Taarten Decoreren XIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 17:45

Dan zou ik het ook niet weten.

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 17:53

Veel roeren wil vaak wel helpen en anders misschien een scheutje olie, alleen die olie zorgt er dan wel weer voor dat ie niet meer zo goed indikt en opdroogt.

Misslolliex

Berichten: 2111
Geregistreerd: 14-04-09
Woonplaats: Opheusden. & Lienden

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 17:54

ik heb een beetje melk erbij gedaan, dit is verdampt en de chocolade is gesmolten! :):)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 18:32

Ik had geloof ik wel ergens gelezen dat je het beste het bakje niet IN het water kan doen maar met bijvoorbeeld een ander pannetje erboven.. Anders wordt de chocolade te heet en stolt het moeilijker.
(bij is het wel eens fout gegaan met slagroom toevoegen, chocolade gesmolten en door de toevoeging van iets kouds schrok de chocolade en werd het een dikke massa :') , doe ik voortaan even anders :P )

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 19:35

Mayo schreef:
Lindas2 schreef:
Ik bak een 24cm rond al 42 minuten op 175 graden... Dus een 26 vorm een paar minuten langer denk ik..
Als de biscuit klaar is laat ik m nog een paar minuten in de oven staan en en dan haal ik m eruit, omdraaien op een rooster met bakpapier erop, plank erop voor ongeveer 5 minuten en dan af laten koelen.
(Zo heb ik het een keer doorgekregen van mayo volgens mij, en nooit fout gegaan :D :o )

Alleen haal ik de biscuit wel gelijk uit de oven :)


Ow.. Sorry! O:) Maar je hebt niet vaak een bolling dan? Omdat je er bijna nooit een plank oplegt?

LadyJ

Berichten: 410
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 20:36

AngeliqueB schreef:
LadyJ schreef:
Missbonny;
Tja bij mij is een tankstation in de buurt en zijn vrouw geeft workshops en heeft een stuk van het tankstation waar ze spulletjes verkoopt.

Bedoel je die in Brunssum, boven de Texaco? Ik kom er geregeld langs, maar nog geen tijd gehad om te gaan kijken!


jaaaaa die bedoel ik is wel heel klein maar wel heel handig 7 dagen in de week open en totm21.00 uur :D

Bonny_CT

Berichten: 5107
Geregistreerd: 06-11-04
Woonplaats: grootebroek

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-11 23:35

kijk ik snap t, ik laat jullie het resultaat wel zien, dat is 2 februari, dan ga ik de taart maken :)

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 02:37

Een beetje, maar die druk ik liever zelf in en hou het een paar seconde vast, dan veert de biscuit iets op. Mijn biscuits zijn vaak erg hoog, met een plank erop druk ik kreukels in de zijkant :)

Esgaroth

Berichten: 5249
Geregistreerd: 13-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 12:26

luxket schreef:
hoelang bakken jullie je biscuit bij een ronde vorm van 26 cm, en hoelang laten jullie em na afloop nog in de oven staan? of gelijk eruit? en dan eerst helemaal laten afkoelen?
Ik heb toevallig gisteren voor mijn verjaardag ook een biscuit gebakken van 26 cm. Ik hem hem 35 min. gebakken op 160 graden, en toen was ie ook wel echt gaar volgens de breinaald :D Ik heb hem (op aanraden van ik dacht Mayo) 5 minuten in een opengemaakte oven laten staan, en toen eruit gehaald en meteen op een rooster laten afkoelen. Ik heb hem nog niet opengesneden, maar dat zag er prima uit!

hobbelheks

Berichten: 8862
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: donkerbroek

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 12:30

en toen was mijn neefje alweer 5
op de foto's zie je het niet maar de ridder is met zilververf gedaan
wat een drama deze taart, marsepein plakte nogal, eerste keer puzzelen en dus opnieuw een biscuit moeten maken
wilde er een muur indrukken aan d erand, maar dat ging niet, gene idee hoe mensen dat dan doen, heb wel zo'n matje

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 12:38

Hij is goed gelukt hoor! Erg leuk met die ridder erbij :j

Is er een manier om je biscuit steviger maken zonder dat je de luchtigheid verliest?
Ik moet straks een vorm gaan snijden in een taart, maar ben bang dat ie ontzettend gaat kruimelen, maar om daarom nou cake te gaan gebruiken zou ik jammer vinden, dat vind ik niet echt lekker.

wereld

Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 15:51

Nee dat is mij ook nooit gelukt om een patroon in een beklede taart te drukken zonder de taart te vervormen...
Ik zou ook graag een tip horen..
Een ander relief doe je eerst in de marsepein, en daarna de taart bekleden.
Maar dat kan niet met stenen muur, omdat de stenen dan niet meer recht zitten na het bekleden...

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 15:55

Je kan wel kantelen maken toch? En die tegen de zijkant aan plakken? Geeft ook een leuk effect :j

Of kantelen op de bovenkant zetten en een poort op de zijkant plakken.

