Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Tieneke

Berichten: 22631
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 22:12

Ik heb heel veel dustkleurtjes in huis. De korrels ging ik toch kopen, dus dan kan ik het idd wel even testen sowieso.

Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 01:03

Ik heb net de workshop gehad bij zoet en zo in Deventer, van Marije!

Veel geleerd, leuk om te zien hoe het nou echt moet en ook grappig om te zien dat ik al best wat wist door goed af te kijken! Ik had niet genoeg tijd meer om de zijkanten van de taart nog te decoreren! Wat vinden jullie van mijn tweede taartje?

Afbeelding

Afbeelding

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 01:06

Dat is zeker een net taartje voor de tweede keer! Daar kun je trots op zijn hoor Danique. :j

Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 01:07

Dankje!! :D

Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 01:10

Ik heb ook een vraagje voor de pro's!

Ik wil voor mijn buren en hun baby de taart maken dat ie in het midden is opengesneden en is teruggeslagen met daarin dan een geboetseerde baby, maar, hoe krijg ik het fondant terug geslagen zonder dat het helemaal vies is van de botercreme van het afsmeren?

immii_clarr

Berichten: 802
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Zuiderwoude

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 09:40

Hoe ik het doe, maar dat is hoe ik het zelf een beetje heb uitgevogeld dus weet niet of het goed is, is het volgende.

Ik steek een rondje marsepein/fondant uit van ongeveer de grote die ik dus wil hebben voor het terugslaan. Dan leg ik er een zelfde maat rond kartonnetje bovenop, dat voorkomt dat er in de marsepein wordt gesneden.
Hierna bekleed ik de taart. Je ziet dan vervolgens een beetje een verdikking zitten dus weet precies waar je moet zijn. Op dat punt dus puntjes maken en terugslaan, kartonnetje weghalen en je hebt het gewenste effect, maar dus geen viezigheid van botercreme en geen beschadigd marsepein/fondant.

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 22:41

Netjes Danique!

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 00:19

Kinke schreef:
Netjes Danique!

Je staat op FB nu :D

Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 11:21

Kinke schreef:
Kinke schreef:
Netjes Danique!

Je staat op FB nu :D


Ik zag het!! Grappig! Was jij degene die ook reageerde dat je het al op bokt had gezien?

Siggislief

Berichten: 15836
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 13:29

Kwam net via Culy.nl op een FB pagina terecht dat iemand een Jack Sparrow na heeft gemaakt,
en dat beeld is dus van taart/cake/rijstspul en is 1.65 cm hoog! :')

Afbeelding
Tasty Cakes

Solaria_Liz

Berichten: 2140
Geregistreerd: 11-08-07
Woonplaats: Anna Paulowna

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 14:17

Wauw die ziet er gaaf uit!

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 15:42

Ik ben helemaal niet van Jack Sparrow. Vind het ook verschrikkelijke films maar deze pop vind ik héél knap gemaakt :D

Mijn Winter.
Gemaakt met de airbrush, afgelopen zondag.

Afbeelding

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 16:04

Mooi geworden hoor Danique :j enne...Irene _/-\o_ ook weer een plaatje! En die Jack Sparrow....in het echt al lekker...maar hier wil je toch gelijk je tanden inzetten :D wat knap gemaakt zeg wow!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 16:33

Wow Diva, wat een kunstwerk. Gaaf!

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 16:59

wat heb je weer mooie taarten gemaakt Diva!! +:)+

Die Jack Sparrow is ook wel heeeel gaaf! Zo gedetailleerd ook..

Leuk taartje hoor Danique!

Je kan suiker wel kleuren Tieneke, misschien kan je daar nog iets mee. Heb ik ook weleens gedaan en smaakte nog erg lekker ook! Helemaal niet zoeter dan normaal gesproken marsepein/ fondant.

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 18:45

Die winter taart is zoooo gaaf!!! Bij ons ging de workshop niet door, hij wordt opnieuw gepland.
Jack Sparrow is gemaakt voor de wedstrijd op Cake International in Birmingham :)
Danique…dat klopt, dat was ik :)

Tieneke

Berichten: 22631
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 19:00

Lindas2 schreef:
Je kan suiker wel kleuren Tieneke, misschien kan je daar nog iets mee. Heb ik ook weleens gedaan en smaakte nog erg lekker ook! Helemaal niet zoeter dan normaal gesproken marsepein/ fondant.


Ik heb intussen beslist gewoon melkchocoladehageslag te nemen, aangezien de kinderen erg kieskeurig zijn en alleen eten wat ze zo qua kleur ook herkennen, het zijn heel moeilijke eters... Misschien doe ik er wel wat gekleurde suiker tussendoor. Bedankt voor de tip :)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 19:21

+:)+ , je kan het in ieder geval heel makkelijk kleuren voor als je het nog wilt gebruiken. Gewoon wat kristalsuiker in een boterhamzakje scheppen, wat vloeibare kleurstof erbij, zakje dichtknopen en schudden maar :)

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 20:17

Een goede vriendin heeft me net gevraagd of ik een taart wil maken als hun kleine is geboren (ergens binnen nu en 4 weken). Nou heb ik wel eens een topper gezien van een hele mooie wandelwagen bovenop. Die was wit en de 'wielen' waren gemaakt van die open gewerkte bloemen (Lace Flower volgens mij)
Heb google afgespit maar kan m niet vinden.. Weet iemand welke ik bedoel of was die van iemand hier dat ik die als inspiratie mag gebruiken? :o

Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 21:57

Die Jack sparrow, wat knap!

En Diva, ik zag hem al op Facebook maar Wow, wat super knap!!

Ik heb vandaag het taartje gemaakt waar ik hulp voor vroeg met het omslaan van het fondant! Het ging niet heel soepel maar ik vind het eind resultaat best goed gelukt! De buren waren er heel blij mee, ik weet niet hoe hij smaakt maar hij is gevuld met chocolade crème! Het fondant lijkt wit maar is heel licht roze!

Afbeelding

Cabelona

Berichten: 1793
Geregistreerd: 29-10-08

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 22:09

Schattig taartje.

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 22:14

lief taartje Danique...mooi hoor :-)

Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 22:21

Tips of op/aanmerkingen zijn trouwens erg welkom, ik pruts maar wat aan!

corine1981

Berichten: 5302
Geregistreerd: 05-08-06
Woonplaats: Lekker centraal

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 07:44

Mooi danique!

En diva prachtige winter!

Marcato

Berichten: 2373
Geregistreerd: 19-05-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 11:48

Heeft iemand een tip voor mij over het bekleden van een pin popje voor op de prinsessentaart?
Ik ben gister bezig geweest, maar iedere keer 'scheurt' het fondant op de borsten. Hoe kan ik dit voorkomen? Naar mijn mening trek ik zeker niet te hard ah fondant.

Of is er wellicht een instructiefilmpje van? Ik kon het niet vinden.