Taarten Decoreren XVIII

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 13:57

action heeft paars en roze in een verpakking geruit en gestipt.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 14:21

Jaime_ schreef:
Wat voor n cupcakepapiertjes zijn dat bij de action :) ? Wil namelijk niet alle kleuren van de regenboog omdat het voor de bruidsbeurs is :o


De Sligro heeft ze goekoop, 200 stuks voor ik geloof 1,50 ongeveer,...het zijn wel best dunne papiertje maar heb ze gebruikt met die kindermiddag van 400 kids...

Jaime_
Berichten: 8050
Geregistreerd: 05-05-07

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 14:26

Ik vroeg het omdat de papiertje die ik had (nog ruim 200) te groot waren en gingen 'invouwen' maar heb ondekt dat als ik ze in de bakvorm doe zonder vulling, en dan in de oven, dat ze inkrimpen en dan wel goed passen B-)

Kinke

Berichten: 21157
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 14:30

oh, wat vreemd Jaime.

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 14:31

WinSel schreef:
Hoe lang kun je CC bewaren ? Lukt dat een dag of 2/3 ?

Zit er bij webshops nog veel verschil in prijzen ?

Cupcakes moet je wel buiten de koelkast bewaren :j en dan een dag of 2/3 gaat zeker wel als je ze goed
luchtdicht verpakt. In bv een tupperware doos ofzo.

Ik bestel meestal bij deleukstetaarten.nl dus prijsverschillen weet ik niet.
Bij de makro en Jamin hebben ze ook best wel wat aan taartspullen :)

Anne_mieke88

Berichten: 5336
Geregistreerd: 30-06-10
Woonplaats: Onder een steen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 14:52

Heb je bij de sligro ook bakspullen?

IngridB
Berichten: 2376
Geregistreerd: 08-03-09
Woonplaats: Terheijden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 14:57

Anne_mieke88 schreef:
Heb je bij de sligro ook bakspullen?

Kom nooit bij de sligro :D maar zo ik hier vaak lees verkopen ze daar ook masepein en fondant enzo.

Anne_mieke88

Berichten: 5336
Geregistreerd: 30-06-10
Woonplaats: Onder een steen

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 15:09

Ik kan namelijk wel aan een slogropas komen en noet aan een macropas. Dus vroeg me af wat daar te koop is aan bakspullen :)
Want wou eerst bij www.maakjetaart.nl bestellen maar als ik alles bij de sligro kan halen os dat ook top.

Maar voor ik de pas regel en erheen ga rijden moet ik wel beetje weten wat er te krijgen is :P anders beetje verspilling van de genome moeite denk ik zo ...

Voor die big in modder taart. Hebben jullie minikitkats gebruik of de normale 'grote' ik wil een taart van 25 cm maken :)

Anne_mieke88

Berichten: 5336
Geregistreerd: 30-06-10
Woonplaats: Onder een steen

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 15:10

Kan je trouwens ipv buscuit ook gewoon cakemix gebruiken? Of werkt dat niet zo? Wil hem wel dOormidden kunnen snijden en vullen. :)

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 15:40

Dat kan, maar cake is veel machtiger dan biscuit. Zeker in combinatie met de vulling en bekleding wordt het dan wel een hele grote hap. Persoonlijk vind ik biscuit ook lekkerder.

Wat ze bij de sligro hebben weet ik niet. De laatste keer dat ik bij ons keek hadden ze niet echt iets, maar uit het topic begrijp ik dat het assortiment ondertussen uitgebreid is.
Makro heeft best wel een redelijk assortiment ingredienten en volgens mijn laatste analyse zijn ze voor wat betreft de merken die ze verkopen goedkoper dan de webshops.

TinkerTom

Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 15:43

Anne_mieke88 schreef:
Kan je trouwens ipv buscuit ook gewoon cakemix gebruiken? Of werkt dat niet zo? Wil hem wel dOormidden kunnen snijden en vullen. :)



Cake is idd veel machtiger, als je die dan nog gaat vullen wordt hij erg zwaar op de maag.
Bovendien breekt de cake snel als je hem doormidden snijdt en dan de delen van elkaar af wilt halen...

het KAN dus wle maar ik raad het je niet aan

Charr_x

Berichten: 1233
Geregistreerd: 24-05-08
Woonplaats: Moerbeke-Waas (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 15:44

Mijn taart op de vorige pagina is gedaan met halve twixen, ik had voor een taart van 20cm met genoeg met een pak van 7x2 :) maar dan kwamen ze ongeveer halverwege de taart.
Ik vond het trouwens met biscuit al een hele machtige hap, dus met cake zal dat nog wel veel zwaarder vallen!

sundance11

Berichten: 959
Geregistreerd: 13-05-05
Woonplaats: Spijk (GLD)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 15:56

