag daar overheen en dan krijg ik hopelijk een soort cake&koek idee maar dan met pepernoten.
Ik hou niet zo van cake en koek, maar vind dit een leuk idee! Ben wel benieuwd of je de hele pepernoten nog proeft in de speculaascake, of dat de smaken toch te veel op elkaar lijken. Binnenkort inderdaad wel weer iets met pepernoten bakken!
Ja geen idee of je ze nog proeft. In ieder geval krijg je een crunchy effect als je bijt op een kruidnoot.
Sorry bedoelde dus bij de vorige post ook kruidnootjes... (haal die dingen altijd door elkaar)
De speculaakcake kan je zelf zo smaakvol kruiden als je wil. Kwestie van meer of minder speculaaskruiden eraan toevoegen lijkt mij.
Heb vorig jaar wel speculaascupcakes gemaakt, speculaaskruiden door het beslag, en als topping botercreme met vanillearoma erin. Gegarneerd met speculaaskruimels en een stukje speculaas. Waren een groot succes want binnen 5 minuten waren alle 20 cupcakes door de groep opgegeten
Heeft iemand van jullie toevallig een idee wat er met yummy in my tummy is gebeurd? Was altijd mijn favoriete site met bakrecepten maar hij is ineens weg ofzo?