
Couscous salade mer halloumi

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
ellepel schreef:oeh maar gyros is anders wel lekker op een wrap.
was dit zelf gekruid gehakt?
ik maak het wel met sla er op,tomaat,ui en tzaziki.
ik heb toevallig morgen zelf ook wraps,maar dan met falafel
Boras schreef:ellepel schreef:oeh maar gyros is anders wel lekker op een wrap.
was dit zelf gekruid gehakt?
ik maak het wel met sla er op,tomaat,ui en tzaziki.
ik heb toevallig morgen zelf ook wraps,maar dan met falafel
Het idee leek inderdaad leuk, de uitvoering was zeg maar minder.
https://www.ursie.nl/index.php/avondete ... oflooksaus
Mijn man bleef maar proberen er iets van te maken. De kruidenvoorraad is serieus geslonken nu, maar het was niks en het werd niks
Boras schreef:ellepel schreef:oeh maar gyros is anders wel lekker op een wrap.
was dit zelf gekruid gehakt?
ik maak het wel met sla er op,tomaat,ui en tzaziki.
ik heb toevallig morgen zelf ook wraps,maar dan met falafel
Het idee leek inderdaad leuk, de uitvoering was zeg maar minder.
https://www.ursie.nl/index.php/avondete ... oflooksaus
Mijn man bleef maar proberen er iets van te maken. De kruidenvoorraad is serieus geslonken nu, maar het was niks en het werd niks
Roodvos schreef:@Lay D: dat ziet er prachtig uit zo'n bloemkool"bom". Maar met hoeveel eten jullie daar dan van?
Ik heb daar in mijn eentje denk ik voor 4 dagen genoeg aan.
Lay_D schreef:Bloemkool ´bom´
1 hele bloemkool.
500 gram rundergehakt.
100 gram kwark
150 gram ontbijtspek.
15 gram verse peterselie, fijngesneden ( kan je er ook uit laten).
2 rode puntpaprika's.
1 grote ui.
2 eieren.
1 eetlepel mosterd.
1 zakje basis voor Franse uiensoep ( of andere kruiden naar smaak).
snuf zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de ,ui,paprika en peterselie fijn.
Doe het gehakt,ui,paprika,peterselie,kwark,eieren,mosterd,zout en het zakje basis voor Franse uiensoep in een grote kom en kneed het door elkaar.
Maak de bloemkool schoon en laat hem in 1 geheel, zet in de stronk een kruis met een mes, eventjes 10 min koken. Haal de bloemkool voorzichtig uit de pan en laat hem goed uitlekken.
Zet de bloemkool in een ovenschotel en bedek hem geheel met het gehaktmengsel, bedek daarna de gehaktlaag met het ontbijtspek totdat je geen gehakt meer ziet.
Zet de bloemkool voor 60 minuten in het midden van de oven.