Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-13 23:30

Mijn eerste post in dit topic! Ik lees al een tijd mee, en mijn taartje is nog lang niet zo mooi als die van jullie, maar ik wil hem toch graag even laten zien!

Afbeelding

Afbeelding

Hij is gevuld met de botercreme omdat ik helaas vergeten was ook wat mee te nemen voor de vulling!

Over een kleine twee weken heb ik mijn eerste workshop, ik doe dan mee aan een basisworkshop met als thema Winter!

Nu heb ik een vraagje, voor zo'n taart, hoeveel fondant rekenen jullie altijd qua bekleding? Ik deed het dit keer aan de hand van het boek Taarten, maar ik had veel te veel!

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-13 23:34

Hij is leuk Danique! Ga je bij Zoetenzo de workshop volgen?
Hoe groot is je taart?

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-11-13 23:35

Bij het bekleden hoor je veel te veel te hebben, anders kan je de randen er niet netjes strak omheen krijgen.

Leuke taart trouwens!

Tieneke

Berichten: 22634
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-13 23:36

Ik heb een boek waarin staat dat je 800 gram moet nemen voor een taart van 20 cm, maar in een ander boek stond de helft en dat volg ik dus. En dan heb ik nog repen over, maar is het wel nog makkelijk mooi strak te krijgen.

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-11-13 23:45


Danique07

Berichten: 2492
Geregistreerd: 23-07-07
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 07:23

Kinke schreef:
Hij is leuk Danique! Ga je bij Zoetenzo de workshop volgen?
Hoe groot is je taart?

Ja dat klopt! Ik kom zelf uit Deventer, dus lekker dicht in de buurt! Ben heel benieuwd!

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 10:08

Dat komt wel goed hoor, Marije legt alles heel goed uit :)

MMares

Berichten: 644
Geregistreerd: 29-09-10

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 18:09

Hallo, er komen weer mooie taarten voorbij. Ik wil morgen een taart bakken voor mijn verjaardag voor een etentje...maar ik heb geen inspiratie qua vulling en dergelijke. Ik dacht aan een laag mascarpone-aarbeienjam. Maar ik zou niet weten wat daar nog bij past qua vulling als tweede laag. En kan ik met die mascarpone-aarbeienjam afsmeren en bekleden met fondant? Ik vul en smeer meestal af met botercreme. Iemand een idee of dit mogelijk is en wat er nog bij past?

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 19:50

ik mocht vandaag twee taarten maken voor een jarig dametje wat van aardbeien en zeemeerminnen houdt.
Omdat de tijd van verse aardbeien nu toch echt wel over is heb ik het maar zo gedaan.... :D

Afbeelding


Afbeelding
Afbeelding

josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-13 14:45

Danique, hele leuke taart, net als Purkil, weer goed gelukt en origineel!!

_Caro_

Berichten: 170
Geregistreerd: 11-12-07
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 12:39

DIVA2 schreef:
Caro, marsepein kan je niet verstevigen met tylose. Werkt niet ;)
Fondant wel.
En weet dat je bij teveel crisco gebruik niet kan smootheren. Niet goed tenminste. Je smoother plakt dan aan de marsepein vast.


Aaah dat verklaart mijn gebobbel in vergelijking met dat van jullie, je kan marsepein gewoon smootheren :Y) je zou denken dat ik dat wel wist na al die topics te lezen :+ :7
Maar krijg jij marsepein dan van tafel/matje af met enkel poedersuiker? Tafel ging hier nog wel, is ook een gladde koele granieten tafel. Matje om te bekleden daarentegen was een ramp. Ik was zo blij dat ik die gigantische lap over de taart had gekregen en zag toen mijn mooie lap teloorgaan door het niet willen lossen...

edit: ik was in de waan dat marsepein gewoon met de handen glad gestreken moest worden :o

asjemenou

Berichten: 9081
Geregistreerd: 02-05-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 19:55

Op zich moet het meteen nadat je de marsepein erop gelegd al wel behoorlijk glad zijn. :j

Ik doe met uitrollen de lap marsepein elke keer omdraaien, en dan steeds een beetje poedersuiker erop uitwrijven.
Zo blijft hij nooit vastplakken. Als je je lap niet meer kunt verschuiven ben je al te laat.

