@ Diva ..ik heb het recept voor de sponge cake van de link die je gaf uitgeprobeerd..maar het is een natte ingezakte hap geworden, kan het zijn dat er een foutje in het recept staat...er staat 125 GRAM halfvolle melk....is dat misschien 125 ML ? of is dat net zoveel.....ik had de oven op juiste temperatuur...bloem enz erdoor gespateld...niet te wild/lang...vorm direct in de oven...ik snap er niets vn ...enige wat ik kon bedenken was de melk...maar dat weet ik dus niet of gr en ml hetzelfde zijn.
Echt??? Jeetje, dat is vervelend! Ik heb daar geen last van gehad. Weeg ook altijd de melk af. Gebruik je losse oventhermometer? Weet wel dat ik 'm er hier langer in hou dan op recept staat. Anders inderdaad ook nog niet gaar.
misschien is een vd ingredienten te warm of te koud geweest ofzo...hij kwam eerst mooi omhoog en later keek ik weer op het eind ongeveer en was t echt flats in de midden helemaal ingestort...denk misschien is t de melk maar als jij die ook in die hoeveelheid toevoegt...is t mischien de eieren/zout/suiker mengesel te heet of te koud of de melk met boter nog te warm...morgen nog maar ns proberen
nou het recept maar even veranderd...ik heb de eieren/suiker/zout mengsel niet eerst au bain marie gedaan maar hatseflats de mixerkom ingegooid en taart ziet er goed uit...nu wachten tot ie afgekoeld is...dan kan ik m proeven....
Hahahahahaha. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan....
Purkii
Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06
Geplaatst: 15-10-13 20:45
idd Irene ik zat dat recept nog ns na te lzen en dacht...heb ik eigenlijk nog nooit ergens gezien/gelezen dat je dat moet verwarmen...dus hoppa...en zie daar...prima taartje...wel een beetje machtig...maar mooi stevig en hoog en...lekker
Dank!! Staat nu een leuke(vind ik dan ) in de koelkast. Heb echter voorlopig geen laptop dus foto's laten even opzich wachten.
Morgen en zaterdag ook nog stapels. Daarna 5 dagen vrij
Purkii
Berichten: 723
Geregistreerd: 23-02-06
Geplaatst: 18-10-13 19:26
Ik heb uiteindelijk de fiat 500 (voor zover ie dr op lijkt ) toch maar met cake gemaakt...hier in huis werd de sponge door de ene helft positief ontvangen...andere helft minder te spreken...dus op veilig gekozen Hij wilde maar niet recht...maar ben gestopt met kleine plakjes eraf halen voor ik niks meer over had was zelf niet helemaal tevreden maar hij werd blij ontvangen...de jarige job wilde hem zelf niet aansnijden...vond ze zoooo zonde
Ach is aan 1 kant door de vering gezakt, geeft niets, ik vind hem goed gelukt!!
Leuk Kinke, jammer dat je niet dichterbij woont, was graag gekomen
dancertje
Berichten: 3459
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder
Geplaatst: 19-10-13 19:11
leuk hoor je fiat 500. kinke wil eerst mijn pme3 halen voor ik begin aan andere vind hem wel erg leuk. Dames jullie nog tips wil graag iets van cake/biscuit maken voor een high tea niet al te zwaar er word al van alles mee genomen iemand tips?
Dacht zelf aan petit fours met verschillende vullingen maarja dat gebeurd al zovaak
Ooooh ik ben eindelijk weer aan het knutselen geslagen . Ga een taart maken voor de eerste verjaardag van mijn dochtertje (help, waar blijft de tijd ). Vandaag de bovenste twee dummies bekleed en een begin gemaakt met de caketopper .
Misschien moet ik maar gewoon alleen maar dummies gaan bekleden, daar zit geen bederfelijke vulling in .
hahah als je een lekker recept hebt van brownies kom maar op zijn allemaal vrouwen
Kinke
Berichten: 21265
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 19-10-13 20:03
Tuurlijk heb ik een lekker recept Voor 12 stuks
Braadslee van 23x33x5cm, met bakpapier bekleed 200 gram pure chocola, grof gehakt 175 gram boter 325 gram fijne kristalsuiker 130 gram bloem 3 eieren eventueel poedersuiker om te garneren
Oven voorverwarmen op 170 graden Smelt de chocolade en boter samen au bain marie (let op dat het water niet de schaal raakt) Neem de schaal van de pan, roer de suiker erdoor tot het goed gemengd is. Roer de bloem erdoor en tot slot de eieren tot het beslag glad en gelijkmatig vermengd is.
Schep het beslag in de braadslee en bak 30 a 35 minuten tot de bovenkant licht gebarsten en in het midden nog zacht is. Bak hem niet te lang omdat de rand dan hard en knapperig wordt. Laat hem volledig afkoelen voor je hem eventueel met poedersuiker decoreert. (leuk om een patroontje uit bijvoorbeeld bakpapier te knippen, op de brownie te leggen en dan poedersuiker erover strooien)