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 16:08

daarvoor gebruik ik dit:

Afbeelding

eerst heel voorzichtig met een impressie van een stenen muur bijv de impressie erin drukken, heeeel zachtjes en voorzichtig gewoon dat je het ziet voor jezelf als guideline en dan met het wieltje links van het toolje alle lijnen overtrekken, dan krijg je een mooie impressie

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 17:29

Leuke taart HH! Vind die ridder heel leuk.

Wilde binnenkort een keer een cupcake boeket gaan maken.. ik hou dan de instructies aan van DLT.. Ben alleen zo bang dat de botercreme rozen/ toef eraf zakt als ze aan de zijkant van het boeket zitten :=.. iemand ervaring?

MissBonny

Berichten: 3513
Geregistreerd: 31-12-03
Woonplaats: Ridderkerk

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 19:26

Wat een leuke taart weer :D

Ik stond vandaag in de winkel en moest dus kiezen tussen marsepein en fondant, kan iemand mij het verschil uitleggen? En hoeveel 'pakjes' gebruiken jullie ongeveer per taart? (normale)
Ik heb namelijk één pakje gekocht (fondant), wss veelte weinig. Maar goed het wordt mijn eerste keer, dus wss ook één grote mislukking, maar dat mag de pret geheel niet drukken :D

astriidj

Berichten: 2465
Geregistreerd: 15-11-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 19:35

Je bedoelt die pakjes van 250 gram? Dan heb je inderdaad niet genoeg voor een normale taart.
Hier staat een handige tabel met hoeveel marsepein je voor welk formaat nodig hebt :)

MissBonny

Berichten: 3513
Geregistreerd: 31-12-03
Woonplaats: Ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 19:39

astriidj schreef:
Je bedoelt die pakjes van 250 gram? Dan heb je inderdaad niet genoeg voor een normale taart.
Hier staat een handige tabel met hoeveel marsepein je voor welk formaat nodig hebt :)



Hmm dan moet het een bolvormige worden, dan zou ik het wel halen :j
Noujaa we proberen het gewoon uit en dan zien we wel!
Bedankt in ieder geval ;)

Britt

Berichten: 18992
Geregistreerd: 18-04-04

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 20:25

Nou, de meeste hier werken niet met die kleine pakjes van 250 gram :+
Dat wordt een heel duur grapje namelijk. Ik koop meestal 5 kilo en kleur het zelf :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 21:18

Zoooooooooww...even een bestellinkje gedaan :=

1 x Cut Edge Card Silver, Round 10cm (CER4) = € 0,20
1 x Cake Drum Round 17,5cm (RWD7F) = € 1,86
1 x Cake Drum Round -IND- 35cm (IRD14) = € 3,95
1 x FunCakes Mix voor Cupcakes 1kg. (38162) = € 3,95
1 x Pettinice Extra Wit rolfondant, 1 kg. (42234) = € 6,95
2 x RegalIce rolfondant 250 gr. Lilac (R01645) = € 4,70
1 x Vetvrij karton per 5, rond 20 cm. (TAK52-5) = € 0,80
1 x Vetvrij karton per 5, rond 16 cm. (TAK50-5) = € 0,70
1 x RegalIce rolfondant 250 gr. Pink (R04060) = € 2,35
2 x RD Edible Stars Gold (RD0028) = € 9,90
1 x FunCakes Marsepein Blauw, 1kg. (B13107) = € 8,95
2 x FunCakes Marsepein Groen, 250gr. (B13123) = € 5,00
1 x FunCakes Marsepein Groen, 1kg. (B13103) = € 8,95
1 x Wilton Mini Doll Picks 4st. (pin popje) (1511-1019) = € 6,95
1 x Wilton Baking cups Party Hat, pk/50 (415-5365) = € 1,95
1 x FunCakes Suikerbakkerspoeder 1 kg (42532) = € 2,95
1 x Simplifying Sugar Flowers, Alison Procter (C01265) = € 16,95

Maar nou kan ik dus weer even vooruit :D

_Eef

Berichten: 538
Geregistreerd: 17-01-08
Woonplaats: Den Haag

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 21:21

MM, waarom heb je 2x 250gr groene marsepein besteld en 1x 1kg? (:
Leuk lijstje verder :)

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 21:26

Omdat ik 1,5 kilo nodig heb voor die Umizoomi taart :') (en ik ben te lui om -zoveel- zelf te kleuren :') )

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 21:29

Leuke lijst MM! Het is alleen altijd zo'n aanslag op je portemonnee :')

MamaMiesje

Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 21:31

Ja precies _O-
Maar dit is dus voor de bestelling die ik heb staan (waar ik natuurlijk geld voor krijg), voor de cupcakes die ik ga maken voor mijn zoontjes verjaardag en voor de umizoomitaart voor zijn verjaardag. Ga dat ook niet allemaal apart bestellen, dus dan maar even een grote bestelling in een keer ;)

But...toch wat vergeten _O- Hoe maken jullie de ogen van/bij de Koekiemonster cc's?

PineApple

Berichten: 3407
Geregistreerd: 25-03-05

Re: Taarten Decoreren XIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-11 21:42

ik heb ze van witte marsepein gemaakt met een beetje chocopasta als pupil