Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-11 00:38

Jippie. Ik heb vandaag m'n eerste gelukte wentelteefjes gemaakt. :=
Blijkbaar is het makkelijker op elektrisch dan op gas ;)

Prairy

Berichten: 10321
Geregistreerd: 28-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-11 09:15

Ik meld me ook even :)

Gisteren naar de boekenbeurs geweest in Eindhoven en heb iets teveel ingekocht :+ O.a. Hummingbird boek, 5 euro duurder dan op bol.com -O- Maar verder wel leuk :D

Gisteren Lily's Death by Chocolate cupcakes gebakken, zodat ik ze vandaag met topping kan doen bij mn ouders. De cupcakes zijn erg goed gelukt! Op de een of andere manier werken de recepten van hun voor mij wel goed, andere cupcakes zakken altijd in.

Strawberry Cheesecakes waren ook al goed gelukt.

Gisteren ook Speculaas met chocolade gemaakt (nieuwste Boodschappen boekje), erg :9 maar ik ben dan ook verslaafd aan die combinatie...

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 14:32

@Prairy, klinkt erug lekker allemaal :D

Ik heb de nieuwste ''boodschappen'' vanmorgen ook meegenomen van Plus
denk dat ik die speculaas/chocolade ook eens ga proberen, klinkt Erg lekker !!

Nerwen

Berichten: 16039
Geregistreerd: 02-09-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 14:59

Ik heb een vraag.
Ik heb hier een leuk recept voor muffins, maar kan je i.p.v. bloem, bakpoeder en baksoda ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Recept is als volgt:
Ingredienten:
Voor 12 stuks
Boter voor de muffinvorm
250 gr bloem
2,5 tl bakpoeder
0,5 tl baksoda
75 gr smarties
1 ei
60 gr suiker
60 ml olie
200 ml yoghurt

1. verwarm de oven voor op 180 gr. Vet de muffinvorm in.
2. vermeng de bloem met het bakpoeder, de baksoda en 50 gr smarties.
3. klop het ei los, voeg de suiker, olie en yoghurt toe en roer alles goed door. Voeg het bloemmengsel toe en roer zo lang tot de droge bestanddelen vochtig zijn.
4. vul de holtes van de muffinvorm gelijkmatig met het deeg en bak de muffins ca. 20-25 minuten in het midden van de oven. Laat ze nog ca. 5 minuten in de vormpjes staan. Haal ze eruit, garneer ze met de overige smarties en de poedersuiker en serveer.

Prairy

Berichten: 10321
Geregistreerd: 28-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:18

BelgenGek schreef:
@Prairy, klinkt erug lekker allemaal :D

Ik heb de nieuwste ''boodschappen'' vanmorgen ook meegenomen van Plus
denk dat ik die speculaas/chocolade ook eens ga proberen, klinkt Erg lekker !!


Rol m wel iets meer uit dan de cm die er staat (0,5 - 0,75) en laat m afkoelen op een rooster ipv bakpapier, dan wordt ie krokant en is ie nog lekkerder ;) En als je een stukje proberen wil, ff wachten tot de speculaas nét niet is afgekoeld, dan is de speculaas krokant maar de chocolade nog zacht... Jammie :D

@ Nerwen, ik heb gemerkt met cupcakes dat bloem met bakpoeder betere cakejes oplevert dan met zelfrijzend bakmeel. Op eoa manier zakken ze met bakpoeder niet in en met zelfrijzendbakmeel wel.

Ik zou dus bakpoeder nemen. Wat baking soda betreft, dat ken ik niet, dus dat zou ik eerlijk gezegd ook niet weten.

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:24

@Nerwen, ja dat kan, maar ik doe er Atijd wat extra bakpoeder bij
helemaal als er wat In de muffins zit, dan word het beslag zwaarder
en rijst het minder goed.

baksoda= zuiveringszout, dit doet hetzelfde als bakpoeder is alleen Veel sterker.
je kan dus ook iets extra bakpoeder erin doen.

Succes

Nerwen

Berichten: 16039
Geregistreerd: 02-09-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:27

Ah, bedankt! :)
Dan ga ik me gewoon aan het recept houden en bloem met bakpoeder en -soda gebruiken :)

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:29

Mag ik het recept voor die speculaas-met-chocola? Er is hier in geen velden of wegen een Plus te bekenen namelijk. :P

Prairy

Berichten: 10321
Geregistreerd: 28-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:36

Bij Jan Linders of Deen hebben ze m ook. Wellicht ook wel bij de Jumbo.

Recept:

Speculaasbrokken met chocoladestukjes

Nodig:
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 eetl speculaaskruiden
snufje zout
100 gr donkerbruine basterdsuiker
100 gr harde boter in kleine blokjes
2 eetl melk of water
1 kleine pure chocolade reep, grof gehakt (70 gr)

Vershoudfolie
Bakpapier


Bereiding:
Doe het Bakmeel met de speculaaskruiden, zout, suiker en boter in een kom en mix met 2 messen of een handmixer tot een kruimelig deeg.
Voeg melk toe en mix tot een soepel deeg.
Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in folie. Laat het deeg een half uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een dikke lap van ongeveer 1 cm (iets minder) en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Bak de speculaas in ongeveer 20 minuten bruin.
Laat afkoelen op het bakpapier (ik zou het op een rooster doen) en breek het in stukken.

