Pff aan meer dan 50 cc's tegelijk begin ik nie hoor hahaha. Iig niet meer dan dat op 1 dag. Zou gek worden haha.
Ik heb toen 1 keer de decoratie gewogen omdat ik wel benieuwd was wat 1 cc nou kost aan ingredienten. Ik had toen dus een standaard cc gemaakt met hello kitty, kwam toen uit op een totaal van 3,8 ct per cc, whahaha. Dus vandaar dat ik het nog weet. Nu weeg ik ook niks meer hoor.
hahah ja het is veel. ik krijg als het goed is weer een bestelling binnen kort voor 130 cupcakes maar dit keer ga ik echt wel voorwerken. Dit is mijn laatste taart een dooptaart.
MamaMiesje
Berichten: 18106
Geregistreerd: 21-04-04
Geplaatst: 24-08-12 20:23
ClaudiaHS schreef:
Hahaha, ja dat zal best ja. Dan klopt mijn berekening toch aardig. Waar zijn ze eigenlijk voor MM, (heb ik daar overheen gelezen)??
Voor het bruiloftsfeest (ze zijn vorige maand op de welbekende maandagochtend getrouwd) van een vriendinnetje van mij
Mooie dooptaart! Als ik aan zoveel cc's mag gaan beginnen ben ik lang bezig en ik denk dat mijn oven begint te sputteren!
DIVA2
Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07
Geplaatst: 24-08-12 22:46
Leuke dooptaart Dancertje! Heb je 'm in een keer bekleed? Ik vind dat namelijk een heel gedoe, zo'n grote lap uitrollen en dan ook nog eens goed over de taart heen krijgen. Strak bekleden blijf ik nog steeds het alleraller lastigst vinden.
En alle twee de bosjes. Ze vielen overigens erg in de smaak
Laatst bijgewerkt door DIVA2 op 24-08-12 23:03, in het totaal 2 keer bewerkt
ja heb hem in een keer bekleed. ik heb het nu gedaan door een grote lap uitgerolt en dan even voorzichtig opgetild zodat die los was van de place mat en dan je taart dicht er tegen aan en dan voorzichtig stukje voor stukje erover heen schuiven en dan gewoon normaal strak strijken
Hahah heeeeel groot. Ik denk dat ik dat ook maar eens ga proberen, een stapel in 1 keer bekleden. Al denk ik dat dat bij een 3 laags niet gaat lukken.
Moet voor 9 sept een 3 laags stapel maken met Thomas de Trein. Ik gebruik 22 rond, 15 rond en 1 keer 12cm blanda voor bovenop.
En nu ik het er toch over heb, heb ik ook nog een vraagje. Ik zet dus bovenop een 12cm Blanda. Nou wil ik hier 8 cakepops in steken. Zal het goedgaan als ik ze er zo insteek of zou ik het gaatje voor moeten prikken met een rietje en daar dan de cakepops in? Ik ben bang dat door het gewicht van de cakepops de Blanda uit elkaar gaat vallen. Ik hoef ze er natuurlijk niet alle 8 in te steken, maar kan er bv ook 4-6 doen en de rest apart.
Ja zoiets dacht ik wel. Worden de stokkies van de cakpops ook niet vies. Maar dan moet ik eigenlijk van die dunnere rietjes hebben anders zit alles zo los denk ik.
Wat komen hier toch altijd mooie dingen voorbij - prachtig!
Dancertje wat heb je de beertjes mooi gemaakt, de ontvanger zal zeker blij geweest zijn.
Jullie inspireren me altijd weer, dus ik heb voor mijn huisgenoot ook maar een poging gedaan. Hij praat altijd over het feit dat hij ooit een eiland wil kopen, dus vandaar. Het is biscuit met frambozencompote, afgesmeerd met frambozen-botercreme.
spotless
Berichten: 427
Geregistreerd: 12-09-02
Woonplaats: Bispgården, Zweden
Geplaatst: 25-08-12 10:36
Wauw dancertje, die vind ik errug mooi geworden! En het eiland is ook hartstikke leuk.
Hallo allemaal! Ik heb even een vraagje.. Ik wil namelijk van de week een taart gaan maken voor mijn moeders verjaardag. Ik heb 1 jaar geleden op een cursus eens een taart gemaakt en wil het nu op diezelfde manier gaan doen. Ik ga een cake bakken en die in een paar lagen snijden. De lagen wil ik dan vullen met creme en jam en vervolgens de taart bekleden met marsepein.
Nu mijn vraag: wat voor cakemix gebruiken jullie? Of kan je gewoon elke willekeurige mix gebruiken? Ik wil de taart namelijk wel luchtig houden. En wat voor creme/room gebruiken jullie ertussen?