Heeft iemand the complete Magnolia bakery cookbook? Ik vind de recepten er erg goed en 'gangbaar' uitzien, vroeg me af of dat ook echt zo is.
Phylos
Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06
Geplaatst: 27-08-14 00:06
Hoe heb je die cake gemaakt? op de foto lijkt het eerder een koek, maar dat vind ik juist wel grappig. Wel erg lekker en eens wat anders met pruimen denk ik
Dit is het recept wat ik gebruikt heb. Alleen iets minder pruimen. Mogen er van mij wat meer zijn volgende keer geen amandel schaafsel voor handen dus hele amandelen stuk gesneden
Heeft iemand een leuk idee wat ik kan maken voor taart voor mijn vriendin die 18 wordt? Zelf vond ze een sixpack taart wel leuk, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet maken.
Dit is het recept wat ik gebruikt heb. Alleen iets minder pruimen. Mogen er van mij wat meer zijn volgende keer geen amandel schaafsel voor handen dus hele amandelen stuk gesneden
waar is het recept?
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 27-08-14 18:52
ladyflame schreef:
Edit op vorige post het is nr 589; gemarmerde brownie met ricotta
Ik heb m nog niet gemaakt. Moest ook echt even in het boek kijken, ben niet zo'n ricotta fan. Vandaar het recept ook niet onthouden. Ben heel benieuwd naar de smaak! Zelf heb ik laatst de citrus vierkanten gemaakt, viel me echt niet tegen de smaak, wel lekker! (ben het receptnummer even kwijt)
Klinkt erg lekker die kwarkbolletjes! Ik weet nog van de middelbare dat die erg suikerig zijn. Zijn deze ook zo of is het wat gezonder?
FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen
Geplaatst: 31-08-14 11:41
Hier zit maar heel weinig suiker in, 40 gram. Hoeveel je er over heen doet, is aan jezelf natuurlijk. Hieronder voor de liefhebbers het recept. Ik heb de abrikozen en rozijnen gewoon in water laten weken.
Ingrediënten:
Voor de vulling: •75 gram gedroogde abrikozen, in stukjes •75 gram blanke rozijnen •75 gram donkere rozijnen •75 gram amandellikeur
Voor het deeg: •500 gram bloem •8 gram gedroogde gist •250 gram magere kwark •150 gram boter, op kamertemperatuur •2 eieren, op kamertemperatuur •40 gram witte basterdsuiker •10 gram zout
Voor de topping: •100 gram fijne suiker •1 tl kaneel •50 gram boter, gesmolten
Bereiding:
Voor de vulling: meng, de ochtend van te voren, alle ingrediënten voor de vulling. Laat de vruchtjes een paar uur wellen, roer af en toe door.
Voor het deeg: doe, ‘s avonds, alle ingrediënten in een kom, kneed tot één geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed het minstens 10 minuten tot een mooi elastisch deeg. Het is een nat deeg, dit hoort zo; voeg geen extra bloem toe. Kneed tenslotte de gewelde vruchten door het deeg. Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast staan. (je zult verbaasd zijn hoe veel het deeg nog rijst in de koelkast)
Kneed de volgende ochtend het deeg nog even door. Verdeel in 16 gelijke delen. Maak hier bolletjes van en druk ze iets plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze op een warme plek één uur rijzen. Verwarm tegen het einde van de rijstijd de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes in 15-20 minuten (15 minuten was hier genoeg) goudbruin.
Voor de topping: bestrijk de broodjes met de gesmolten boter. Meng de suiker met de kaneel en doop de broodjes hier ondersteboven in.
Hier mijn recept voor mijn havermout-rozijnenkoekjes. Ik probeer dus nog een oplossing te vinden voor de hoeveelheid zoetheid in het recept zonder het oneetbaar te maken. http://levenomteeten.nl/2014/09/01/havermout-koekjes/