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:38

Dankjewel. :D
Ik zal eens bij de Jumbo kijken, die hebben we hier wel. :)

Prairy

Berichten: 10321
Geregistreerd: 28-12-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 15:43


arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-11 22:59

ik heb nu die chocolade koekjes van hummingbird erin, maar ze zijn dubbel zolang in de oven en zien er n g steeds uit als deeg bergjes... Iemand nog tips hoe ik dit op kan lossen?

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 21:15

@Arans zie nu je post pas, ik heb Geen idee wat er fout gegaan kan zijn sorry.. jammer hoor !

Waar zijn alle andere Baksters??

*Ik ga zo chocolade cc's bakken nav een recept uit de vorige allerhande
maar dan met mn eigen draai eraan gegeven..
ff de koffie opdrinken en dan begin ik, ben benieuwd !

Grtjss

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 21:18

Oh die chocolade cc's zagen er idd lekker uit
Hoe lang kun je cc's lekker bewaren eigenlijk? Wilde voor woensdag CC's maken met stukjes appel, maar zit te twijfelen of ik ze nu zal maken, of morgen, maar dan heb ik eigenlijk te weinig tijd...

BelgenGek

Berichten: 2361
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 21:26

ze zijn t lekkerste de dag vh bakken te eten
maar je kan ze best nu maken, koel bewaren maar niet in de koelkast
en in een luchtdichte trommel.

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 21:27

De koekjes waren nog lekker maar heel anders dan op het plaatje. Cupcakes kan je best lang bewaren maar met appel erin wel even wat korter.

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 21:32

mm misschien toch morgenavond maar dan en anders helemaal niet..

Prairy

Berichten: 10321
Geregistreerd: 28-12-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 21:50

Kun je anders niet alvast alle voorbereidingen doen dat je ze alleen nog hoeft te maken en in de oven doen?

Phylos

Berichten: 5723
Geregistreerd: 29-10-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 22:09

tja enige wat ik dan kan doen is het deeg maken en de appel snijden, maar die wordt dan helemaal bruin natuurlijk...Nou ja, ik zie wel even morgen...Vind het wel leuk om iets voor mijn ouders te maken voor s'middags bij de koffie. Die komen dus woensdag. S'ochtends heb ik mijn propedeuse uitreiking en daarna gaan we ergens lunchen. Vervolgens naar mijn kamer om nog wat dingetjes op te hangen en dan leek me een eigen gebakken CC met appel wel leuk

Prairy

Berichten: 10321
Geregistreerd: 28-12-03

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-11 22:21

Als je citroensap erop doet wordt de appel als t goed is niet bruin. En meen dat als je ze in het deeg doet ook niet.

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-11 00:01

Ik heb vandaag weer een poging tot brownies maken gedaan, dit keer met een recept uit een ander bakboek. Deze keer zijn ze iets beter geslaagd maar nog niet zoals ik ze hebben wel. Ze blijven zo compact en enigszins kleverig/niet helemaal gaar lijkend. Vindt het ook zo vreemd dat er niks van bakpoeder of zelfrijzend bakmeel in hoeft. Er hoeft ook maar 40 gram bloem in.. is dat niet een beetje weinig om überhaupt een goed stevig deeg te krijgen? Maar ze smaken er niet minder om hoor! Wat gehakte pecannoten erdoorheen en wat gehakte chocola, smullen! Maar ik wil liever wat luchtigere/drogere brownies. ^^

Eefske

Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 2

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-11 00:12

Noooo. Brownies horen klef <3

Saskiaa_

Berichten: 3065
Geregistreerd: 10-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-11 10:44

Eefske schreef:
Noooo. Brownies horen klef <3

Inderdaad!
Nomnomnom :9

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-11 10:51

_Mara_ schreef:
Ik heb vandaag weer een poging tot brownies maken gedaan, dit keer met een recept uit een ander bakboek. Deze keer zijn ze iets beter geslaagd maar nog niet zoals ik ze hebben wel. Ze blijven zo compact en enigszins kleverig/niet helemaal gaar lijkend. Vindt het ook zo vreemd dat er niks van bakpoeder of zelfrijzend bakmeel in hoeft. Er hoeft ook maar 40 gram bloem in.. is dat niet een beetje weinig om überhaupt een goed stevig deeg te krijgen? Maar ze smaken er niet minder om hoor! Wat gehakte pecannoten erdoorheen en wat gehakte chocola, smullen! Maar ik wil liever wat luchtigere/drogere brownies. ^^


Brownies hoeven juist niet te rijzen en ook geen stevig deeg te hebben. Juist brownies horen wat klef te zijn. :j

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-11 11:38

hmmm oké, maar toch ga ik het een keer proberen met zelfrijzend bakmeel. :')