Vandaag voor het eerst 2 taarten gemaakt in opdracht.

boerenfoxtaartje gevuld met aardbeienbavarois en aardbeien/bramenjam. Over het puzzelplaatje ben ik niet helemaal tevreden. Iemand nog tips hoe ik dit nog mooier kan maken?
Afbeelding


2e taartje gemaakt met bokkenpootjescreme en kersenjam. Voor het eerst een strik gemaakt, niet slecht al zeg ik het zelf!
Afbeelding

Dit is het taartje wat ik voor mijn ouders en schoonouders had gemaakt om onze zwangerschap aan te kondigen
Afbeelding

imd

Berichten: 15410
Geregistreerd: 02-05-06

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 16:04

Met cake is geen aanrader inderdaad, zo heb ik m'n eerste taart ook gedaan maar dat was ééns en nooit weer :P

Anne_mieke88

Berichten: 5336
Geregistreerd: 30-06-10
Woonplaats: Onder een steen

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 16:12

Nou dan ga ik toch ergens biscuitmis fixen :)

Die van de baby vind ik erg gaaf.
Zou die gezichten wel eens willen zien toen ze de taart zagen.
Lijkt me heel leuk om dat zo te doen :)

Dorus

Berichten: 13655
Geregistreerd: 06-04-04

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 16:23

Je kan ook biscuit maken van scratch met oa bloem. Ik denk dat je wel een recept kan vinden op dlt.

Anne_mieke88

Berichten: 5336
Geregistreerd: 30-06-10
Woonplaats: Onder een steen

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 16:30

Neuhj ik denk dat ik gewoon dan bestel via maakjetaart.nl daar heb ik 2 jaar geleden ook besteld en dat is me bevallen :)
En misschien even kijken bij de sligro

Milan_lover

Berichten: 6196
Geregistreerd: 26-10-08
Woonplaats: Witteveen

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 17:29

Mag ik hier even binnenvallen? :)
Ik ga morgen een regenboogtaart proberen te maken voor mijn verjaardag, heb alle spullen al in huis gehaald, heb wel een idee hoe ik het wil gaan doen, maar ik heb nog nooit zo'n taart gemaakt :=
Iemand nog starterstips? :P

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 19:00

Ik heb een vraag over het maken van zo'n strik met van die mooie lussen, zoals je op die taart van SunDance ziet.

Alleen,.... ik ga de taart waar hij op moet a.s. zaterdag maken.
Heeft het zin om dan nu nog aan de strik te beginnen?

Ik las nl. zojuist ergens dat als ik de tylose door de fondant heb gekneed, ik dan nog minstens een aantal uren (en het liefst 24 uur?) moet wachten voordat ik het kan verwerken?

Als dat zo is heb ik een flinke misrekening gemaakt denk ik. Ik dacht vanavond de fondant met tylose door elkaar te kneden en de lussen al te maken en in vorm te laten drogen/uitharden, zodat ik deze zaterdag definitief kan verwerken tot eindstrik. (of maken jullie de strik in 1x helemaal af? nee toch, dan zakken de lussen toch in?)

Zou dat nog wel gaan denken jullie?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 20:03

Ben je echt te laat mee ja, want je lussen moeten ook nog een paar dagen drogen. Je kunt het proberen, zou dan wel de tylose 24 uur in de fondant laten zitten, dan droogt ie sneller. Maar ik denk dat je te laat bent. Ik begin minstens 4 dagen van te voren met een strik.

Samantha_

Berichten: 11749
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 20:07

ik denk ook dat je te laat bent ja!
Ik begin ook 4-5 dagen van tevoren.
Je zou wel bijv nu tylose erdoor kunnen doen, morgen einde middag lussen maken, die laten drogen tot in de avond, dan de sliertjes erop, en dan zaterdag verder verwerken?

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 20:08

Ik zou sowieso niet meer aan sliertjes op de zijkant beginnen :P . Hihihihi.

Samantha_

Berichten: 11749
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 20:09

Ja dat is zo, maar die hoeven niet echt te drogen ofzo, is er op plakken en dan drogen.

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 20:16

Nou,... de sliertjes aan de zijkant zou ik sowieso al achterwege laten, want ik heb nl. geen lijm,...
Ik wilde een reliëfje in de lussen doen.

Maar als jullie er al niet aan zouden beginnen, dan doe ik het maar zeker niet zo kort dag!

Moet ik wel even mijn plan bijstellen en een andere taart verzinnen.
Hmmmm,....

Valina

Berichten: 2195
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Etten-Leur

Re: Taarten Decoreren XVIII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-11 20:34

Is zo'n strik eigenlijk nog wel lekker om op te eten?
Als je hem met tylose maakt en zeker wanneer je hem ruimschoots van tevoren maakt?
Of is hij meer voor de sier en wordt hij veelal niet opgegeten?