Als je klaar bent met uitrollen doe ik altijd aan beide kanten een beetje poedersuiker of crisco, net genoeg om te zorgen dat het niet plakt, en rol hem dan over mijn uitrolstok heen. Daarna kun je boven je taart weer afrollen.

Zorg dat je taart echt heel strak is voor je de marsepein erop legt, en je taart pas weer uit de koeling halen als je je marsepein al uitgerold hebt. Als bobbels die er al in je taart zitten blijf je zien, en als je taart al strak is wordt het met marsepein net zo strak.

Succes!
Laatst bijgewerkt door asjemenou op 11-11-13 19:58, in het totaal 1 keer bewerkt

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 19:56

_Caro_ schreef:
DIVA2 schreef:
Caro, marsepein kan je niet verstevigen met tylose. Werkt niet ;)
Fondant wel.
En weet dat je bij teveel crisco gebruik niet kan smootheren. Niet goed tenminste. Je smoother plakt dan aan de marsepein vast.


Aaah dat verklaart mijn gebobbel in vergelijking met dat van jullie, je kan marsepein gewoon smootheren :Y) je zou denken dat ik dat wel wist na al die topics te lezen :+ :7
Maar krijg jij marsepein dan van tafel/matje af met enkel poedersuiker? Tafel ging hier nog wel, is ook een gladde koele granieten tafel. Matje om te bekleden daarentegen was een ramp. Ik was zo blij dat ik die gigantische lap over de taart had gekregen en zag toen mijn mooie lap teloorgaan door het niet willen lossen...

edit: ik was in de waan dat marsepein gewoon met de handen glad gestreken moest worden :o


Ik gebruik maizena. Dat vlekt veel minder dan poedersuiker.
En ja, bij genoeg maizena krijg je de marsepein gewoon van de ondergrond af.
Op mijn faxebookpag staan foto's van afgelopen weekend, voorkeur van die mensen was ook marsepein. Hadden nog nooit een taart gemaakt maar geen moeite met marsepein ;)

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 21:56

Hoi allemaal, ik heb even een vraagje aan de mensen hier die weleens in opdracht bakken, ik doe het gewoon hobby matig uit eigen keuken, maar begin nu buiten familie en vrienden om ook af en toe verzoekjes van bijv. hun collega's/vrienden te krijgen.
Tot nu toe bak ik gemiddeld een of twee taarten per week.
Wat ik me nu dus afvraag, moet ik dit opgeven bij bijv. een belastingdienst?
Ik verdien er geen kapitalen mee, gebruik nu de "winst" die ik maak voornamelijk om weer te investeren in bijv. keukenmachine, uitstekers, vormen etc. weet iemand hier hoe dat zit en hoe doen jullie het?
Ik heb dus geen KvK nummer oid, wel een facebookpagina.

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-13 00:21

Ikheb weer twee taarten gemaakt :)
Afbeelding
Afbeelding
mep taartje erbij
zo zag ze eruit met eten
Afbeelding

weer een tevreden klant :)

Purkii

Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-13 09:43

whaha is goed in de smaak gevallen zo te zien :-D mooie taarten hoor!!

Kinke

Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-13 11:33

_O- _O- _O- _O-
heeeeeerlijk :D

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-13 11:51

Kijk die meid eens genieten, echt heerlijk :D
Wat had je tegen de zijkant gedaan?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 10:44

Voor diegene die willen leren airbrushen; op mijn facebook( zie onderschrift) wordt ern ws van DE Kim Wiltjer aangeboden voor de helft van de prijs!!!!
Slechts 1plaatsje vrij!!!!

corine1981

Berichten: 5302
Geregistreerd: 05-08-06
Woonplaats: Lekker centraal

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 12:07

Diva ik kan het niet zien op fb? Wat kost dat dan??

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 12:22

Niet??
Dat is raar, hij moet zichtbaar zijn.
Kost 70,00
Hele dag, incl lunch in Pijnacker.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 12:23

Is echt een aanrader hoor!!!
En Maarssen/Pijnacker is goed te doen :)

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 12:28

wanneer is die diva?

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 12:34

As zondag.
Kon 'm nu ook niet meer vinden. Misschien dat Kim het al weg heeft gehaald?

dancertje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 12:37

helaas kan ik zondag niet jammer