Pfff... Wat ontzettend kinderachtig van ze Mandy. Mijn moeder heeft bij de politie gewerkt en die weigerde dus ook om dat soort dingen te doen. Die kwam ook nooit aan haar quota Maar zou inderdaad even kijken of het op te lossen is. Desnoods kijken of je het op de gemeente kan verhalen, bedoel: zij moeten er toch voor zorgen dat je toegang hebt tot die containers?
@Jasper: Leuk! Al kijkt ie nou niet zo heel vrolijk
pff ik wilde vandaag voor mijn vriend (die is jarig) een gave bedachte cake maken... helaass mocht niet want dan zou alles gaan stinken.......... (chocola smelten)
Mayo
Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern
Geplaatst: 27-01-10 19:12
imd schreef:
even over die link naar frenzy taarten ofzo op ebay: ik zou eerst de feedback van andere kopers eens bekijken.. Is niet helemaal zuiver..
Ik heb al meerdere keren daar gekocht en ik ben heel tevreden
wereld
Berichten: 2857
Geregistreerd: 03-09-09
Woonplaats: Terschelling
Geplaatst: 27-01-10 19:15
romy_b schreef:
Lekker! heb je die chocolaatjes zelf gemaakt?
Nee die komen gewoon bij de supermarkt weg, die staan bij de chocolade en zitten in een doosje, net als de sinasappel boontjes en chocorotsjes.. ik geloof dat ze iets van 90 cent kosten....
Kan het merk niet meer kijken, de verpakking ligt al in de vuilnisbak..
heb je hem gevult met slagroom en een laagje jam ofso? wereld? hij is mooi geworden. En waar heb je hem mee afgesmeerd en waar heb je die nootjes weg ?
Ik heb de biscout in 4 lagen gesneden, eerst een laag jam, dan een laag banketbakkersroom en daarna weer een laag aardbeiebjam.. De nootjes hadden ze hier niet bij de supermarkt, dus dat was nog een zoektocht.. Toen heb ik ze bij de horice groothandel gekocht.. is een emmer van gelijk iets van 5 kilo dus ik kan er wel even mee vooruid hahaha
@ ethelate: koe is met een mal gemaakt. Heb gekleurde stukjes fondant er in gedrukt en toen een dag laten drogen. Daarna de mal warm maken en klaar was de koe. Halsband en nummers heb ik zelf er op gemaakt. Die stonden helaas niet in de mal.
meikemarieke
Berichten: 3429
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 27-01-10 21:13
Hier dan eindelijk de howto van de grolschtaart:)
Als eerst print je het grolschlogo uit op a4, dan knip je alles zo precies mogelijk uit. Rol je marsepein uit en leg het plaatje van het logo erop, dit snij je met een scherp mesje uit:
Dan haal je de stukken marsepein eromheen weg en haal je het papier eraf:
Alleen er bleven bij mij soms stukjes marsepein aan het papier plakken, dus ik denk dat het mooier is om het logo achterstevoren uit te snijden, dus dat je het papier aan de achterkant hebt zitten!
Dan bak je een biscuit, vul je hem (hier met slagroombavarois :p hmmmmm:
Afsmeren met botercreme:
Dan witte marsepein eroverheen en maak je van die hobbels (hoe noem je het ) Aan de zijkant, dat is niet zo moeilijk, als je het marsepein eroverheen legt, heb je die hobbel's al bijna automatisch!
Dan de buitenste rand verven met zilvergrijze verf:
Een rode sliert maken van marsepein en die precies op de rand van de verf leggen:
Vervolgens heb ik met donkergroene glazuur de schaduwen op het logo gemaakt:
Eventueel nog een naam uitsnijden en tadaaaaa! Klaar is je biertaart!